r
Nosalty Logó

Különleges fonott kalács kakaóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Angie-30
Különleges fonott kalács kakaóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a tészta

krém

Összesen 1224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a tészta

krém

Összesen 4896 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a tészta

krém

Összesen 350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    219.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2287.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.7 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2015 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 4896 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

a tészta

krém

Elkészítés

a tészta

  1. Fél deci langyos, cukros joghurtba felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a liszt felét, elkeverjük a maradék cukorral, és hozzáadjuk az élesztős keveréket, a puha margarint, a sót, a maradék joghurttal rugalmas tésztát gyúrunk belőle, a lisztet fokozatosan keverjük hozzá. Majd meleg helyen kelni hagyjuk 30 percet, és liszttel meghintett gyúródeszkán kinyújtjuk.

krém

  1. A margarint a cukorral és a kakaóval megolvasztjuk, lehűtjük, majd habosra keverjük.
  2. A krémmel lekenjük a tésztát, majd hosszában feltekerjük, és a hengert középen kettévágjuk (az egyik végénél hagyjunk meg pár centit). Majd a krémes résszel kifelé hajtogassuk át egymáson a végeket, míg az egészet be nem tekertük.
  3. Tegyük olajjal kikent tepsibe, és 200 fokon 35-45 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 902
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

A neten láttam ilyen tekercset, ott valamilyen csoki krém volt benne, kisebb nagyobb sikerrel próbáltam egy saját receptet kitalálni. Finom, puha és ízletes, szerintem lehet 2 tekercset készíteni, úgy lehet egyszerűbb a fonatot elkészíteni.

Hozzávalók

a tészta

krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.