r
Nosalty Logó

Német sertéssült párolt káposztával

Gréti
Német sertéssült párolt káposztával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

a húshoz

burgonyagombóchoz

870
Kalória
50.5g
Fehérje
90.8g
Szénhidrátok
33.6g
Zsír
452.3g
Víz
224.3g
Koleszterin
8.4g
Rost
17.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a húshoz

burgonyagombóchoz

Összesen 870 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a húshoz

burgonyagombóchoz

Összesen 3485 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a húshoz

burgonyagombóchoz

Összesen 116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    452.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 870 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.1 g

Zsír

  • Összesen
    134.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4358.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    2450 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1809 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    441 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 3485 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

a húshoz

  1. A sóval, borssal fűszerezett sertéskarajt egyben vagy szeletekben, serpenyőben, forró zsiradékon pár percig megpirítjuk, minden oldalán.
  2. Nagyobb darabokba vágott hagymát dobunk mellé, felöntjük vízzel, majd 30-40 perc, és fedő alatt puhára főzzük.
  3. Ekkor a húst, ill. szeleteket kiemeljük a serpenyőből. A szaftot két kanál liszttel, ha kedveljük, fokhagymás rántással besűrítjük. A husit ide helyezzük vissza, de ekkor már nem főzzük tovább.
  4. Közben a sóval, köménnyel megszórt, vékony csíkokra vágott káposztát egy másik, mélyebb edényben, forró zsiradékon pirított hagymába megforgatjuk, majd pici víz hozzáöntésével párolni kezdjük.
  5. Ha már kissé összeesett, és könnyebben tudjuk keverni, szórjuk meg cukorral, öntsük nyakon ecettel, így folytassuk a párolást.
  6. Közben folyamatosan ellenőrizzük, legyen folyadék alatta, ne égjen oda, ne száradjon ki.

burgonyagombóchoz

  1. A burgonyát megfőzhetjük egy nappal korábban. Héjától fosszuk meg, reszeljük finomra. Só, bors, egy csipet szerecsendió, 2 tojás, és 15 dkg burgonyakeményítő vagy liszt hozzáadásával gyúrjunk belőle tésztát.
  2. Szaggassuk 12 adagra, készítsünk golyókat belőlük, és forrásban lévő vízben 10-12 perc alatt főzzük puhára őket.
  3. Tálalás: minden tányérra helyezzünk 2 szelet húst, egy halomba káposztát és három burgonyagombócot. Löttyintsük nyakon a hús mellé készített szósszal. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Ez a bizonyos: „Schweinsbraten mit Kartoffelknödel und Krautsalat”, melyet minden németországi utazásom alkalmával meg kell kóstoljak. Ausztriától kezdve, Svájcon, Észak-Francia és Olaszországon keresztül Csehországig sokan kedvelik, és készítik. Mindenki kicsit másképpen, más körettel vagy édes helyett savanyú káposztával tálalja. A barna szósz helyenként halványabb, és nem is olyan jelentős. Egy biztos, Németországban héjában főtt krumpliból készült gombócot, és köménnyel szórt, édes káposztát adnak a barna szósz alól kikandikáló, sült-főtt sertéskaraj mellé.

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek