r
Nosalty Logó

Narancsos-kakaós kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos-kakaós kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 327 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2603 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 263 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 327 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4791.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    2041 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.8 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    610 micro
Összesen 2603 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a nedves hozzávalókat kikeverjük, majd a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet is beleforgatjuk.
  2. Vajazott-lisztezett formába öntjük, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20242
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 31.

Receptkategóriák

Kislányomnak akartam kedveskedni. Krémeset nem akartam, mert ahhoz még pici, hogy idő előtt rászokjon!:) Plusz ezt jól meg tudja fogni a kis kezeivel!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Tojás nem kell bele?

Törölt felhasználó

De igen,2 darab,ez lemaradt az elejér?l!

Törölt felhasználó

Szia Fzizu! Szerinted ha kandírozott narancshéjat rakok bele,elrontom?:-)

Törölt felhasználó

Hát tuti nem rontod el!!:)Jó ötlet,én csináltam is házilag egy itteni recept alapján,ki próbálom úgy is!Üdv!Zita

PancsiCocó

Szia! Ma készítettem el harmadszorra ezt az isteni kuglófot,és mondhatom a családom egyik kedvence, megunhatatlan! Én annyit változtattam rajta, hogy kevesebb vizet tettem bele és helyette több narancs levet és több reszelt narancs héjat! Nekünk így még finomabb! Köszönöm a receptet! L.

Törölt felhasználó

Örülök,hogy tetszik ez az egyszer? recept!

Sunaj

Mivel én glutenmentesen szeretném elkészíteni és abból nincs réteslisztnek megfelel? liszt, vajon a simából is megfelel? állagú lesz? Üdv. Sunaj

Törölt felhasználó

Persze!Azzal is nyugodtan megsütheted!Üdv! Zita

Sunaj

Köszönöm!

Törölt felhasználó

Ez egy nekem valo recept. Koszonom szepen! :) Sajnos nincs turelmem a sutikhez de ez annyira egyszerunek latszik, hogy ki fogom probalni. Lehet szorok bele aranymazsolat is, csak mert van itthon...

Törölt felhasználó

Szia Fzizu! Nagyon fincsi lett! (èn is sima lisztb?l csinàltam)

pannika222

Lányok,Asszonyok vigyázzatok,a narancs héja arzént tartalmaz,nem lehet reszelni a sütibe,mint a citromhéjat! A narancshéjat ki kell áztatni,több napon keresztül,a levét leönteni,7 nap után cukorszirupban megf?zni,üvegbe tölteni,szárazdunsztban kih?teni. Az interneten megtalálható az eljárás.

"Inom"

Szia! Nem tudom,honnan származik ez az infód,de én nem találtam semmi hasonlót! S?t! Talán olvass utána,mindenhol csak a jótékony hatásairól írnak!! http://bioszertar.blogspot.hu/2010_12_01_archive.html Én évek óta használom,ugyanúgy,mint a citromhéjat, és-az említett blogban is olvasható-teának is elkészítem!

pannika222

farkasvilmos.blogspot.com oldalon olvashatod az infót. Farkas úr egyébként cukrász. Olvashatsz a Stahl Juditnál is, ? nem áztatja ,de négyszer f?zi fel és önti le mindig tiszta vízben. Én csak jót akartam .Egyébként a nagymamám is így csinálta csak ? nem mondta az arzént. Az arzén miatt kesernyés az íze. A jótékony hatás nem kizárt. üdv.Panni

"Inom"

Bocs,de nem megbántani akartalak! Sajnálom,hogy támadásnak veszed-mert a "gépészeti szakközépiskolások ritkán sütnek" hozzászólásodból erre következtetek! Ha vki esetleg kazánkovács,már máshoz nem is érthet? Egyébként természettudományi blog,amit linkeltem! Csupán annyit kérdeztem t?led,honnan van az infód,mert én sehol nem találtam ilyet,lehet?ségként sem adott még hasonlót sem a google! Van egy küls? viaszréteg rajta,amit el kell távolítani róla, ezért kell meleg vízzel többször átmosni! Ennyi!

pannika222

Kedves era972! Egyáltalán nem sért?dtem meg,és nem akartalak megbántani sem.A blogban a gyümölcsr?l van szó ,ami természetesen egészséges,én is szeretem.Inkább arra gondoltam,hogy a blog írójának nem is volt feladata,hogy a héj süteménybe való felhasználásáról beszéljen,így erre nem is tért ki. Írtam még néhány ismérvet,ha azt elolvasnád.Csupán jó szándékból osztottam meg az információt.

pannika222

Most még láttam az Így f?z anyátok lapon is ,? is kiáztatja. Azonban lehet,hogy a gépészeti szakközépiskolások ritkán sütnek. üdv Panni

zsuzsik

Hogyhogy arzént? Úgy értve, hogy újabban arzéntartalmú permetez?- vagy tartósítószerrel fújják le? Err?l még nem is hallottam... Ez az áztatásos-cukorszirupos eljárás nem a kandírozott narancshéj receptje? Mert hasonlót már találtam itt a nosalty-n. Üdv: Zsuzsik Aha, most látom csak, hogy itt több hozzászólás és link is van. Hát akkor szépen utánanézek :)

Kicsijuc

Kedves fzizu!!! Isteni ez a recept. Biztos vagyok benne, hogy karácsonykor is az asztalon lesz ez a finomság. Üdv:"egy kismama"

Törölt felhasználó

Köszönöm!!Örülök,hogy tetszik!!Boldog "kismamaságot"! :)

ingici

mindent a receptnek megfeleloen keszitettem,de nem lett a legfinomabb, 180 fokon 50 perc utan is tomor es nyers maradt,az ize se az igazi...dislike!

popovicsadrian

Szia Fzizu! Ha a narancs helyett grapefruitot teszek bele az rossz?:-)

Törölt felhasználó

Egy kicsit kesernyés lenne talán,de persze attól függ mennyire szereted a keser? ízét! :) Én nagyon szeretem a grapefruitot,de nem tudom ebbe a sütibe milyen ízt adna?!

Dorka246

Kedves fzizu! Fantasztikus ez a recept! Már tavaly is ezt sütöttem karácsonyra, és - a család kérésére - idén is ez lesz az egyik süti az asztalon! Annyit változtattam rajta, hogy én kevesebb vizet raktam bele, és az egész narancsot belefacsartam, tettem bele étcsokit, fahéjat és ?rölt szegf?szeget. Így garantált a tömény "karácsonyíz". Kellemes ünnepeket kívánok! :)

Törölt felhasználó

Örülök,hogy ennyire tetszik nektek!Jól hangzanak a változtatások,tényleg "karácsonyibb"!Kellemes Ünnepeket! :)

kólya edit

Én mindenféle gyümölcsöt beáztatok kb.: 20 percre van hozzá kefém aztán még párszor leöblítem, bár gyermekkorom óta élek velük most 60 vagyok, jó egészséget mindenkinek ! Elkészítem ma.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?