r
Nosalty Logó

Nutellás sajttorta eperrel sütés nélkül

Gy.Zsuzsi
Nutellás sajttorta eperrel sütés nélkül
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kekszalap

  • 20 dkg keksz (kakaós keksz legyen)
  • 10 dkg vaj (olvasztott)

Krém

Díszítés

751
Kalória
12.2g
Fehérje
54.8g
Szénhidrát
53.6g
Zsír
70.3g
Víz
41.7g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
34.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Kekszalap

Krém

Díszítés

Összesen 751 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Kekszalap

Krém

Díszítés

Összesen 5990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Kekszalap

Krém

Díszítés

Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 751 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    429 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3409.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    924 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1170 mg
  • Nátrium
    933 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    438.1 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    562.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    950 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    255 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    918 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 5990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 326 kcal

Elkészítés

Kekszalap

  1. Először előkészítünk egy 20 cm-es kapcsos tortaformát. Sütőpapírral kibéleljük az alját és az oldalát is.
  2. A kekszet késes aprítóban finomra daráljuk.
  3. A vajat felolvasztjuk, a kekszre öntjük, az aprítóval összekeverjük, majd a tortaformába öntjük, és egy kanál segítségével elegyengetjük a forma alján.
  4. Ügyeljünk rá, hogy egyforma vastag legyen mindenhol. Hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet, ez idő alatt megszilárdul.

Krém

  1. A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük, és 2-3 perc alatt krémesre keverjük egy gépi habverővel.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, sűrített tejet, vaníliát és nutellát, majd alaposan elkeverjük.
  3. A zselatint egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a vizet, elkeverjük, majd felmelegítjük, hogy teljesen feloldódjon. NEM SZABAD FORRALNI! Kicsit hagyjuk hűlni, majd a nutellás krémbe keverjük.
  4. Előkészítjük az epret. A 20 dkg-ot megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.
  5. 6-7 nagyobb szem epret pedig szeletekre vágunk.
  6. A hűtőből kivesszük a kellően megszilárdult tortalapot, majd 2-3 merőkanálnyi krémet teszünk rá, elegyengetjük.
  7. A szeletekre vágott epret körben a tortaforma széléhez tesszük, majd az apróra vágott epret a közepére halmozzuk.
  8. A maradék krémet ráöntjük, kicsit eligazítjuk, hogy a teteje egyenletes legyen. Hűtőbe tesszük minimum 5-6 órára, de legjobb egy egész éjszakára.

Díszítés

  1. Másnap kivesszük a hűtőből, levesszük a tortakarimát, eltávolítjuk a sütőpapírt, majd egy szép tányérra csúsztatjuk. Én átemeltem, így az aljáról is eltávolítottam a sütőpapírt, de ezt nem muszáj.
  2. Eperrel és durvára vágott pisztáciával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p

Sosem készítettem még sajttortát, de ez nagyon megfogott. Nutella, sajt és eper, csak jó lehet. Amellett hogy finom, még gyönyörű is lett :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...