r
Nosalty Logó

Narancsos tiramisu házi babapiskótával

Koronás Cukor
Narancsos tiramisu házi babapiskótával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

házi babapiskóta

narancsos mascarponekrém

összeállítás

503
Kalória
11.7g
Fehérje
43.7g
Szénhidrát
30.3g
Zsír
59.4g
Víz
168.5g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
30.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

házi babapiskóta

narancsos mascarponekrém

összeállítás

Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

házi babapiskóta

narancsos mascarponekrém

összeállítás

Összesen 6020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

házi babapiskóta

narancsos mascarponekrém

összeállítás

Összesen 277 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    363.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    2022 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2927.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    524 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    712.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    1587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    755 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    190 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2429 micro
Összesen 6020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

házi babapiskóta

  1. A tojásfehérjét a porcukorral kihabosítjuk, akkor jó, ha habos, picikét folyékony és még fényes. Ekkor hozzákeverjük a tojássárgákat és belereszeljük a narancs héját is.
  2. Hozzászitáljuk a lisztet, majd spatulával alaposan összeforgatjuk, de nem vadul, hanem nagy, légies mozdulatokkal.
  3. A tésztát habzsákba töltjük, majd 10-12 centis csíkokat nyomunk belőle sütőpapírral bélelt tepsire.
  4. Megszórjuk a tetejüket porcukorral, majd 175 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

narancsos mascarponekrém

  1. A tojássárgákat a cukorral vízgőz felett kihabosítjuk, akkor jó az állaga, ha már minden cukorszem elolvadt benne.
  2. Ekkor lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a narancs levét és a mascarponét, majd csomómentesre keverjük.
  3. Végül két részben, nagy, levegős mozdulatokkal hozzáforgatjuk az előzőleg felvert tojásfehérjéket.

összeállítás

  1. A lefőtt kávét összekeverjük a narancslikőrrel. A megsült és kihűlt babapiskótákat leválasztjuk a sütőpapírról.
  2. Egy közepes méretű jénai vagy edény aljára lefektetünk egy sor babapiskótát, majd egy ecset segítségével mindegyiket átkenjük a narancsos kávéval, legalább kétszer.
  3. Erre jöhet a krém kb. harmada, ennek a tetejét elegyengetjük, majd megszórjuk kakaóporral. Erre jön újra a babapiskóta, krém, babapiskóta, krém, kakaópor. (Én középről kihagytam a kakaóport, hogy ne legyen túl kakaós, de minden réteget is megszórhatunk.)
  4. A kész tiramisut pár órára, de optimálisan egy egész éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A tiramisu az egyik kedvenc desszertünk, ami az ünnepi asztalon éppúgy megállja a helyét, mint egy hétvégi ebéd desszertjeként. Elkészíteni nem pár perc, ennek ellenére egyáltalán nem bonyolult - még akkor sem, ha házi babapiskótát készítünk hozzá. Ehhez márpedig az dukál, a tésztába reszelt narancshéj ugyanis még narancsosabbá varázsolja a tiramisut, aminek a krémjébe narancslé került, míg a kávét kevés narancslikőrrel bolondítottuk meg!

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek