Narancsos dunahullám szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
17g cukor65 kcal
-
3 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
17g joghurt10 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
4 kcal
-
2g tej1 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
108g narancs37 kcal
A krémhez
-
29 kcal
-
25g tej14 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
A narancsmázhoz
-
42g narancslé20 kcal
-
2g tortazselé7 kcal
-
3g cukor10 kcal
Összesen
450
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
46 kcal
-
20g tej11 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
1300g narancs446 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
300g tej168 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
A narancsmázhoz
-
500g narancslé235 kcal
-
24g tortazselé81 kcal
-
30g cukor116 kcal
Összesen
5385
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
5.4g cukor21 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
5.4g vaj38 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
5.4g joghurt3 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.5g tej0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
34.8g narancs12 kcal
A krémhez
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
8g tej4 kcal
-
8g joghurt5 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
A narancsmázhoz
-
13.4g narancslé6 kcal
-
0.6g tortazselé2 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
Összesen
141
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 635.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 161.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 155 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
450
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 100.6 g
Zsír
-
Összesen 210.9 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7631.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 2534 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 408 mg
-
Foszfor 2799 mg
-
Nátrium 1675 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 792.8 g
-
Cukor 430 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1934.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1965 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 674 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 625 micro
-
Kolin: 827 mg
-
Retinol - A vitamin: 1787 micro
-
α-karotin 129 micro
-
β-karotin 1160 micro
-
β-crypt 1858 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2835 micro
Összesen
5385
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg vaj
-
4 db tojás
-
2 dl joghurt
-
30 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek tej
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
5 db narancs
A krémhez
-
3 dl tej
-
3 dl joghurt
-
1 narancsból nyert narancshéj
A narancsmázhoz
-
5 dl narancslé
-
2 csomag tortazselé
-
3 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- A narancsokat mossuk meg forró vízben, majd legalább kettőnek a héját reszeljük le. Hámozzuk meg mindet úgy, hogy héj alatti fehér bőrből semmi ne maradjon a gyümölcsön, osszuk cikkekre, és a cikkekről is szedjük le a szétválasztó belső héjakat.
- A vajat a cukorral, vaníliás cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a joghurtot, egyenként a tojásokat, egy darab narancs héját és a sütőporos lisztet.
- Felezzük meg a masszát, az egyik felét sütőpapírral bélelt tepsire kenjük, a másik felébe tegyük bele a kakaóport és még 2 evőkanál tejet, majd kenjük ezt is a tepsibe a fehér masszára, és nyomkodjuk bele a kiszedett narancs filéket.
- Süssük a tésztát előmelegített sütőben kb. 25 percig, és hagyjuk kihűlni.
- A krémhez a joghurtot tejet és vaníliás krémporokat verjük kb. 3 perc alatt habosra.
- Vonjuk be vele a kihűlt sütinket, és 6o percig hűtőben jól hűtsük át.
- Utolsó lépésként a hideg narancslevet, a cukrot és a zseléporokat keverjük csomómentesre, majd állandó kevergetés mellett egyenletes hő fölött főzzük fel. Öntsük utolsó rétegként a krémmel már bevont sütire.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x39
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 7912
- Feltöltés dátuma: 2013. február 15.
Ajánló
Igazán akkor finom a süti, ha már egy éjszakát a hűtőben töltött, ezért érdemes vendégvárás előtt egy nappal hamarabb elkészíteni. Tálalása mutatós, ha a felvágott szeleteket narancsszeletekkel dekoráljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nemrég light-os süti receptet teszteltem, és hogy micsoda sikerrel. :-) Na jó a " light-os" egy tág fogalom. Nem mintha nem lenne a sütiben cukor, de csoki nélkül joghurttal mégis könnyebb, mint egy vajkrémes dunahullám. És a narancs... hmmmmm.... Tökéletes kiegészítője a joghurtnak.