Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-fokhagymás-zsályás újkrumpli

Narancsos-fokhagymás-zsályás újkrumpli
Narancsos-fokhagymás-zsályás újkrumpli
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma korán reggel láttam a PTV Zöldség/gyümölcs/fűszer ABC-n. Elég bizarrnak tűnt, de felkeltette az érdeklődésem. Most vacsora táján nem tudtam mit egyek, és akkor bevillant a reggeli recept. Köretként kínálta, de kiváló önmagában is. Csak úgy pezsegnek a számban az ízek. Érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újkrumplit megmossuk, megszárítjuk.
  2. 2 ek olajra a félbe vágott kisebb újkrumplikat rádobjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, a fokhagymagerezdeket szeletelve és a narancs héját zöldséghámozóval levágva, valamint a zsályát rátesszük, átforgatjuk, majd készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 519
elküldve: 0
receptkönyvben: 96
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pikáns krumpliköret, narancsos újkrumpli, tepsis újburgonya narancsosan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-06-05 10:23

Kedves Ármin!

Lefedve sütöttem, fólia alatt. és csak a végén pirítottam egy kicsit. Üdv: Évi néni

torokarmin
torokarmin Sun, 2012-06-03 21:23

Kedves Évi néni!

Annyi kérdésem lenne, hogy a narancs meg a fokhagyma nem ég meg, ha az elején belekerül? Több ételt elrontottam már a korán hozzáadott fokhagymával. Ennél a receptnél megvártam míg majdnem megfő a krumpli és csak a pirulásnál adtam hozzá az említett két alapanyagot, de így is megégett. Mi lehet a baj?

Köszönettel: T. Ármin

228
újkrumpli 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsálya 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
narancshéj 1 narancsból nyert