Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túró rudi 2.

Túró rudi 2.
Túró rudi 2.
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már rég szerettem volna házi túró rudit csinálni, és most eljött az ideje. Több receptből kiindulva állítottam össze ezt a receptet. Nem nehéz elkészíteni, talán a túró rudik bevonása igényel több munkát és türelmet. Ha pedig le szeretnénk egyszerűsíteni a dolgot, akkor el lehet készíteni bonbon formában is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót összekeverjük a citromhéjjal, a cukrokkal, és a tejföllel.
  2. A masszát 1-2 órára a mélyhűtőbe tesszük.
  3. Utána hengereket formázunk belőle, és újabb 1 órára a fagyasztóba tesszük.
  4. A csokit megolvasztjuk.
  5. A hengereket két lépésben vonjuk be csokival. Egy sütőpapírra rakosgatjuk a rudakat, először a tetejüket vonjuk be, majd ha megszáradt, megfordítjuk, és az aljukat is bevonjuk.
  6. Hűtőben tároljuk.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 136 910
elküldve: 64
receptkönyvben: 1 788
elkészítve: 31/64
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis túrórúd, csokis túródesszert, túró rudi házilag, házi túró rudi

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bnézsu
bnézsu / bnézsu Wed, 2014-04-09 08:29

Nagyon szépen köszönöm a receptet, sokkal jobb és egészségesebb mint a bolti.

ren1016
Zsivike / ren1016 Wed, 2012-08-15 09:41

Szia!

Szeretném megkérdezni, hogy fagyasztóból kivett túró is jó ehhez? nem lesz nagyon vizes?
És hány napig tárolható a hűtőben?

Köszönöm
Reni

Flóra
Flóra / Flóra Wed, 2012-08-15 10:35

Szia Reni!
Szerintem, ha megvárod, amíg a lefagyasztott túró teljesen kiolvad, nem lesz baj.:)
Nekünk rögtön elfogyott, úgyhogy nem tudtam kikísérletezni, de kb. gondolom addig, ameddig a túró, 3-4 napig biztosan.
Üdv: Flóra

ren1016
Zsivike / ren1016 Wed, 2012-08-15 20:03

Szia Flora!

Megcsinaltam.mikroban olvaszttam.kremes allagu lett.es nagyon finom.torta bevono volt itthon.masfel eves csajszimnak nagyon izlett meg paromnak is. Koszonom Reni

Michiyo
Michiyo Thu, 2012-07-26 15:53

Köszönöm ezt a receptet-isteni finom lett. :) Az az egy bajom volt vele, hogy 2 órán keresztül volt a massza a fagyasztóban és a széle kőkeményre fagyott a belseje pedig olyan maradt, mint amikor betettem. Így nem is tudtam nagyon formázni, kis kupacokat raktam és ismét betettem egy órára a fagyasztóba, amikor viszont leöntöttem a csokival, akkor meg szétolvadt. :( Szóval csupán forma baja volt, az íze tényleg nagyon nagyon jó. :)

Scooby
Scooby Tue, 2012-08-07 12:19

Én nem is fagyasztom, hanem csak összekeverem, és túró pöttyöt csinálok belőle. Így gyorsabb megcsinálni. Nekem eddig így jól sikerült, pedig már többször csináltam.

Scooby
Scooby Tue, 2012-07-03 20:51

Nagggggyon finom!!!!! Már a barátnőm is ezt eszi:). Nekünk tökéletes. Köszi.

Forzaanna
Forzaanna Sun, 2012-02-05 22:27

A receptben a legjobb, hogy tudom mi van benne. Legközelebb el fogom készíteni, biztos jó lesz!
Nagyon gratulálok a recepthez!

tinci30
tinci30 Fri, 2012-01-20 13:41

Szia Flóra!
A recepted bomba jó!!!!
A másfél éves kislányom áll a hűtő elött és óbégat hogy dudui ( ez a túró rudit akarja jelenteni )
Elösször csak fél adagot csináltam de akkora volt a siker hogy ma csinálom a következőt.
Igaz nem olyan mint a bolti....szerintem ezerszer jobb.
Én nem gondoltam volna hogy a pöttyöst lehet űberelni:)))

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Sat, 2011-09-03 20:37

Ha olyasmi bevonatot szeretnétek, mint a bolti, egy villa segítségével mártsátok be a csokiba, és egy rácsra (én lábasalátétre) szedem ki, így a felesleges csoki szépen le tud csepegni (ez később felhasználható).

banyuska
banyuska / banyuska Sat, 2011-09-03 09:59

Szia! !Ebből mekkora mennyiség lesz kb. ?Tudom,hogy relatív,ki mekkorát készít,de a normál rudi méretét alapul véve menni jön ki belőle?

banyuska
banyuska / banyuska Sat, 2011-09-03 09:59

Szia! !Ebből mekkora mennyiség lesz kb. ?Tudom,hogy relatív,ki mekkorát készít,de a normál rudi méretét alapul véve menni jön ki belőle?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-10-02 22:35

Ma elkészítettem, de fogalmam sincs, hogy lehet körbe bevonni csokival, így a talpuk fehér maradt és felülről csorgattam rájuk a csokit. Az íze tényleg nagyon finom, de csak kicsit hasonlít a boltira.

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2010-10-03 11:11

Szia! Én úgy csináltam, hogy az egész túró rudit belemártottam a csokiba, aztán egy sütőpapírra tettem. Így az alja is be lett vonva csokival, csak kicsit laposabb lett, mert úgy száradt meg rajta a csoki.
Üdv Flóra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-03 23:29

Kedves Flóra, kedves vagy, hogy válaszoltál, igen, adja magát, hogy így kéne, de nekem lágyabb lett, amikor meg visszatettem a jégre és jobban megfagyott, akkor meg nem állt össze, de sebaj, jó ez így, fincsi lett!

Flóra
Flóra / Flóra Mon, 2010-10-04 18:16

Kedves tomanda, örülök, hogy ízlett! Végülis az íz fontos, nem a szépség :)

467
tehéntúró 50 dkg
porcukor 7 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tejföl 2 ek
citromhéj 1 kk
étcsokoládé 30 dkg