r
Nosalty Logó

Philadelphiai sajttorta

Allisc
Philadelphiai sajttorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Alap

Krém

416
Kalória
6.9g
Fehérje
29.5g
Szénhidrát
29.7g
Zsír
17.6g
Víz
71.4g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
17.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Alap

Krém

Összesen 416 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Alap

Krém

Összesen 4997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Alap

Krém

Összesen 318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 416 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    355.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2482.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    1728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    354.6 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    211.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 4997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 318 kcal

Elkészítés

Alap

  1. A kekszes réteghez apróra zúzzuk a zabkekszet. A vajat felolvasztjuk, és (nem forrón!) hozzáadjuk a kekszmorzsához. Alaposan eldolgozzuk, hogy összeálljon egy homogén masszává.
  2. Belepakoljuk egy kapcsos tortaforma aljába, és kanál hátával jól megnyomkodjuk, egyenletes vastagságúra elterítve. 180°C-on, 10 percig elősütjük. Ha nem zár jól a tortaformánk, jobb ha bevonjuk az alját kívülről alufóliával, mert az olvadó-csöpögő vaj csúnyán összerondíthatja a sütőnket.
  3. A krém hozzávalóit (krémsajt, tojás, tejföl, cukor, liszt, vanília és citromhéj) kavarjuk össze, és hagyjuk állni kb. 20 percet - erre azért van szükség, hogy a kavarással belevitt levegő el tudjon távozni, így nem fogja sütéskor a tésztánk tetejét szétrepeszteni a távozó gőz.
  4. Eredetileg philadelphiai natúr krémsajtot ír a recept, de teljesen jó a mascarpone, vagy más, akár piacon beszerzett natúr krémsajt is.
  5. A krémet az elősütött keksz-lap tetejére öntjük, és 175°C-on további 45 percig sütjük. Akkor van kész, mikor kezd szépen barnulni a teteje (de maradjon világos!), és még remegős a közepe. Csak a teljes kihűlés után vegyük le a tortáról a tortaformát, mivel melegen még nem szilárd állagú a krém.
  6. Lehet díszíteni gyümölcsökkel, csoki- illetve gyümölcsöntettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Családunk egyik kedvenc tortája, egyszerű elkészíteni, kezdőknek is bátran ajánlom, és mindig, mindenkinek nagyon ízlik. A tálaláshoz a tetejét sokféleképpen lehet díszíteni, gyümölcsökkel, gyümölcs- vagy csokiöntettel, tejszínhabbal, stb.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...