r
Nosalty Logó

NoSalty torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
NoSalty torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 1096 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 10945 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 379 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 1096 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    673.8 g
  • Telített zsírsav
    289 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5179.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1119 mg
  • Foszfor
    2588 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1145.7 g
  • Cukor
    906 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3479 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3416 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1120 micro
Összesen 10945 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 379 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tésztát: a csokit a vajjal gőz felett összeolvasztjuk.
  2. A szárazanyagokat összekeverjük.
  3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  4. Egy 22-cm átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, oldalát kivajazzuk.
  5. A lisztes keverékhez adjuk a tojásos-cukros keveréket, majd a csokis vajat, és jól összekeverjük.
  6. A masszát elfelezzük (mérőedénnyel vagy mérleggel), és egyik felét 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Rácsra tesszük hűlni, és a másik adagot is ugyanígy megsütjük.
  7. A krémhez a vanília magjait a tejszínbe kaparjuk, és habverővel felverjük.
  8. A krémsajtot a porcukorral kikeverjük, majd összekeverjük a tejszínhabbal.
  9. A zselatint 5 percre beáztatjuk, kicsavarjuk, és felmelegítjük. Nem forraljuk!
  10. Hozzáöntjük a krémhez, és alaposan eldolgozzuk.
  11. A kihűlt alapot visszatesszük a formába, és ráöntjük a krém nagy részét (kb. 2 dl-t kihagyunk).
  12. Várunk 10 percet, rátesszük a másik lapot, majd bekenjük a maradék sajtkrémmel.
  13. Éjszakára hűtőbe tesszük.
  14. Másnap száraz serpenyőben megpirítjuk az összezúzott kesudiót. Hozzáadjuk a cukrot, és addig kavargatjuk, amíg karamell nem lesz belőle. Akkor hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, szépen összeolvasztjuk.
  15. A torta tetejére halmozzuk. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 906
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 68125
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 10.

Ajánló

Ne együnk előtte ebédet.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hívhatnánk 8000 kalóriás tortának is... ízHuszár kollégával azt a feladatot kaptuk, hogy csináljunk valami finom tortát a NoSalty 5. szülinapjára. Ez az elsőre bonyolultnak tűnő, amúgy azonban végtelenül egyszerű torta lett a befutó, amit a brownie és a cheesecake inspirált. Csak haladó édességfüggőknek!:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek