r
Nosalty Logó

Narancsos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pimkie
Narancsos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 543 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6494 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 543 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    195.9 g

Zsír

  • Összesen
    255.9 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8388.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    2216 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    666 mg
  • Foszfor
    2895 mg
  • Nátrium
    2227 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    848.1 g
  • Cukor
    551 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    951.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1285 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    2331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    512 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4495 micro
Összesen 6494 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A fehér piskótához

  1. Megsütjük a piskótákat. Mivel vékony piskótalapokra van szükségünk, ezért nem 8 tojásos piskótát sütünk, hanem kétszer 4 tojásosat (4 ek liszt, 4 ek cukor, 4 tojás, pici sütőpor). Tehát a fehér és a barna piskótalapból 2-t, 2-t készítünk. A tepsit sütőpapírral béleljük, hogy könnyen ki lehessen borítani.
  2. A krémhez a tejből, a pudingporból, a 20 dkg cukorból pudingot főzünk.
  3. Ebbe még melegen belekeverjük a narancs lereszelt héját, a levében pedig feloldjuk a zselatint. Hozzákeverjük a pudinghoz, majd hűlni hagyjuk.
  4. 10 dkg étcsokoládét lereszelünk.
  5. A tejszínt habbá verjük, és a reszelt csokival együtt a kihűlt pudinghoz keverjük.
  6. A kész krémet 4 részre osztjuk, felváltva megkenjük a lapokat úgy, hogy legfelülre is krém kerüljön.
  7. 10 dkg puha étcsokoládéból zöldséghámozóval forgácsokat készítünk, és a sütemény tetejére szórjuk. Díszíthetjük még narancsszeletekkel, zöld levelekkel, narancshéjjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x24x7
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15983
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám legújabb mesterműve! Van kitől tanulnom! :)) Elég időigényes, de megéri elkészíteni.

Hozzávalók

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?