r
Nosalty Logó

Narancsos-mandulás kuglóf

Gizi
Narancsos-mandulás kuglóf
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

777
Kalória
13.6g
Fehérje
89.9g
Szénhidrát
42g
Zsír
89.9g
Víz
173.3g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
47.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 777 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 777 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    167.9 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2083.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    940 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    359.7 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    359.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1098 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1068 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 3109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 323 kcal

Elkészítés

  1. A vajat olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni. A mandulaforgácsot törjük apró darabokra. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával, majd reszeljük hozzá a narancshéjat.
  2. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd keverjük habosra. Először keverjük hozzá a tejfölt, ezután a felolvasztott, visszahűtött vajat, majd a frissen facsart narancslevet is.
  3. Ezután öntsük hozzá a lisztes keveréket, majd addig keverjük, hogy egy sima masszát kapjunk. A kuglófformát zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a tésztát. (liszt helyett darált dióval is megszórhatjuk a kizsírozott formát)
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 45 percig sütöttem.)
  5. A sütőből kivéve hagyjuk a formában pár percig hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. A tésztája szaftos, és különösen finom a narancshéjjal, és a ropogós manduladarabkákkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...