r
Nosalty Logó

Narancsos-sajtos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz Éva
Narancsos-sajtos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 879 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 8796 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 382 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 879 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.1 g

Zsír

  • Összesen
    737.7 g
  • Telített zsírsav
    277 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    196 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    2677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5624.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1364 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    762 mg
  • Foszfor
    2500 mg
  • Nátrium
    830 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.1 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    687.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    467 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3663 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    779 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1907 micro
Összesen 8796 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 382 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tortaformát kibéreljük sütőpapírral.
  2. A csokoládét gőz fölött feloldjuk, hagyjuk kicsit kihűlni.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük.
  4. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  5. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a darált mandulát vagy diót (enyémben dió volt), a sütőport.
  6. Az egészet a felolvasztott csokoládéval összekeverjük.
  7. Legvégül a tojások felvert habját óvatosan belekeverjük.
  8. A tésztát a formába öntjük, és légkeveréses sütőben megsütjük.
  9. Hagyjuk hűlni, majd levesszük a papírt (vigyázz, törik).
  10. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját
  11. Majd folyamatos, óvatos keverés közben hozzáadjuk a többi hozzávalót narancslikőrt+narancs héja, óvatosan állandóan kevergetve.
  12. A tejszínt habbá verjük, beletesszük a habfixálót, és utána óvatosan a krémhez adjuk. Nekem most Hulalával készült, abba nem kell habfixáló.
  13. A süteményt a tortagyűrűbe tesszük, majd a tésztára öntjük a krémet, a tetejét tetszés szerint díszítjük.
  14. Egy éjszakát a hűtőbe tesszük.
  15. Másnap leszedjük a tortagyűrűt, és a tortalap szélén elhelyezzük az ostyatekercseket. Isteni finom. JÓ ÉTVÁGYAT!!!!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6908
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Narancsos-sajtos torta
Sz Éva 19 recept

A recept nem tudom honnan származik. Én a testvéremtől kaptam. Egy süteményes receptversenyre csináltam meg először. Nagyon finom mutatós sütemény

Hozzászólások (5)

Törölt felhasználó

Kedves Éva. Ez tényleg istenien néz ki. A jöv? héten jönnek haza a gyerekeim, ezzel fogom meglepni ?ket. Imádják a mascarpone sajtot. Köszi a receptet.

Sz Éva

Hát nagyon szívesen, biztosan ízleni fog.

Olaszné Anci

Kedves Éva ! Nagyon szép a tortád, elmentve, gratulálok !Üdv: Anci

Edi

Elkészítettem ezt a tortát, de a krémen kicsit változtattam. Narancslik?r, és nyers tojás helyett egy tábla csokit olvasztottam bele. Ilyen finom krémet még nem ettem! Legközelebb a tejszínhabot kihagyom bel?le, mert nagyon "gyengíti" a krémet. Nagyon finom! :)

Boribon

Nagyon szep a torta! Az ostyakat hogy ragasztottad az oldalahoz?

Csillu

Kedves Éva! Arra lennék kíváncsi hogyan sikerült az ostyák végét ilyen szépre vágnod. Nekem a vágásnál törtek, nem lett szép a végük. Mit rontottam el?

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.