r
Nosalty Logó

Narancsos tiramisu házi babapiskótával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Koronás Cukor
Narancsos tiramisu házi babapiskótával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

házi babapiskóta

narancsos mascarponekrém

összeállítás

Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

házi babapiskóta

narancsos mascarponekrém

összeállítás

Összesen 6020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

házi babapiskóta

narancsos mascarponekrém

összeállítás

Összesen 277 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    363.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    2022 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2927.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    1587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    755 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    190 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2429 micro
Összesen 6020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 277 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

házi babapiskóta

narancsos mascarponekrém

összeállítás

Elkészítés

házi babapiskóta

  1. A tojásfehérjét a porcukorral kihabosítjuk, akkor jó, ha habos, picikét folyékony és még fényes. Ekkor hozzákeverjük a tojássárgákat és belereszeljük a narancs héját is.
  2. Hozzászitáljuk a lisztet, majd spatulával alaposan összeforgatjuk, de nem vadul, hanem nagy, légies mozdulatokkal.
  3. A tésztát habzsákba töltjük, majd 10-12 centis csíkokat nyomunk belőle sütőpapírral bélelt tepsire.
  4. Megszórjuk a tetejüket porcukorral, majd 175 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

narancsos mascarponekrém

  1. A tojássárgákat a cukorral vízgőz felett kihabosítjuk, akkor jó az állaga, ha már minden cukorszem elolvadt benne.
  2. Ekkor lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a narancs levét és a mascarponét, majd csomómentesre keverjük.
  3. Végül két részben, nagy, levegős mozdulatokkal hozzáforgatjuk az előzőleg felvert tojásfehérjéket.

összeállítás

  1. A lefőtt kávét összekeverjük a narancslikőrrel. A megsült és kihűlt babapiskótákat leválasztjuk a sütőpapírról.
  2. Egy közepes méretű jénai vagy edény aljára lefektetünk egy sor babapiskótát, majd egy ecset segítségével mindegyiket átkenjük a narancsos kávéval, legalább kétszer.
  3. Erre jöhet a krém kb. harmada, ennek a tetejét elegyengetjük, majd megszórjuk kakaóporral. Erre jön újra a babapiskóta, krém, babapiskóta, krém, kakaópor. (Én középről kihagytam a kakaóport, hogy ne legyen túl kakaós, de minden réteget is megszórhatunk.)
  4. A kész tiramisut pár órára, de optimálisan egy egész éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 457
  • Feltöltés dátuma: 2023. október 09.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Narancsos tiramisu házi babapiskótával
Koronás Cukor 19 recept

A tiramisu az egyik kedvenc desszertünk, ami az ünnepi asztalon éppúgy megállja a helyét, mint egy hétvégi ebéd desszertjeként. Elkészíteni nem pár perc, ennek ellenére egyáltalán nem bonyolult - még akkor sem, ha házi babapiskótát készítünk hozzá. Ehhez márpedig az dukál, a tésztába reszelt narancshéj ugyanis még narancsosabbá varázsolja a tiramisut, aminek a krémjébe narancslé került, míg a kávét kevés narancslikőrrel bolondítottuk meg!

Hozzávalók

házi babapiskóta

narancsos mascarponekrém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek