r
Nosalty Logó

Csokitorta 8. - liszt nélküli, osztrák módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokitorta 8. - liszt nélküli, osztrák módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 4925 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 325 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    361.5 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4921.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    783 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.4 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    416 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    1161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2186 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1783 micro
Összesen 4925 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. A sütőformát sütőpapírral kibéleljük.
  2. Szétválasztunk 3 tojást. Az egész tojásokat a 3 sárgájával habosra keverjük, és hozzáadjuk a cukrot.Afehérjékből kemény habot verünk.
  3. A tojáshabot, a mandulát és a csokoládét a tojássárgás masszához adjuk, és a kibélelt formába simítjuk. A sütő középső részén sütjük.
  4. A megsült tortát egy rácsra borítva, egy napig állni hagyjuk. Ezután3 lapba vágjuk.
  5. Mindkét lapot meglocsoljuk rummal.
  6. A lapokat megkenjük a krémmel. A krémhez a zselatint fél deci vízben megáztatjuk, és kis lángon feloldjuk.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot és alangyos zselatint.
  8. A tortabevonó csokit vízgőz felett felolvasztjuk, és bekenjük vele a tésztatetőt.
  9. 12 cikket jelölünk rajta, hogy majd könnyebben lehessen szeletelni.
  10. Tejszínhabbal bekenjük mindkét lapot, és feldíszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12042
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 03.

Ajánló

A zselatin fix-et használtam a krémnél, mert sokkal egyszerűbb, és az eredmény is ugyanolyan lett. Ha a torta tetejét is tejszínnel szeretnénk díszíteni, akkor nem elég a receptben leírt mennyiség. Én még 2 dl-t pluszban ajánlanék hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztanyám sütötte meg egy alkalommal ezt az isteni tortát, azóta ünnepeinken előkelő helye van az asztalunkon. (Az eredeti recept: Nova szakácskönyvek, Édességek c. könyve) Mi neveztük el liszt nélkülinek, mert nem kell bele liszt, szerintem emiatt lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek