r
Nosalty Logó

Nizzai tonhalsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Nizzai tonhalsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 365 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 2187 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 129 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1072 micro
  • Lut-zea
    1247 micro
Összesen 365 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4082.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1635 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1075.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    639 micro
  • K vitamin:
    944 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1111 micro
  • Kolin:
    848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    7799 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    7482 micro
Összesen 2187 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    376 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A tojásokat keményre főzzük, és hűtés, pucolás után karikázzuk.
  2. A tésztát"al dente" főzzük,jéghideg vízzel lehűtjük, ésegy nagyméretű salátástál aljára öntjük, pici olívaolajjal locsoljuk.
  3. Az alapanyagokat rétegesen helyezzük rá: először a megmosott salátát, erre aparadicsomot, mindennek a tetejére, középre a tonhalat. Körbe a főtt tojás karikákat és az olívabogyót.
  4. Végső díszítés és ízfokozás képpen felkarikázott újhagymával szórjuk meg a salátát.
  5. Egy kisebb keverőtálban a mustárt és az olívaolajat simárakeverjük, majd lassan adagolva a citromlevet ésa végén a fűszereket is hozzáadjuk.
  6. Az így elkészült öntettel körbelöttyintjük a salit, amit csak közvetlenül tálalás előtt keverünk össze, hadd legeltessék rajta a szemüket az "éhezők".
  7. Én rétegenként olajozni, sózni, borsozni szoktam, hogy minél ízesebb legyen! Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 26757
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 19.

Ajánló

Könnyű nyári vacsorának, buliba meglepetés ajándéknak vagy otthoni felhasználásra, egyszóval bármikor jól esik először ránézni, utána megenni!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezer évvel ezelőtt, egy könyvesbolt mini éttermében ettem először Nizzai salátát. Azóta persze egy csomó helyen próbáltam a legkülönfélébb változatban. Ez a letisztult verzió a sok-sok elkészítés során alakult ki. Nálunk mindenki imádja, velem az élen!

Hozzászólások

emóció

Ez nálam 10 pontos! F?ételként ettük a másfél éves lányommal, hiszen minden tápanyag benne van. Igaz, én több tésztával és kevesebb salátával készítettem, újhagyma helyett pedig lilahagymát használtam. Hálás köszönet a receptért, felveszem a toplistámra! :-)

judydrot@gmail.com

A férjem kedvence lett, nem tudok bel?le eleget csinálni ;) Köszönjük a receptet!

Gréti

Jaj, de jó! Én is nagyon gyakran készítem, s?t az irodában is ez a leggyorsabban összedobható ebéd, ami most nyáron kisegít! Örülök a hozzászólásodnak, egészségetekre! Üdv, Gréti

Mynea

Isteni ez a sali! Nálunk is rendszeres vendég lesz! :)

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?