r
Nosalty Logó

Narancsos dunahullám szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos dunahullám szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A narancsmázhoz

Összesen 450 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A narancsmázhoz

Összesen 5385 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A narancsmázhoz

Összesen 141 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 450 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    210.9 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7631.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    2534 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2799 mg
  • Nátrium
    1675 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    792.8 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1934.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1965 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    674 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    625 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1787 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    1160 micro
  • β-crypt
    1858 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2835 micro
Összesen 5385 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A narancsmázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A narancsokat mossuk meg forró vízben, majd legalább kettőnek a héját reszeljük le. Hámozzuk meg mindet úgy, hogy héj alatti fehér bőrből semmi ne maradjon a gyümölcsön, osszuk cikkekre, és a cikkekről is szedjük le a szétválasztó belső héjakat.
  2. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a joghurtot, egyenként a tojásokat, egy darab narancs héját és a sütőporos lisztet.
  3. Felezzük meg a masszát, az egyik felét sütőpapírral bélelt tepsire kenjük, a másik felébe tegyük bele a kakaóport és még 2 evőkanál tejet, majd kenjük ezt is a tepsibe a fehér masszára, és nyomkodjuk bele a kiszedett narancs filéket.
  4. Süssük a tésztát előmelegített sütőben kb. 25 percig, és hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a joghurtot tejet és vaníliás krémporokat verjük kb. 3 perc alatt habosra.
  6. Vonjuk be vele a kihűlt sütinket, és 6o percig hűtőben jól hűtsük át.
  7. Utolsó lépésként a hideg narancslevet, a cukrot és a zseléporokat keverjük csomómentesre, majd állandó kevergetés mellett egyenletes hő fölött főzzük fel. Öntsük utolsó rétegként a krémmel már bevont sütire.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x39
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7912
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 15.

Ajánló

Igazán akkor finom a süti, ha már egy éjszakát a hűtőben töltött, ezért érdemes vendégvárás előtt egy nappal hamarabb elkészíteni. Tálalása mutatós, ha a felvágott szeleteket narancsszeletekkel dekoráljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég light-os süti receptet teszteltem, és hogy micsoda sikerrel. :-) Na jó a " light-os" egy tág fogalom. Nem mintha nem lenne a sütiben cukor, de csoki nélkül joghurttal mégis könnyebb, mint egy vajkrémes dunahullám. És a narancs... hmmmmm.... Tökéletes kiegészítője a joghurtnak.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A narancsmázhoz

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...