r
Nosalty Logó

Narancsos-mákos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Narancsos-mákos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 973 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3888 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 300 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.3 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 973 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1606.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    701.1 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    780 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    731 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 3888 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 300 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tortaformát kivajazzuk-kilisztezzük, a sütőt 170 fokra (alul-felül sütés) előmelegítjük.
  2. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a narancshéjat, a langyosra hűlt olvasztott margarint, majd felváltva hozzádolgozzuk a joghurtot és a sütőporral, sóval elkevert lisztet. Végül beleszórjuk a mákot (mindenképp darálatlan, egész mák legyen!)
  3. Simítsuk a tortaformába és előmelegített sütőben tűpróbáig süssük, kb. 50 percig.

A mázhoz

  1. A mázhoz szitáljuk át a porcukrot és annyi frissen facsart narancslét adjunk hozzá, hogy sűrű, kenhető masszát kapjunk. Vonjuk be vele a kihűlt sütemény tetejét.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20 cm
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2989
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 29.

Receptkategóriák

Narancsos-mákos sütemény
Szofika 104 recept

A joghurttól pihe-puha, könnyű, szaftos süteményt kapunk, intenzív narancsízzel és egy kis extraként egész mákot szórunk bele: a puha süteményben a roppanós mákszemek isteniek lesznek. :)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek