Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos kalács

Narancsos kalács
Narancsos kalács
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szép narancsom maradt otthon, amit valahogyan szerettem volna elhasználni. Így a reggeli is megoldódott, bár nem volt időm újra keleszteni a kalácsot, ami magasabb is lehetett volna, és a hatos fonás sem sikerült, de a végeredmény nagyon finom, lágy foszlós tésztájú kalács lett.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávaló szobahőmérsékletű. Robotgép táljába mérjük, és 10 percig dagasztjuk a tésztát, majd letakarva 40 percig kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát átgyúrjuk, hat egyenlő részre (vagy tetszőlegesen) osztjuk, rudat sodrunk belőle, és összefonjuk.
  3. A tésztát tetővel rendelkező sütőtálba tesszük, letakarva fél órát kelesztjük.
  4. Lekenjük a maradék tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen (vagy 200 fokon alul-felül sütésen), letakarva 30 percig sütjük, majd a fedőt levéve addig sütjük, míg a kívánt színt eléri.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x20 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 901
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fonott kalács, házi kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

368
öregtészta 23 dkg
finomliszt 46 dkg
görög joghurt 150 ml
narancslé 1 fél narancsból nyert
narancshéj 0.5 narancsból nyert
gyümölcscukor 3 dkg
1 csipet
vaj 5 dkg
tojássárgája 1 db
instant élesztő 5 g
tojásfehérje 1 db