r
Nosalty Logó

Nutella mousse-os brownie torta- a 9. főbűn

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Nutella mousse-os brownie torta- a 9. főbűn
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mousse-hoz

Összesen 664 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mousse-hoz

Összesen 5304 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mousse-hoz

Összesen 354 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 664 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    388 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4138.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    845 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    1817 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.5 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    1144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2544 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1762 micro
Összesen 5304 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 354 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mousse-hoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformában fél adag brownie tésztat sütünk- Kivajazzuk, kilisztezzük a sütőformát. Egy edénybe beletesszük a vajat, felolvasztjuk, lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a kakaóport. Egy tálban géppel összekeverjük a lisztet, a kristálycukrot, a tojásokat, az olajat és a vaníliaaromát. Ehhez hozzáadjuk a kakaós masszát, kézzel finoman homogénre keverjük, majd a tepsibe öntjük. 180 fokon előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Tűpróba! Ez nem olyan krémes - ragacsos fajta, mint a brownie-k általában - bár lehet olyanra is sütni, ha előbb kivesszük a sütőből. Ha megsült és kihűlt, levesszük a keretet, és egyenesre vágjuk a tortalap tetejét. (A levágott darabkákat eperlekvárral és tejszínhabbal egy jó film közben elcsipegethetjük.)
  2. Közben elkészítjük a Nutella mousse-t, és kb. egy órára hűtőbe tesszük. (Én most a tojásmentes verziót készítettem, csak tejszínhabbal, mert hosszú utazás várt a tortára. Ennek arányai: 15 dkg Nutella 4 dl habtejszínnel.)
  3. Miután már kicsit megszilárdult, visszakapcsoljuk a tortaforma keretét és rásimítjuka tésztára.
  4. Ezzel tesszük hűtőbe legalább 3-4 órára.
  5. Ha megdermedt, a kés tompa felével körbe szántunk a keret mentén, hogy a hab elváljon a formától. Csak ezután vegyük le róla, különben széthúzza a habot.
  6. A tetejét kevés felolvasztott Nutella és étolaj keverékével megcsurgatva díszítjük.
  7. Tejszínhabbal kínáljuk.

A mousse-hoz

  1. A vajat (nem margarint) kis lángon felolvasztjuk. Épp csak annyira, hogy langyos legyen. Beleevezzük a Nutellát és néhány ek tejszínt. Óvatosan melegítjük, és simára keverjük és hagyjuk kihűlni.
  2. A tojások sárgáját vízfürdő felett porcukorral fehéredésig habosra keverjük.
  3. A Nutellához keverjük.
  4. Felverjük a fehérjét, ez is mehet hozzá.
  5. A vége a tejszín. Felverjük, mehet ez is bele.
  6. Addig suvickoljuk, amíg szép egynemű nem lesz. Egy órára hűtőbe tesszük dermedni.
  7. (Gyorsabb eredmény érhető el, ha a felolvasztott Nutellához egyszerűen részletekben hozzádolgozzuk a felvert tejszínhabot és így hűtjük be - tojások nélkül. Úgy is nagyon finom.)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 134
  • Össznézettség: 138926
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 29.

Ajánló

A képen én kétszeres mennyiséget készítettem a mousse-ból, de aki szeretné egy picit vastagabbra a krémet, az csinálja háromszoros mennyiségből. Így lesz a krém 2x olyan vastag, mint a tészta. Nagyon fontos: Ha simán tejszínhabbal készítjük, jó minőségű habtejszínt vegyünk, magas zsírtartalommal és akkor biztosan meg fog állni a hab mindenféle habfixáló nélkül. Ha ebben nem vagyunk biztosak, inkább használjunk valamit, ha nagyon elkerülhetetlen. Mint ahogy lászik, nekem gyönyörűen megállt a krém, de ez, a néha otthon kapható tejszín nevű valamik mellett nem garancia.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A recept egyszerű, elkészítése egy fél órás brownie sütés, közben a krém összekotyvasztása és néhány óra hűtő. Amennyire egyszerű, annyira nagyon finom. Sokan tudjátok, hogy egyáltalán nem szeretem a habos-krémes sütiket. Ezt sem fogom állandóan sütni, de hogy egy-egy alkalommal kivételt teszek majd, az biztos...

Hozzászólások (42)

Törölt felhasználó

AAaaarrrrrggghhhh...Meghaltam!!!!!

P.

Neeem, Linda kedves, neeem...ett?l még a holtak is feltámadnak... :-D

Dacota

Esztikém, tudod...egy szeletre hány nap k?kemény lúgosítás jut? :D Na ezt most elmentem, és várok egy szerelmi bánatos barátn?re...és akkor majd vígasztalok..és beszámolok az eredményr?l :) Gyönyör????!!! Puszi!

P.

Nórám, arra tökéletes! :-p

Törölt felhasználó

Kedves Eszter! 2 vagy 3 adag nutella mousse? Mert a hozzávalóknál és a leírásnál ez különbözik. Szeretném elkészíteni szülinapra és nem akarom elrontani. bár ez biztos mindenképpen jó lesz::::---)))) köszi, Kati

P.

Kati kedves, nem lehet elrontani! :-) Talán a krémnél érdemes odafigyelni a tejszínre, ahogy az ajánlatban is írtam, de nem nagyon tudnék benne buktatót mondani. Hogy 2 vagy 3 rész krém? Amilyet szeretnél. Ha kétszeres mennyiséggel készíted, olyan magasságú krémet kapsz kb., mint a képen. Ha háromszorossal, akkor kicsit magasabbat. Ez t?led függ, hogy mennyi krémet szeretnél rá, de igazad van, tényleg más mennyiségek vannak írva. Tulajdonképpen mindegy. :-D Sok sikert, ha kérdésed van még, írj bátran! Eszter

Törölt felhasználó

Azért ez egy kis csoda, és nem b?n!!! :)) Pusz: Mrs Smith

öregnémber

Úhh ez überbrutál lehet :) Elmentve :)) Csak azt nem tudom, hogy is csináljam a fél adag brownie tésztát, mert ahhoz 3 tojás kell? Bár szerintem csinálok egy egészet és a nem kell? felét suttyomban megeszem :D Köszi a receptet! Üdv: Zsuzsa

öregnémber

Javagy, most nézem, én eddig a Petra brownie-ját készítettem, de AzEszterét viszont lehet felezni :)))) Teljesen fel vagyok pörögve :D

P.

Szia Zsuzsa! Igen, az én tésztámat lehet felezni, de ez nem is az a jellegzetes brownie, majd meglátod. Viszont kiváló anyag, jól lehet vele dolgozni és nem mellesleg nagyon finom! :-) Jó pörgést! :-D Eszter

Fahéj

Hát ezt most nagyon megkóstolnám... :))

Törölt felhasználó

Úúúú, ez a kis cuki meg mikor került ide???? Találkoztam már ?kelmével a blogodon, Eszter, de meg akartam várni, h. itt menthessem el az én kis szakácskönyvembe. Most rátaláltam, és hopp, már "szévelem" is. Nagyon szép és kívántatja magát. Várom a 10. b?nödet is.... Puszi: Gabi

P.

Dante azt mondja, a pokolnak 9 bugyra van. Szóval, elvileg ennél rosszabb már nem lehet. Bár a Nutellás tortádat elnézve, azért abban vannak árnyalatnyi extrák... :-D

Törölt felhasználó

Sziasztok!Én ezt mindennap megnézem!Ha sikerül a saját nutellásom akkor utánna ? jön!Puszi.Bogi

nyamóka

Jééé, hát err?l valahogy én lemaradtam! Pont én, aki már rég a csodálója vagyok... :-D Hát igen, végigesszük a Nutellás repertoárt, és boldogan halunk bele! :-DDD Ma már én is sütöttem a játékra, Eszter, kérlek, esedezem sok-sok lúgosító reciért, nagy szükségem lesz rájuk úgy érzem, ha így folytatom! :-D Puszi: Éva

Törölt felhasználó

Kedves Eszter! Elkészítettem a szülinapra, ahogy írtam. Nagyon finom lett, biztos máskor is megcsinálom majd, gyerekeim nagy örömére! Bátran ajánlom mindenkinek, mert könnyen elkészíthet?, viszont annál finomabb süti! Köszi, Kati

P.

Kati, nagyon-nagyon örülök! :-)

öregnémber

Szia Eszter! :) Most mentek el a vendégeim, nagy sikere volt a sütinek, bár valamiért a mousse nem lett olyan mint a képen kissé lefolyt a sütir?l, ennek ellenére 2-2 szeletet ettek bel?le. Szerinted mit csináltam rosszul? Vajjal csináltam és 5 órát volt h?t?ben tálalás el?tt. Esetleg az számít, hogy az elkészült rész dolgokat csak kézi er?vel, fakanállal kevertem össze, nem pedig robotgéppel? Üdv: Zsuzsa

P.

Szia Zsuzsa! Egyértelm?en. Ahhoz, hogy megálljon, fel kell verni a habot keményre (tejszín, tojásfehérje) és úgy belekeverni,ahogy a receptben van. A vajtól önmagában nem fog megállni. No, de majd legközelebb, a lényeg, hogy azért ízlett! :-) Eszter

öregnémber

Szia Eszter, mindent géppel csináltam, csak a felvert összetev?ket kevertem össze kézzel, fakanállal. lehet azt is géppel kellett volna. Így van majd legközelebb, nem adom fel :) Üdv: Zsuzsa

P.

Nem, akkor semmiképpen nem az volt a gond! Valami más lehetett. Nem tudom. Talán a tejszín? Innen a távolból nehéz megmondani...

baglyo

Kedves Eszter! Amit Miattad néhány napja a Nutellával (és a családommal) m?velek, már rég nem játék!!! Tudd, ha a gyógyíthatatlan függ?séget okozó anyag el?állítójaként és terjeszt?jeként engem bezsuppolnak, minden lelkiismereti fenntartás nélkül felbújtómként azonnal megnevezlek... (Pedig amúgy imádom a vízköp?ket, de leginkább azt, amelyik a túlzásba vitt sóhasználatot nem ajánlók táborát er?sítve, maga jobbára a savas es?t igyekszik kerülni, s?t másokat is erre buzdít, és akinek igazándiból csak hálás köszönettel tartozom megannyi remek, közkinccsé tett gasztroakciójáért :) No, csak, hogy tudd!

P.

Tudomásul vettem. Mindent vállalok, mindent bevallok, ha okozhattam néhány felülmúlhatatlan gasztropercet. :-D Enyém a megtiszteltetés.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Hogy lehet pontosan elkészíteni a habot tojás nélkül? milyen mennyiségben kell tejszín így? Köszi, Fanni:)

P.

Fanni, a kettes pontban van leírva, olvasd el. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A mousse-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek