Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

NoSalty torta

NoSalty torta
NoSalty torta
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hívhatnánk 8000 kalóriás tortának is... ízHuszár kollégával azt a feladatot kaptuk, hogy csináljunk valami finom tortát a NoSalty 5. szülinapjára. Ez az elsőre bonyolultnak tűnő, amúgy azonban végtelenül egyszerű torta lett a befutó, amit a brownie és a cheesecake inspirált. Csak haladó édességfüggőknek!:)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

ajánlat

Ne együnk előtte ebédet.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a tésztát: a csokit a vajjal gőz felett összeolvasztjuk.
  2. A szárazanyagokat összekeverjük.
  3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  4. Egy 22-cm átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, oldalát kivajazzuk.
  5. A lisztes keverékhez adjuk a tojásos-cukros keveréket, majd a csokis vajat, és jól összekeverjük.
  6. A masszát elfelezzük (mérőedénnyel vagy mérleggel), és egyik felét 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Rácsra tesszük hűlni, és a másik adagot is ugyanígy megsütjük.
  7. A krémhez a vanília magjait a tejszínbe kaparjuk, és habverővel felverjük.
  8. A krémsajtot a porcukorral kikeverjük, majd összekeverjük  a tejszínhabbal.
  9. A zselatint 5 percre beáztatjuk, kicsavarjuk, és felmelegítjük. Nem forraljuk!
  10. Hozzáöntjük a krémhez, és alaposan eldolgozzuk.
  11. A kihűlt alapot visszatesszük a formába, és ráöntjük a krém nagy részét (kb. 2 dl-t kihagyunk).
  12. Várunk 10 percet, rátesszük a másik lapot, majd bekenjük a maradék sajtkrémmel.
  13. Éjszakára hűtőbe tesszük.
  14. Másnap száraz serpenyőben megpirítjuk az összezúzott kesudiót. Hozzáadjuk a cukrot, és addig kavargatjuk, amíg karamell nem lesz belőle. Akkor hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, szépen összeolvasztjuk.
  15. A torta tetejére halmozzuk. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 58 219
elküldve: 53
receptkönyvben: 1 129
elkészítve: 43/64
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

brownies sajttorta karemellel, sajttorta brownie-val és karamellel

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

samecem
samecem / samecem Sat, 2017-10-28 12:11

Fantasztikus recept! Már jó ideje ki akartam próbálni, hát nem bántam meg!!! Köszönöm! :D

manipakiao
manipakiao Sun, 2016-01-31 13:34

Kedves Dacota! Már ez a második Szilveszter,hogy megsütöttem a tortádat.Nagy sikere volt ráadásul mutatós is.Egy-két nap után összeérnek az ízek és valami isteni! Köszi a receptet :)

sandy12
Szandy / sandy12 Thu, 2015-03-19 20:58

Ez a torta már több családtagot köszöntött születésnapon amióta rátaláltam. Az egyik kedvencem lett. Minden elismerésem, annak aki "kitalálta" és köszönöm! :D

pelvana
pelvana Thu, 2014-12-11 15:57

Sziasztok. Valóban bele fér egy 22cm- es tortaformába? Köszönöm nekem 18as es 26os van. Melyikben csináljam?

kalloka
kalloka Sat, 2014-11-29 23:50

Kedves Nóra!
Szeretném megcsinálni ezt a tortát, mert fantasztikusnak tűnik. Én még soha nem használtam lapzselatint, azt írod, hogy 5 perc áztatás után kicsavarjuk és utána melegítjük. Ezt hogyan? Kérem a segítséged, illetve zselatin porral nem készíthető? Ha igen, akkor szerinted mennyi szükséges hozzá? Előre is köszönöm a válaszod! Kata

gabikoch
gabikoch Fri, 2014-09-26 10:39

Kedves Dacota! Most készülünk másodszor elkészíteni. Az elsőnek hihetetlen sikere lett! Házi mascarponéval és dióval készítettem, édes, fogbaragadós. Megrögzött csokoholisták 2x ettek belőle (és utána 1 napig semmit). Gratulálok, a maga nemében abszolút győztes tortát alkottatok! Egyértelműen a karácsonyi menü része lesz!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2014-09-26 18:42

Hát ennek igazán nagyon örülök. :) Én anno csak egy fél szeletet tudtam magamba nyomni szégyenszemre, úgyhogy minden elismerésem annak, aki kettőt is tud. :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra

mártiti
mártiti Wed, 2014-07-23 15:51

Azt szeretném tudni hogy lehet gluténmentes 160 gramm finomliszttel?
Ezt nézte ki a legkisebb fiam a 11. szülinapjára. Mikor jön hétvégén a táborból ez lesz meglepi.
Persze ezt a lisztes dolgot is meg fogom oldani. :)

sandy12
Szandy / sandy12 Tue, 2014-07-22 11:40

Ezt tortát választottam a 19. születésnapomra, eleinte elég bonyolultnak tűnt, kicsit sok időt vesz igénybe, viszont a végeredmény minden egyes percet kárpótolt. ISTENI FINOM! Minden elismerésem a recept készítőinek! Csak ajánlani tudom mindenkinek! :)

lefetyelek
lefetyelek Sun, 2014-07-20 13:57

Kedves Nóra! Ha megengeded akkor leìrnám a tapasztalataimat. Kinézetre csodálatos lett a torta. A krém amitől tartottam, hogy ehetetleül édes lesz, nem lett rossz egyáltalán. A tetejére mogyorót tettem kesudió helyett... az is finom de a torta tésztája, amit pontosan a recept szerint készítettem az valami eszméletlenül tömény lett. Mondjuk gondolhattam volna a leírt cukormennyiség alapján. Nagyon masszív lett és olyan mintha egy az egyben egy táblás csokoládét harapnál a krémhez. Az alap ötlet egyébként jó de ez a browie tészta nem hozzá való az én véleményem szerint. Üdv Regina

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2014-07-22 17:50

Szia Regina,
Sajnálom, hogy nem jött be annyira.. mi anno, mikor kitaláltunk (illetve Ízhuszár talált a receptet) az volt a cél, hogy egy nagyon tömény, nagyon amerikai tortát csináljunk, ami lehetőleg egyszerű is, így lett a menő ez a brownie-cheesecake keverék.
Emlékszem, nekem sem ment le egy szeletnél több, de nekem ízlett.
Ha van hozzá kedved máskor, akkor ajánlok egy sima piskóta lapot, azzal biztos kevésbé tömör. :)
Szép napot!
Üdvözlettel,
Nóra

lefetyelek
lefetyelek Thu, 2014-07-17 18:38

Sziasztok. Én nem ismerem ezt a krémsajtot. Mascarpone-val is jó lehet? Üdv:Regi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2014-07-17 21:47

Szia!
Krémsajt az a philadelphia, de mascarponéval is működni fog. :) Kesudió természetesen sótlan. :)
szép napot!
Üdv,
Nóra

lefetyelek
lefetyelek Sat, 2014-07-19 15:52

Kedves Nóra! Köszönöm a választ. Elkészítettem, a hűtőben pihen. Mascarpone-t tettem bele és a krémbe valamennyivel kevesebb cukrot raktam de iszonyú édesnek tűnik nekem. Nem tudom, lehet hogy a mascarpone miatt? Vagy egyébként is nagyon édes a krém? A tészta is jó édes, a karamelles teteje pedig szintúgy úgyhogy kicsit tartok tőle, hogy milyen lesz....

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2014-07-20 02:46

Szia,
Igen, a mascarponénak kicsivel édeskésebb az íze, de egyéni ízlés függő is, hogy mennyire szereted édesen. Remélem, azért ízleni fog. :)
Szép napot!
Üdvözlettel,
Nóra

TBetty22
TBetty / TBetty22 Tue, 2013-10-29 21:18

Elkészítettem a tortát már többször is, és komolyan mondom, ilyen finomat még életemben nem ettem! :)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2013-05-14 10:26

Köszönjük szépen a jókívánságokat, és reméljük a 10 éves szülinapon is velünk lesztek :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-05-13 09:56

Kedves Dacota!

A torta csodálatos látvány, igazi szülinapi!!! :), és finom lehet, ezért el kell készíteni. :)
Nagyon boldog szülinapot a NoSaltynak, köszönjük, hogy van, és feltehetjük ide, saját receptjeinket is.....- sok, gondos munkájuk segítségével. :)

Sok boldog szülinapot kívánok még! :D

Éva-Anyóca

sofia321
sofia321 Sun, 2013-05-12 18:24

Boldog szülinapot a NoSaltynak. Köszönjük a sok jó receptet! Üdvözlettel: Ili
A torta nagyon finom lehet . El is mentettem .

gizus13
gizus13 Sun, 2013-05-12 17:05

Boldog születésnapot N
oSalty :)Sok jó receptet köszönhetünk Nektek!

almamag
almamag Sun, 2013-05-12 15:43

Gratulálok a tortához, nagyon ügyesek a szakácsok! Boldog szülinapot a NoSaltynak. Köszönjük a sok jó receptet! Üdvözlettel: Ili

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Fri, 2013-05-10 15:17

Kedves Dacota!Gratulálok az évfordulós tortához mindkettötöknek,engem telibe talált.Remek lehet ez a finomság :)

1096
vaj 220 g
finomliszt 160 g
cukrozatlan kakaópor 60 g
tojás 4 db
étcsokoládé 200 g
sütőpor 0.5 teáskanál
cukor 440 g
habtejszín 3 dl
lapzselatin 4 db
porcukor 150 g
krémsajt 650 g
vanília 1 db
kesudió 150 g
cukor 200 g
vaj 100 g
habtejszín 50 ml