Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis csigák mandulával

Csokis csigák mandulával
Csokis csigák mandulával
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A TvPaprika műsorában láttam, eredetileg csokoládés hullám a neve. Kicsit változtattam rajta.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Áfonyalekvárral finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral.
  2. A lisztet elkeverjük a kakaóval a vaníliás cukorral és a sütőporral.
  3. Ezt hozzáadjuk a margarinos masszához.
  4. Az egészet jól összedolgozzuk.
  5. Ha van megfelelő nyomózsákunk, akkor az eredeti receptnek megfelelően járhatunk el és kis hullám formákat nyomhatunk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. Ha nincs akkor kis csigaformákat (kb 3 cm átmérő) formázunk kézzel és tepsibe rakjuk.
  7. Mandulát teszünk a teszünk a tetejére.
  8. Előmelegített 160 fokos sütőben 25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x24 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 002
elküldve: 1
receptkönyvben: 76
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokicsiga mandulával, csokoládés aprósütemény

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyamóka
nyamóka / nyamóka Mon, 2010-11-08 23:21

Jaaj, de szép! :-) Nekem is van egy "kisegerem", azt mondta, "hát, ezt én is ellopnám"!:-D
Szép estét: Éva

bokine
bokine / bokine Mon, 2010-11-08 11:25

Szép lett Bogi, gratula!!! Nálatok is sok az egér:-D Mikor kicsik voltak a srácaim, mindig azt mondták a palacsintára, hogy elvitte az egér. Már a hetvenedik palacsintánál gondoltam, megmentek egyet magamnak... Fél utca a palacsintánkat ette....:-D
Puszi Erika

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-11-08 11:29

Köszi.Igen itt kisegerek és nyuszikák is vannak.A palacsintát én is úgy sütöm hogy csak a serpenyőben van mindig egy...az első ha esetleg elszakad,megmarad nekem.De ettől olyan szép az élet!Puszi.Bogi

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-11-08 10:39

Köszönöm szépen.Pedig ha tudnád mennyi beállítás készült....valahogy nem boldogultam ezzel a sütivel.valahányszor pedig otthagytam hogy gépre tegyem a képeket,mindig elvitte a kisegér a fotóalanyokat.Mire lefényképeztem már egy sem maradt...Big Boss csak képen látta::)Puszi.Bogi

435
margarin 20 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
finomliszt 20 dkg
foszfátmentes sütőpor 0.5 teáskanál