Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Philadelphiai sajttorta

Philadelphiai sajttorta
Philadelphiai sajttorta
65 perc / előkészület: 10 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunk egyik kedvenc tortája, egyszerű elkészíteni, kezdőknek is bátran ajánlom, és mindig, mindenkinek nagyon ízlik. A tálaláshoz a tetejét sokféleképpen lehet díszíteni, gyümölcsökkel, gyümölcs- vagy csokiöntettel, tejszínhabbal, stb.

hozzávalók / 12 adag

Alap

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszes réteghez apróra zúzzuk a zabkekszet. A vajat felolvasztjuk, és (nem forrón!) hozzáadjuk a kekszmorzsához. Alaposan eldolgozzuk, hogy összeálljon egy homogén masszává.
  2. Belepakoljuk egy kapcsos tortaforma aljába, és kanál hátával jól megnyomkodjuk, egyenletes vastagságúra elterítve. 180°C-on, 10 percig elősütjük. Ha nem zár jól a tortaformánk, jobb ha bevonjuk az alját kívülről alufóliával, mert az olvadó-csöpögő vaj csúnyán összerondíthatja a sütőnket.
  3. A krém hozzávalóit (krémsajt, tojás, tejföl, cukor, liszt, vanília és citromhéj) kavarjuk össze, és hagyjuk állni kb. 20 percet - erre azért van szükség, hogy a kavarással belevitt levegő el tudjon távozni, így nem fogja sütéskor a tésztánk tetejét szétrepeszteni a távozó gőz.
  4. Eredetileg philadelphiai natúr krémsajtot ír a recept, de teljesen jó a mascarpone, vagy más, akár piacon beszerzett natúr krémsajt is.
  5. A krémet az elősütött keksz-lap tetejére öntjük, és 175°C-on további 45 percig sütjük. Akkor van kész, mikor kezd szépen barnulni a teteje (de maradjon világos!), és még remegős a közepe. Csak a teljes kihűlés után vegyük le a tortáról a tortaformát, mivel melegen még nem szilárd állagú a krém.
  6. Lehet díszíteni gyümölcsökkel, csoki- illetve gyümölcsöntettel.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 6 437
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Allisc

Mióta szakács: 2015.04.14.
56 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajttorta, sajtkrémes torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

415
zabkeksz 25 dkg
vaj 12 dkg
krémsajt 75 dkg
tojás 3 db
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 1 dl
cukor 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliaaroma 1 teáskanál