Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-kakaós kuglóf

Narancsos-kakaós kuglóf
Narancsos-kakaós kuglóf
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kislányomnak akartam kedveskedni. Krémeset nem akartam, mert ahhoz még pici, hogy idő előtt rászokjon!:) Plusz ezt jól meg tudja fogni a kis kezeivel!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a nedves hozzávalókat kikeverjük, majd a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet is beleforgatjuk.
  2. Vajazott-lisztezett formába öntjük, és megsütjük.
     
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 932
elküldve: 15
receptkönyvben: 748
elkészítve: 37/60
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kuglóf, kakaós kuglóf, narancsos kuglóf kakaósan

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kólya edit
kólya edit Tue, 2015-02-17 16:58

Én mindenféle gyümölcsöt beáztatok kb.: 20 percre van hozzá kefém aztán még párszor leöblítem, bár gyermekkorom óta élek velük most 60 vagyok, jó egészséget mindenkinek ! Elkészítem ma.

Dorka246
Dorka246 Mon, 2013-12-23 11:30

Kedves fzizu!
Fantasztikus ez a recept! Már tavaly is ezt sütöttem karácsonyra, és - a család kérésére - idén is ez lesz az egyik süti az asztalon! Annyit változtattam rajta, hogy én kevesebb vizet raktam bele, és az egész narancsot belefacsartam, tettem bele étcsokit, fahéjat és őrölt szegfűszeget. Így garantált a tömény "karácsonyíz". Kellemes ünnepeket kívánok! :)

fzizu
fzizu / fzizu Tue, 2013-12-24 01:19

Örülök,hogy ennyire tetszik nektek!Jól hangzanak a változtatások,tényleg "karácsonyibb"!Kellemes Ünnepeket! :)

fzizu
fzizu / fzizu Fri, 2013-10-11 17:46

Egy kicsit kesernyés lenne talán,de persze attól függ mennyire szereted a keserű ízét! :) Én nagyon szeretem a grapefruitot,de nem tudom ebbe a sütibe milyen ízt adna?!

ingici
ingici Fri, 2013-08-30 20:40

mindent a receptnek megfeleloen keszitettem,de nem lett a legfinomabb, 180 fokon 50 perc utan is tomor es nyers maradt,az ize se az igazi...dislike!

Kicsijuc
Kicsijuc Mon, 2012-12-03 14:07

Kedves fzizu!!!
Isteni ez a recept. Biztos vagyok benne, hogy karácsonykor is az asztalon lesz ez a finomság.
Üdv:"egy kismama"

pannika222
pannika222 Fri, 2012-11-02 18:03

Lányok,Asszonyok vigyázzatok,a narancs héja arzént tartalmaz,nem lehet reszelni a sütibe,mint a citromhéjat!
A narancshéjat ki kell áztatni,több napon keresztül,a levét leönteni,7 nap után cukorszirupban megfőzni,üvegbe tölteni,szárazdunsztban kihűteni.
Az interneten megtalálható az eljárás.

zsuzsik
zsuzsik Wed, 2012-11-21 14:37

Hogyhogy arzént? Úgy értve, hogy újabban arzéntartalmú permetező- vagy tartósítószerrel fújják le? Erről még nem is hallottam...
Ez az áztatásos-cukorszirupos eljárás nem a kandírozott narancshéj receptje? Mert hasonlót már találtam itt a nosalty-n.
Üdv:
Zsuzsik
Aha, most látom csak, hogy itt több hozzászólás és link is van. Hát akkor szépen utánanézek :)

pannika222
pannika222 Tue, 2012-11-20 19:41

Most még láttam az Így főz anyátok lapon is ,ő is kiáztatja.
Azonban lehet,hogy a gépészeti szakközépiskolások ritkán sütnek.
üdv Panni

pannika222
pannika222 Tue, 2012-11-20 19:35

farkasvilmos.blogspot.com oldalon olvashatod az infót.
Farkas úr egyébként cukrász.
Olvashatsz a Stahl Juditnál is, ő nem áztatja ,de négyszer főzi fel és önti le mindig tiszta vízben.
Én csak jót akartam
.Egyébként a nagymamám is így csinálta csak ő nem mondta az arzént.
Az arzén miatt kesernyés az íze.
A jótékony hatás nem kizárt.
üdv.Panni

era972
"Inom" / era972 Tue, 2012-11-20 20:25

Bocs,de nem megbántani akartalak! Sajnálom,hogy támadásnak veszed-mert a "gépészeti szakközépiskolások ritkán sütnek" hozzászólásodból erre következtetek! Ha vki esetleg kazánkovács,már máshoz nem is érthet? Egyébként természettudományi blog,amit linkeltem! Csupán annyit kérdeztem tőled,honnan van az infód,mert én sehol nem találtam ilyet,lehetőségként sem adott még hasonlót sem a google! Van egy külső viaszréteg rajta,amit el kell távolítani róla, ezért kell meleg vízzel többször átmosni! Ennyi!

pannika222
pannika222 Thu, 2012-11-22 23:28

Kedves era972!
Egyáltalán nem sértődtem meg,és nem akartalak megbántani sem.A blogban a gyümölcsről van szó ,ami természetesen egészséges,én is szeretem.Inkább arra gondoltam,hogy a blog írójának
nem is volt feladata,hogy a héj süteménybe való felhasználásáról beszéljen,így erre nem is tért ki.
Írtam még néhány ismérvet,ha azt elolvasnád.Csupán jó szándékból osztottam meg az információt.

Javorka
Javorka Wed, 2012-10-31 17:04

Ez egy nekem valo recept. Koszonom szepen! :)
Sajnos nincs turelmem a sutikhez de ez annyira egyszerunek latszik, hogy ki fogom probalni. Lehet szorok bele aranymazsolat is, csak mert van itthon...

Sunaj
Sunaj Wed, 2012-10-31 13:09

Mivel én glutenmentesen szeretném elkészíteni és abból nincs réteslisztnek megfelelő liszt, vajon a simából is megfelelő állagú lesz? Üdv. Sunaj

PancsiCocó
PancsiCocó Sat, 2012-04-28 22:34

Szia!
Ma készítettem el harmadszorra ezt az isteni kuglófot,és mondhatom a családom egyik kedvence, megunhatatlan! Én annyit változtattam rajta, hogy kevesebb vizet tettem bele és helyette több narancs levet és több reszelt narancs héjat! Nekünk így még finomabb!
Köszönöm a receptet! L.

Rittuska
Rittuska Sun, 2012-04-01 20:17

Szia Fzizu! Szerinted ha kandírozott narancshéjat rakok bele,elrontom?:-)

fzizu
fzizu / fzizu Mon, 2012-04-02 14:06

Hát tuti nem rontod el!!:)Jó ötlet,én csináltam is házilag egy itteni recept alapján,ki próbálom úgy is!Üdv!Zita

326
tojás 2 db
rétesliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 1.5 dl
tejföl 140 g
cukor 16 dkg
narancslé 1 fél narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert