Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nori chips

Nori chips
Nori chips
14 perc / előkészület: 10 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lánykám legújabb kedvence ez a chips. Megkóstoltam és szerintem olyan íze van, mintha a káposztát kereszteztek volna a hallal és ez nálam nyerő kombó, hehe. 

Természetesen rögtön el akartam készíteni otthon, így már ültem is a gép elé és gugliztam. Egy angol nyelvű oldalon találtam ezt a pofonegyszerű leírást.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajakat összekeverjük, bekenünk vele egy lapot, csipetnyi sóval megszórjuk, rárakunk egy másik lapot, szinten bekenjük, sózzuk, stb., amíg az összes lap el nem fogy.
  2. Feltekerjük a lapokat, szorosan becsomagoljuk alufóliába és hagyjuk kb. fél órát "pácolódni".
  3. Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg szárazon a szezámmagot, öntsük egy tálkába, tegyük félre. Így biztos elég meleg lesz az edényünk a nori lapok sütéséhez.
  4. Egyenként, közepes lángon süssük ki a chipseket, Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sül, 15-20 másodperc/oldal. Először felhólyagosodik, majd megváltoztatja a színét, feketéből szürkészöld lesz.
  5. Tálaláskor szórjuk meg a szezámmaggal, esetleg chilipehellyel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 477
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
735 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

algachips, burgonyamentes chips, ropogós nori lapok

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

72
repceolaj 1 ek
szezámolaj 1 ek
nori lap 8 db
8 csipet
szezámmag 1 ek