r
Nosalty Logó

Narancsos-sajtos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz Éva
Narancsos-sajtos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 879 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 8796 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 382 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 879 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.1 g

Zsír

  • Összesen
    737.7 g
  • Telített zsírsav
    277 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    196 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    2677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5624.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1364 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    762 mg
  • Foszfor
    2500 mg
  • Nátrium
    830 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.1 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    687.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    467 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3663 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    779 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1907 micro
Összesen 8796 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tortaformát kibéreljük sütőpapírral.
  2. A csokoládét gőz fölött feloldjuk, hagyjuk kicsit kihűlni.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük.
  4. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  5. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a darált mandulát vagy diót (enyémben dió volt), a sütőport.
  6. Az egészet a felolvasztott csokoládéval összekeverjük.
  7. Legvégül a tojások felvert habját óvatosan belekeverjük.
  8. A tésztát a formába öntjük, és légkeveréses sütőben megsütjük.
  9. Hagyjuk hűlni, majd levesszük a papírt (vigyázz, törik).
  10. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját
  11. Majd folyamatos, óvatos keverés közben hozzáadjuk a többi hozzávalót narancslikőrt+narancs héja, óvatosan állandóan kevergetve.
  12. A tejszínt habbá verjük, beletesszük a habfixálót, és utána óvatosan a krémhez adjuk. Nekem most Hulalával készült, abba nem kell habfixáló.
  13. A süteményt a tortagyűrűbe tesszük, majd a tésztára öntjük a krémet, a tetejét tetszés szerint díszítjük.
  14. Egy éjszakát a hűtőbe tesszük.
  15. Másnap leszedjük a tortagyűrűt, és a tortalap szélén elhelyezzük az ostyatekercseket. Isteni finom. JÓ ÉTVÁGYAT!!!!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7202
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos-sajtos torta
Sz Éva 19 recept

A recept nem tudom honnan származik. Én a testvéremtől kaptam. Egy süteményes receptversenyre csináltam meg először. Nagyon finom mutatós sütemény

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...