r
Nosalty Logó

Sajttorta eperöntettel Bettyke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajttorta eperöntettel Bettyke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tortához

Kekszes alaphoz

Öntethez

Összesen 426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tortához

Kekszes alaphoz

Öntethez

Összesen 5115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tortához

Kekszes alaphoz

Öntethez

Összesen 286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    340.4 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3085.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    1188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 5115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Tortához

Kekszes alaphoz

Öntethez

Elkészítés

Tortához

  1. Az alaphoz a kekszet ledaráljuk, vagy krumplinyomó segítségével összetörjük. A vajat felolvasztjuk, és a kekszhez keverjük. A tortaforma alján elegyengetjük. Ebben egy üvegpohár segítségünkre lehet, ha tökéletes eredményt szeretnénk. Mehet a hűtőbe, míg a krém elkészül.
  2. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  3. A tojásokat a cukrokkal habosra verjük. Hozzáadjuk a tejet, és tovább keverjük. Ezután beleöntjük a mascarponét és a ricottát, majd legvégül a lisztet keverjük bele. Ráöntjük a kekszes alapra.
  4. A sütő aljába helyezünk egy vízzel teli edényt. (Ez opcionális, van ahol írják, hogy kell, van ahol nem. Én így próbáltam, és azóta így is maradt.)
  5. Betesszük az előmelegített sütőbe a tortát. Kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. (Sütőfüggő az időtartam és a hőfok is. Én a vége fele lejjebb veszem a hőmérsékletet, meg ne égjen az alja. De légkeverésesen nincs vele gond.) Látszik, ha már barnul a teteje, akkor jó. Ha kihűlt, kivesszük a formából.
  6. Az öntethez az epret a cukorral feltesszük főni. Hozzáadunk egy kevés citromlevet, épp, hogy csak összeforraljuk, és kész is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4793
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a sajttortát. Általában, ha megyünk valahova, mindig ezt választom. Kevés helyen lehet azt az igazi ízt kapni. Nah, ez a recept számomra az igazi sajttorta megtestesítője. Barátnőm szülinapjára készült legutóbb, és mindenki elkérte a receptet. Ez azt hiszem, magáért beszél. Eperöntettel a tökéletes ízkombináció számomra, de ezt mindenki kedve szerint variálhatja.

Hozzávalók

Tortához

Kekszes alaphoz

Öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...