Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-barackos szelet

Narancsos-barackos szelet
Narancsos-barackos szelet
20 perc / sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvelem az egyszerű, de nagyszerű sütiket, ám általában mindig sütés előtt szembesülök azzal, hogy már megint nem olvastam el figyelmesen a hozzávalókat, és legyen bármilyen egyszerű, bizony valami mindig hiányzik. Mostanában inkább először körbenézek a spájzban és a hűtőben, mi van itthon, majd azokból próbálok valamit kihozni.
A másik fejtörést a párom okozza, aki a nagyon krémes süteményeimet kitörő lelkesedéssel fogadja, elfogyasztásuk után pedig szerelmi vallomással egybekötött dicshimnuszt intéz hozzám. Na már most valljuk be, kinek nem esik jól egy ilyen elismerés, így hát persze amikor csak lehet, megpróbálom ebbe az eufórikus állapotba juttatni :). Azt hiszem, a hatás most sem maradt el, az utolsó szelet elfogyasztása után bevallotta, hogy bizony ez a süti lett az új kedvence.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 6 tojás sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és az 5 kanál forró vízzel kikeverjük, majd hozáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a tojássárgás, cukros, lisztes masszába keverjük.
  3. Egy tepsit jól kivajazunk, kilisztezünk, a tésztát beleöntjük, majd aranybarnára sütjük.
  4. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A 2 csomag pudingporból az ízlés szerinti cukor mennyiségből (inkább később tegyünk még bele, nehogy túl édes legyen) és a fél liter tejből pudingot főzünk. Ezután belekeverjük a 15 dkg vajat, amit én a meleg pudingba teszek, szerintem így könnyebb elkeverni, bár ekkor is segítségül szoktam hívni a kézi robotgépet, így tökéletesen homogén krémet kapunk.
  5. Ezután belekeverjük a meghámozott, kifilézett, apróra vágott narancsot majd a szintén apróra kockázott barackot is. A gyümölcsöket ne felejtsük el jól lecsöpögtetni, mielőtt a krémbe tesszük! Ha eldolgozottabb krémet szeretnénk, akkor még egyszer az egészet átkeverhetjük a kézi robotgéppel, így pépesebb lesz benne a gyümölcs.
  6. A Hulala tejszínből kemény habot verünk, majd a krémbe forgatjuk.
  7. Az elkészült krémet a kihűlt tésztán egyenletesen eloszlatjuk.
  8. Ha kedvünk úgy tarja, akkor gőz felett felolvasztott étcsokiba tegyünk egy kiskanál étolajat, majd csurgassuk csíkosra vele a süti tetejét.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 876
elküldve: 1
receptkönyvben: 260
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga

Mióta szakács: 2011.04.11.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos barackos sütemény narancsosan, habos gyümölcsszelet

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

xoiskg
Helga / xoiskg Fri, 2012-01-27 22:05

Szia!
Persze, tehetsz bele margarint, néha én is úgy készítem, azzal talán még finomabb! :)

kativan
kativan Sat, 2011-05-07 09:39

  Mekkora tepsibe kell sütni, hogy a képen látható vastagságú tésztát kapjuk?

1552
tojás 6 db
finomliszt 20 dkg
cukor 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
víz 5 ek
sütőpor 0.25 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
őszibarack konzerv 420 g
narancs 2 közepes db
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 6 dkg
tej 0.5 l
teavaj 15 dkg
növényi habtejszín 400 ml
étcsokoládé 5 dkg
napraforgó olaj 0.5 teáskanál