r
Nosalty Logó

Narancsos kalács

Évi néni
Narancsos kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

368
Kalória
9.7g
Fehérje
63.2g
Szénhidrát
7.9g
Zsír
20.5g
Víz
40.6g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2943 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 368 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1425 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    505.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 2943 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

  1. Minden hozzávaló szobahőmérsékletű. Robotgép táljába mérjük, és 10 percig dagasztjuk a tésztát, majd letakarva 40 percig kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát átgyúrjuk, hat egyenlő részre (vagy tetszőlegesen) osztjuk, rudat sodrunk belőle, és összefonjuk.
  3. A tésztát tetővel rendelkező sütőtálba tesszük, letakarva fél órát kelesztjük.
  4. Lekenjük a maradék tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen (vagy 200 fokon alul-felül sütésen), letakarva 30 percig sütjük, majd a fedőt levéve addig sütjük, míg a kívánt színt eléri.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x20

Egy szép narancsom maradt otthon, amit valahogyan szerettem volna elhasználni. Így a reggeli is megoldódott, bár nem volt időm újra keleszteni a kalácsot, ami magasabb is lehetett volna, és a hatos fonás sem sikerült, de a végeredmény nagyon finom, lágy foszlós tésztájú kalács lett.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek