Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttorta eperöntettel Bettyke konyhájából

Sajttorta eperöntettel Bettyke konyhájából
Sajttorta eperöntettel Bettyke konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a sajttortát. Általában, ha megyünk valahova, mindig ezt választom. Kevés helyen lehet azt az igazi ízt kapni. Nah, ez a recept számomra az igazi sajttorta megtestesítője. Barátnőm szülinapjára készült legutóbb, és mindenki elkérte a receptet. Ez azt hiszem, magáért beszél. Eperöntettel a tökéletes ízkombináció számomra, de ezt mindenki kedve szerint variálhatja.

hozzávalók / 12 adag

Tortához

Kekszes alaphoz

Öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaphoz a kekszet ledaráljuk, vagy krumplinyomó segítségével összetörjük. A vajat felolvasztjuk, és a kekszhez keverjük. A tortaforma alján elegyengetjük. Ebben egy üvegpohár segítségünkre lehet, ha tökéletes eredményt szeretnénk. Mehet a hűtőbe, míg a krém elkészül.
  2. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  3. A tojásokat a cukrokkal habosra verjük. Hozzáadjuk a tejet, és tovább keverjük. Ezután beleöntjük a mascarponét és a ricottát, majd legvégül a lisztet keverjük bele. Ráöntjük a kekszes alapra.
  4. A sütő aljába helyezünk egy vízzel teli edényt. (Ez opcionális, van ahol írják, hogy kell, van ahol nem. Én így próbáltam, és azóta így is maradt.)
  5. Betesszük az előmelegített sütőbe a tortát. Kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. (Sütőfüggő az időtartam és a hőfok is. Én a vége fele lejjebb veszem a hőmérsékletet, meg ne égjen az alja. De légkeverésesen nincs vele gond.) Látszik, ha már barnul a teteje, akkor jó. Ha kihűlt, kivesszük a formából.
  6. Az öntethez az epret a cukorral feltesszük főni. Hozzáadunk egy kevés citromlevet, épp, hogy csak összeforraljuk, és kész is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 886
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

ricottás-mascarponés torta, epres sajttorta, sajttorta epres szósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

431
mascarpone 50 dkg
ricotta 25 dkg
barna cukor 15 dkg
tojás 3 db
finomliszt 4 dkg
tej 1 dl
vaníliás cukor 1 csomag
keksz 20 dkg
vaj 10 dkg
eper 20 dkg
cukor 2 ek
citromlé 1 citromból nyert