Nosalty Logó

NoSalty torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
NoSalty torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 1096 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 10945 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 379 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 1096 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    673.8 g
  • Telített zsírsav
    289 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5179.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1119 mg
  • Foszfor
    2588 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1145.7 g
  • Cukor
    906 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3479 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3416 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1120 micro
Összesen 10945 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 379 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tésztát: a csokit a vajjal gőz felett összeolvasztjuk.
  2. A szárazanyagokat összekeverjük.
  3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  4. Egy 22-cm átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, oldalát kivajazzuk.
  5. A lisztes keverékhez adjuk a tojásos-cukros keveréket, majd a csokis vajat, és jól összekeverjük.
  6. A masszát elfelezzük (mérőedénnyel vagy mérleggel), és egyik felét 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Rácsra tesszük hűlni, és a másik adagot is ugyanígy megsütjük.
  7. A krémhez a vanília magjait a tejszínbe kaparjuk, és habverővel felverjük.
  8. A krémsajtot a porcukorral kikeverjük, majd összekeverjük a tejszínhabbal.
  9. A zselatint 5 percre beáztatjuk, kicsavarjuk, és felmelegítjük. Nem forraljuk!
  10. Hozzáöntjük a krémhez, és alaposan eldolgozzuk.
  11. A kihűlt alapot visszatesszük a formába, és ráöntjük a krém nagy részét (kb. 2 dl-t kihagyunk).
  12. Várunk 10 percet, rátesszük a másik lapot, majd bekenjük a maradék sajtkrémmel.
  13. Éjszakára hűtőbe tesszük.
  14. Másnap száraz serpenyőben megpirítjuk az összezúzott kesudiót. Hozzáadjuk a cukrot, és addig kavargatjuk, amíg karamell nem lesz belőle. Akkor hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, szépen összeolvasztjuk.
  15. A torta tetejére halmozzuk. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 65973
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 10.

Ajánló

Ne együnk előtte ebédet.:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hívhatnánk 8000 kalóriás tortának is... ízHuszár kollégával azt a feladatot kaptuk, hogy csináljunk valami finom tortát a NoSalty 5. szülinapjára. Ez az elsőre bonyolultnak tűnő, amúgy azonban végtelenül egyszerű torta lett a befutó, amit a brownie és a cheesecake inspirált. Csak haladó édességfüggőknek!:)

Hozzászólások

Mercedes

Kedves Dacota!Gratulálok az évfordulós tortához mindkettötöknek,engem telibe talált.Remek lehet ez a finomság :)

Föfi Kata

Nagyon üt?s!!! :-)

Törölt felhasználó

Ez nagyon jónak t?nik. Mentem.:) Köszi

Milona

Boldog születésnapot nosalty :)

almamag

Gratulálok a tortához, nagyon ügyesek a szakácsok! Boldog szülinapot a NoSaltynak. Köszönjük a sok jó receptet! Üdvözlettel: Ili

gizus13

Boldog születésnapot N oSalty :)Sok jó receptet köszönhetünk Nektek!

sofia321

Boldog szülinapot a NoSaltynak. Köszönjük a sok jó receptet! Üdvözlettel: Ili A torta nagyon finom lehet . El is mentettem .

Éva-Anyóca

Kedves Dacota! A torta csodálatos látvány, igazi szülinapi!!! :), és finom lehet, ezért el kell készíteni. :) Nagyon boldog szülinapot a NoSaltynak, köszönjük, hogy van, és feltehetjük ide, saját receptjeinket is.....- sok, gondos munkájuk segítségével. :) Sok boldog szülinapot kívánok még! :D Éva-Anyóca

Dacota

Köszönjük szépen a jókívánságokat, és reméljük a 10 éves szülinapon is velünk lesztek :)

TBetty

Elkészítettem a tortát már többször is, és komolyan mondom, ilyen finomat még életemben nem ettem! :)

Törölt felhasználó

A tortát igazán megehetnénk közösen! Boldog 5 éves szülinapot!

Törölt felhasználó

Sziasztok. Én nem ismerem ezt a krémsajtot. Mascarpone-val is jó lehet? Üdv:Regi

Dacota

Szia! Krémsajt az a philadelphia, de mascarponéval is m?ködni fog. :) Kesudió természetesen sótlan. :) szép napot! Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

Kedves Nóra! Köszönöm a választ. Elkészítettem, a h?t?ben pihen. Mascarpone-t tettem bele és a krémbe valamennyivel kevesebb cukrot raktam de iszonyú édesnek t?nik nekem. Nem tudom, lehet hogy a mascarpone miatt? Vagy egyébként is nagyon édes a krém? A tészta is jó édes, a karamelles teteje pedig szintúgy úgyhogy kicsit tartok t?le, hogy milyen lesz....

Dacota

Szia, Igen, a mascarponénak kicsivel édeskésebb az íze, de egyéni ízlés függ? is, hogy mennyire szereted édesen. Remélem, azért ízleni fog. :) Szép napot! Üdvözlettel, Nóra

Törölt felhasználó

Még valami, a kesudió gondolom, ne legyen sózott, ugye?

Törölt felhasználó

Kedves Nóra! Ha megengeded akkor leìrnám a tapasztalataimat. Kinézetre csodálatos lett a torta. A krém amit?l tartottam, hogy ehetetleül édes lesz, nem lett rossz egyáltalán. A tetejére mogyorót tettem kesudió helyett... az is finom de a torta tésztája, amit pontosan a recept szerint készítettem az valami eszméletlenül tömény lett. Mondjuk gondolhattam volna a leírt cukormennyiség alapján. Nagyon masszív lett és olyan mintha egy az egyben egy táblás csokoládét harapnál a krémhez. Az alap ötlet egyébként jó de ez a browie tészta nem hozzá való az én véleményem szerint. Üdv Regina

Dacota

Szia Regina, Sajnálom, hogy nem jött be annyira.. mi anno, mikor kitaláltunk (illetve Ízhuszár talált a receptet) az volt a cél, hogy egy nagyon tömény, nagyon amerikai tortát csináljunk, ami lehet?leg egyszer? is, így lett a men? ez a brownie-cheesecake keverék. Emlékszem, nekem sem ment le egy szeletnél több, de nekem ízlett. Ha van hozzá kedved máskor, akkor ajánlok egy sima piskóta lapot, azzal biztos kevésbé tömör. :) Szép napot! Üdvözlettel, Nóra

Szandy

Ezt tortát választottam a 19. születésnapomra, eleinte elég bonyolultnak t?nt, kicsit sok id?t vesz igénybe, viszont a végeredmény minden egyes percet kárpótolt. ISTENI FINOM! Minden elismerésem a recept készít?inek! Csak ajánlani tudom mindenkinek! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek