r
Nosalty Logó

Nizzai tonhalsaláta

Gréti
Nizzai tonhalsaláta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

365
Kalória
20.1g
Fehérje
38.1g
Szénhidrátok
14.7g
Zsír
179.2g
Víz
154g
Koleszterin
3.6g
Rost
4.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 2187 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    179.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1072 micro
  • Lut-zea
    1247 micro
Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4082.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1635 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1075.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    639 micro
  • K vitamin:
    944 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1111 micro
  • Kolin:
    848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    7799 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    7482 micro
Összesen 2187 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    376 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. A tojásokat keményre főzzük, és hűtés, pucolás után karikázzuk.
  2. A tésztát"al dente" főzzük,jéghideg vízzel lehűtjük, ésegy nagyméretű salátástál aljára öntjük, pici olívaolajjal locsoljuk.
  3. Az alapanyagokat rétegesen helyezzük rá: először a megmosott salátát, erre aparadicsomot, mindennek a tetejére, középre a tonhalat. Körbe a főtt tojás karikákat és az olívabogyót.
  4. Végső díszítés és ízfokozás képpen felkarikázott újhagymával szórjuk meg a salátát.
  5. Egy kisebb keverőtálban a mustárt és az olívaolajat simárakeverjük, majd lassan adagolva a citromlevet ésa végén a fűszereket is hozzáadjuk.
  6. Az így elkészült öntettel körbelöttyintjük a salit, amit csak közvetlenül tálalás előtt keverünk össze, hadd legeltessék rajta a szemüket az "éhezők".
  7. Én rétegenként olajozni, sózni, borsozni szoktam, hogy minél ízesebb legyen! Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Ezer évvel ezelőtt, egy könyvesbolt mini éttermében ettem először Nizzai salátát. Azóta persze egy csomó helyen próbáltam a legkülönfélébb változatban. Ez a letisztult verzió a sok-sok elkészítés során alakult ki. Nálunk mindenki imádja, velem az élen!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...