r
Nosalty Logó

Narancsos álomtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Narancsos álomtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1670 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.7 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 1670 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    138.3 g

Zsír

  • Összesen
    254.6 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6478.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1798 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2495 mg
  • Nátrium
    1479 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    970.6 g
  • Cukor
    652 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1102.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    528 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    1661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2131 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    692 micro
  • β-crypt
    627 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3015 micro
Összesen 6671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a krém egy részét: 4 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a narancs héjával, levével, a liszttel, felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük, félretesszük hűlni.
  2. A tésztához felverjük a 6 tojásfehérjét.
  3. A 6 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, meleg vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet, végezetül finoman belevegyítjük a habot.
  4. Papírral bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük.
  5. A krémhez a tejszínt habbá verjük, a zselatint feloldjuk fél deci vízben, majd a főzött tojásos krémmel összekeverjük.
  6. A 2 narancsot megtisztítjuk, a hártyákat is eltávolítjuk, majd felaprítjuk, és a krémbe tesszük.
  7. A kihűlt tésztát háromba vágjuk, és megtöltjük a krémmel úgy, hogy keveset hagyunk, majd a piskóták ragasztáshoz is.
  8. Jól lehűtjük a betöltött tésztát, majd formázzuk (itt oválisra).
  9. A tetejét lecsokizzuk, oldalára pedig felragasztjuk a babapiskótát.
  10. Végezetül ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 22778
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos álomtorta
TraRita 118 recept

Sógornőmnek készült ez a torta 4 évvel ezelőtt. Már nagyon szerettem volna narancsosat készíteni és ovális formájút, mert az még nem szerepelt a repertoárom között :). A torta oldalát nem akartam tejszínezni, ezért a babapiskótás megoldás juttot az eszembe. A torta színéből kiindulva pedig a barna - narancs színű szalag kombinálása adta meg a végső díszítést. Az ünnepeltnek teszett a külalakra és ízvilágra is. Szerintem is szép lett. A levágott darabokat a család nagy szeretettel eltakarítja :D.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...