Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellás sajttorta eperrel sütés nélkül

Nutellás sajttorta eperrel sütés nélkül
Nutellás sajttorta eperrel sütés nélkül
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sosem készítettem még sajttortát, de ez nagyon megfogott. Nutella, sajt és eper, csak jó lehet. Amellett hogy finom, még gyönyörű is lett :)

hozzávalók / 8 adag

Kekszalap

  • 20 dkg keksz (kakaós keksz legyen)
  • 10 dkg vaj (olvasztott)

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Kekszalap

  1. Először előkészítünk egy 20 cm-es kapcsos tortaformát. Sütőpapírral kibéleljük az alját és az oldalát is.
  2. A kekszet késes aprítóban finomra daráljuk.
  3. A vajat felolvasztjuk, a kekszre öntjük, az aprítóval összekeverjük, majd a tortaformába öntjük, és egy kanál segítségével elegyengetjük a forma alján.
  4. Ügyeljünk rá, hogy egyforma vastag legyen mindenhol. Hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet, ez idő alatt megszilárdul.

Krém

  1. A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük, és 2-3 perc alatt krémesre keverjük egy gépi habverővel.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, sűrített tejet, vaníliát és nutellát, majd alaposan elkeverjük.
  3. A zselatint egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a vizet, elkeverjük, majd felmelegítjük, hogy teljesen feloldódjon. NEM SZABAD FORRALNI! Kicsit hagyjuk hűlni, majd a nutellás krémbe keverjük.
  4. Előkészítjük az epret. A 20 dkg-ot megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.
  5. 6-7 nagyobb szem epret pedig szeletekre vágunk.
  6. A hűtőből kivesszük a kellően megszilárdult tortalapot, majd 2-3 merőkanálnyi krémet teszünk rá, elegyengetjük.
  7. A szeletekre vágott epret körben a tortaforma széléhez tesszük, majd az apróra vágott epret a közepére halmozzuk.
  8. A maradék krémet ráöntjük, kicsit eligazítjuk, hogy a teteje egyenletes legyen. Hűtőbe tesszük minimum 5-6 órára, de legjobb egy egész éjszakára.

Díszítés

  1. Másnap kivesszük a hűtőből, levesszük a tortakarimát, eltávolítjuk a sütőpapírt, majd egy szép tányérra csúsztatjuk. Én átemeltem, így az aljáról is eltávolítottam a sütőpapírt, de ezt nem muszáj.
  2. Eperrel és durvára vágott pisztáciával díszítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 060
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gy.Zsuzsi

Mióta szakács: 2012.11.04.
31 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
szezon: tavasz
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epertorta sütés nélkül, pisztáciás nutellás torta eperrel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mese habbal
mese habbal Mon, 2016-06-13 23:35

Remek recept, gyonyoru foto. A 26 cm-es tortaformaban keszitenem. Mennyivel noveljem az adagot?

Gy.Zsuzsi
Gy.Zsuzsi / Gy.Zsuzsi Tue, 2016-06-14 08:38

Kedves mese habbal!
Köszönöm szépen kedves szavaid. :)
Ez a torta egy 17 cm-es átmérőjű formában készült, ezért három pohárnyi krémem kimaradt. Az eredeti recept 20 cm-eset írt. Na most, ha Te 26 cm-esben készíted, akkor a kekszalapot mindenképpen készítsd szerintem 25-30 dkg kekszből és 15 dkg olvasztott vajból. A krém pedig maradhat a megadott mennyiség, csak valamivel alacsonyabb lesz a tortád. Remélem nálad is nagy sikert fog aratni.
Üdv: Zsuzsi

749
keksz 20 dkg
vaj 10 dkg
mascarpone 50 dkg
tejföl 120 g
sűrített tej 140 g
nutella 240 g
vanília kivonat 1 teáskanál
zselatin 2 teáskanál
víz 4 evőkanál
eper 30 dkg
eper 15 dkg
pisztácia 5 dkg