r
Nosalty Logó

Nyers brokkolisaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey
Nyers brokkolisaláta
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2060 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1083 micro
Összesen 515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    165.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4305.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    2586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    857.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1156 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4331 micro
Összesen 2060 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkoli vastag szárát vágjuk le, a zsenge, vékonyabb, kisebb szár részeket vékony szeletekre szeljük, és a rózsákat is szeleteljük, vágjuk nagyon apróra.
  2. Hámozzuk meg és vágjuk apróra kockára az almát és a lila hagymát is.
  3. Száraz serpenyőben pirítsuk meg a magokat, majd a szalonnát, füstölt sonkát is pirítsuk meg egy kicsit.
  4. Keverjük össze a joghurtot a mustárral, sózzuk, borsozzuk tetszés szerint.
  5. Forgassuk össze a joghurtos öntettel a brokkolit, a lila hagymát, a sajtot és az almát. Kóstolás után még sózzuk, ha szükségesnek érezzük, illetve még majonézt is adhatunk hozzá tetszés szerint.
  6. Hűtőben pihentessük 1-2 órát, hogy összeérjenek az ízek, majd keverjük át, és tálaláskor szórjuk meg a magokkal. Pirítóssal kínálhatjuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 8330
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 24.

Ajánló

4-5 szelet pirított baconnel is készíthetjük, de megmaradt húsvéti sonkával is nagyon finom!  A képen látható verzió éppen azzal készült :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmtől származik a recept, amit picit módosítottam, mert ő alma helyett félbevágott szőlővel készítette. Bevallom, amikor mondta, hogy mit készített, nem számítottam jóra, de nagyon kellemes csalódás ért. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!