r
Nosalty Logó

Sajtos rozsos perec és pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos rozsos perec és pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 804 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3215 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 394 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1491.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 804 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.6 g

Zsír

  • Összesen
    213.8 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5967.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1795 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    1982 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2135 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1015 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1094 micro
Összesen 3215 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 394 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A rozslisztbe beletesszük a sót és a szódabikarbónát. Majd elmorzsoljuk a vajat a lisztben.
  2. Ezután beletesszük a többi hozzávalót: reszelt sajtot, tejfölt és a tojást.
  3. Miután összegyúrtuk, a hűtőbe rakjuk legalább 1 órára. (Nem baj, ha tovább hagyjuk, mert akkor könnyebben tudunk vele dolgozni.)
  4. Kinyújtjuk, és perecformával kiszaggatjuk.
  5. A megmaradt darabokat újra összegyúrjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Tojássárgájával megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
  7. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szép piros nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 23460
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 15.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szeret kísérletezni és mer az ízekkel játszani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azért készítettem rozslisztből, mert egészségesebb, és sokkal puhább marad a tésztája, még pár nap után is.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek