r
Nosalty Logó

Barackos szelet helenától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Barackos szelet helenától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta tészta

Máz

Összesen 898 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta tészta

Máz

Összesen 5383 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta tészta

Máz

Összesen 277 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 898 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    228.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2146.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    782.9 g
  • Cukor
    427 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    839.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1526 micro
  • β-crypt
    594 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 5383 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Piskóta tészta

Máz

Elkészítés

Piskóta tészta

  1. A tojásokat és a cukrot (lehet kristálycukor is, én azt tettem bele) habosra felverjük, hozzáadjuk a barackot, de pépesen, az olajat, a lisztet és a szódabikarbónát, végül a barack levét, és jól összekeverjük.
  2. Kivajazott, liszttel kiszórt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük. Még melegen megkenjük baracklekvárral.
  3. Tetejét bevonjuk csokoládéval, vagy meghintjük porcukorral.

Máz

  1. A vajat elolvasztjuk, jó forró legyen, hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét, addig kevergetjük, amíg elolvad. Langyosan rásimítjuk a süteményre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x39
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3653
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 20.

Ajánló

Bármilyen kompóttal elkészíthető! A lekvárba keverhetünk1-2 ek rumot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Véletlenül akadtam erre a receptre egy szlovák oldalon. Gondoltam, megsütöm, gyorsan elkészíthető, olcsó és kimondottan finom sütemény. A csokoládé még meg sem dermedt rajta, fel kellett vágnom, meg kellett kóstolni, nekem nagyon ízlett, és remélem másnak is a családban.

Hozzávalók

Piskóta tészta

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!