Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Búbos hús gazdagon

Búbos hús gazdagon
Búbos hús gazdagon
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapi ebédnek készült, nagyon laktató hús, aki diétázik, messze kerülje!:-) Krumplipüré, uborkasaláta, mindenféle savanyúság illik hozzá.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a búb masszáját: vízben megáztatott, kinyomkodott kenyérhez teszünk 1 nyers tojást, 1összeaprított főtt tojást, reszelt sajtot, a lereszelt vöröshagymát és fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel.
  2. Egy sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk a vékonyra vágott karajszeleteket (klopfolni nem szükséges), aljukat megkenjük olajjal.
  3. Mindegyik szeletre egy-egy sonkát fektetünk, közepükre egy félbevágott főtt tojást teszünk, szélükre 2 karika kolbászt.
  4. Végül ráhalmozzuk a masszát, úgy, hogy mindent betakarjon, vizes kanállal szépen tojás alakúra formázzuk a búbokat. 
  5. 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 47 159
elküldve: 9
receptkönyvben: 455
elkészítve: 20/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kolbászos-csülkös rakott hús, tepsis karaj gazdagon

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kerha
kerha Fri, 2014-05-02 18:08

Nagyon finom lett, bár nekem ennyi töltelék 8 szelet húshoz is elég volt. Köszönöm! (Anyósnak is ízlett : )))

hildegaard
hildegaard Sat, 2013-01-26 10:26

Nagyon jól sikerült, Párom gyanúsan nézegette, hogy még hasonlót sem evett soha, aztán az első falat után, csak ette, amíg volt! Gyakran fogom készíteni! Köszönet érte!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-06 14:07

Elkészítettem, igen ízletesre és mutatósra sikeredett. Csak annyit módosítottam rajta, hogy tarjából készítettem, pici kenyérszalonnával az alján, meg nem tettem bele sajtot, illetve egy kevés vizet öntöttem alá, gőzben sütöttem, a végén pedig lepirítottam zsírjára, így nem kellett alá sütőpapír. Köszönöm szépen ezt a nagyon fincsi és mutatós receptet.

illesera
illesera Tue, 2010-12-21 14:58

Nagyon finom étel, a családban osztatlan sikert aratott !
Köszi a recit !
Era

-EdinA-
-EdinA- Tue, 2010-12-07 13:03

Megcsináltam, épp fogyóban van. Annyira finom, hogy legközelebb dupla adagot kell készítenem. Nagyon jó recept. Köszönöm!
Edina

555
sertés rövidkaraj 60 dkg
sonka 10 dkg
kolbász 10 dkg
sajt 10 dkg
főtt tojás 4 db
tojás 1 db
kenyér 6 szelet
vöröshagyma 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 teáskanál