r
Nosalty Logó

Nyári darált húsos rakott rizs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Nyári darált húsos rakott rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 520 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3116 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 520 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    139.3 g

Zsír

  • Összesen
    181.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5564.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1190 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2117 mg
  • Nátrium
    1738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1572.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1149 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    340 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    711 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    878 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    2605 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2120 micro
Összesen 3116 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    459 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst forrásban lévő sós vízbe rakjuk - hagyományos módon megfőzzük. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Olajon üvegesre pároljuk őket.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, a rozmaringot, majd sózzuk-borsozzuk. Ha a hús megpárolódott, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és a csíkokra szeletelt paprikát. Kb. 8-10 perc alatt összefőzzük a zöldségeket a hússal.
  3. A tejfölt keverjük ela villávalösszetört feta sajttal. A húst vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tojást.
  4. Vajjal kenjük ki egy tepsit, tegyük bele a rizs felét, erre jöjjön a darált húsos-zöldség, majd a fetás tejföl. És ugyanez jön megint, maradék rizs, hús majd a végén a tejfölös fetával zárjuk a rétegezést.
  5. 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 265
  • Össznézettség: 87731
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 24.

Ajánló

Bármikor könnyen elkészíthető, és olcsó. Más zöldségekkel is finom lehet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nyári darált húsos rakott rizs
dorcus89 81 recept

Nők lapja konyha egyik darált húsos receptjét alakítottam át a hűtőben találtakkal. Eredetileg a paprika helyett cukkini van a receptben. Gyors, könnyű és laktató ételválasztás. 

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Megnyerte a tetszésemet, köszönöm, jaj de guszta.:-)) Éva-Anyóca

NovakAndi

Én is most készítem, kíváncsi vagyok, de finomnak néz ki :-D

dorcus89

Remélem ízleni fog. Jó étvágyat! :)

NovakAndi

Nagyon finom lett. Sajnos a tojást kifelejtettem bel?le, de így is tökéletes. Köszi a receptet!

Nadin

Megcsináltam, pulykacomb-darálthússal. Nagyon ízlett mindnyájunknak. Mivel csak egy ev?kanálnyi rozmaring volt itthon, a másik kett?t provance-i f?szerkeverékkel (rozmaring, oregano, bazsalikom, kakukkf?, levendulavirág) helyettesítettem és cukkinit is tettem bele. Szuper kis kaja, jöhet máskor is. Köszi szépen a receptet!

Kisgombóc

Szuper recept! köszi, hogy megosztottad! :)

Bútorné Tari Anita

Nagyon finom volt, biztos máskor is el fogom készíteni!

dorcus89

Nagyon örülök, hogy ízlett! Ilyenkor hogy már paprika-paradicsom szezon van még aktuálisabb! :) Egészségetekre máskor is!

Annus

Nagyon ízlett mindenkinek. Én 60 dkg húsból és 3 tojással csináltam, valamint egy kis házi paradicsomlevet is adtam hozzá.

Törölt felhasználó

Lumbágó+isiásszal feküdtem:( kellett vmi,ami gyorsan elkészíthet?, akár több részletben is, ha egyszerre nem tudom. Így esett erre a receptre a választás. Nagyon finom! :) Köszönöm!

dorcus89

Remélem azóta már jobban vagy! És tényleg igaz amit leírtál, egyszer?-gyors és nem mellesleg nagyon finom! Aki egyszer megcsinálta kívánja kés?bb is :) Köszi!

audreybaba

Most készítem el negyedszerre, nagyon szeretjük :)

Törölt felhasználó

Nem sok a 3 ev?kanál ?r?lt rozmaring? Nagyon er?s f?szer!

dorcus89

Megmondom ?szintén nálam mindig van friss, szóval kb. arányt írtam, hogy 3 friss szálnak megfelel? mennyiség? szárított. De lehet tényleg sok, ízlés szerint szórja mindenki, de 1-2 teáskanál elég szerintem. Módosítom a receptet.

melodyera

Már több éve készítem és nem tudjuk megúnni... köszönöm a receptet a 3 gyerek és férjem nevében is :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?