r
Nosalty Logó

Márványkalács édesítőszerrel

NS
Márványkalács édesítőszerrel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

521
Kalória
14.1g
Fehérje
96.9g
Szénhidrát
8.4g
Zsír
17.5g
Víz
-
Koleszterin
5g
Élelmi rost
15.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3129 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 521 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2461.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    581.3 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    104.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 3129 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

  1. Két tálban 1-1 dl langyos tejben, 1-1 kk. cukorral felfuttatunk negyed-negyed kocka élesztőt. (Megvárjuk, hogy a tejben halványbarna hab képződjön.)
  2. Egy kis tálban, ½ dl langyos tejben feloldunk 10 szem édesítő tablettát.
  3. Két nagy tálat előveszünk. Mind a kettőbe beleszitálunk 30-30 dkg lisztet.
  4. Az egyikhez hozzászitáljuk a kakaóport.
  5. Mindkét lisztbe beleöntünk 1-1 tálka édesítős tejet.
  6. A kakaós liszthez adjuk hozzá a 15 édesítő tablettás tejet, a sima liszthez pedig a 10 tablettásat.
  7. Mindkét keverékhez hozzáadunk 2-2 ek. étolajat és 1 csipetnyi sót.
  8. A tésztákat egyenként addig gyúrjuk, amíg elválik a tál falától.
  9. Ezután lisztezett deszkán egy fehér és egy barna egyforma nagyságú téglalapot nyújtunk a két tésztából.
  10. Majd ezt a két lapot egymásra fektetjük, és feltekerjük, mint a bejglit.
  11. Kivajazott tepsibe tesszük, 1,5 órát kelesztjük.
  12. Langyos tejjel megkenjük, majd aranyszínűre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Néhány évvel ezelőtt nagymamámnál voltunk látogatóban, és ezzel a süteménnyel várt minket. Az egész családnak nagyon ízlett.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...