Nosalty Logó

Narancsos dunahullám szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos dunahullám szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A narancsmázhoz

Összesen 450 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A narancsmázhoz

Összesen 5385 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A narancsmázhoz

Összesen 141 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 450 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    210.9 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7631.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    2534 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2799 mg
  • Nátrium
    1675 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    792.8 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1934.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1965 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    674 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    625 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1787 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    1160 micro
  • β-crypt
    1858 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2835 micro
Összesen 5385 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A narancsmázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A narancsokat mossuk meg forró vízben, majd legalább kettőnek a héját reszeljük le. Hámozzuk meg mindet úgy, hogy héj alatti fehér bőrből semmi ne maradjon a gyümölcsön, osszuk cikkekre, és a cikkekről is szedjük le a szétválasztó belső héjakat.
  2. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a joghurtot, egyenként a tojásokat, egy darab narancs héját és a sütőporos lisztet.
  3. Felezzük meg a masszát, az egyik felét sütőpapírral bélelt tepsire kenjük, a másik felébe tegyük bele a kakaóport és még 2 evőkanál tejet, majd kenjük ezt is a tepsibe a fehér masszára, és nyomkodjuk bele a kiszedett narancs filéket.
  4. Süssük a tésztát előmelegített sütőben kb. 25 percig, és hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a joghurtot tejet és vaníliás krémporokat verjük kb. 3 perc alatt habosra.
  6. Vonjuk be vele a kihűlt sütinket, és 6o percig hűtőben jól hűtsük át.
  7. Utolsó lépésként a hideg narancslevet, a cukrot és a zseléporokat keverjük csomómentesre, majd állandó kevergetés mellett egyenletes hő fölött főzzük fel. Öntsük utolsó rétegként a krémmel már bevont sütire.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x39
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6498
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 15.

Ajánló

Igazán akkor finom a süti, ha már egy éjszakát a hűtőben töltött, ezért érdemes vendégvárás előtt egy nappal hamarabb elkészíteni. Tálalása mutatós, ha a felvágott szeleteket narancsszeletekkel dekoráljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nemrég light-os süti receptet teszteltem, és hogy micsoda sikerrel. :-) Na jó a " light-os" egy tág fogalom. Nem mintha nem lenne a sütiben cukor, de csoki nélkül joghurttal mégis könnyebb, mint egy vajkrémes dunahullám. És a narancs... hmmmmm.... Tökéletes kiegészítője a joghurtnak.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Biztos finom, ha már ennyire guszta.:-)

Törölt felhasználó

Bizony ;-)))

Katsumoto

Szeretném elkészíteni a sütit, mert nagyon finomnak t?nik, de megakadtam a vaníliás habpornál. Még sosem hallottam róla. Hol lehet ilyet kapni?

Törölt felhasználó

Kedves Katsumoto. Köszönöm hogy felhívtad a figyelmem erre a bakira. Kijavítottam a szöveget krémporra. Én ugyanis fõzés nélküli krémport használtam és nem habport. Itt Németországban persze más neve van de az interneten gyorsan kiderítettem neked. Otthon Mo.-n Aranka krémpor a neve, Dr. Oetker. Persze lehet van más fajta is, mindegy milyet használsz. De az a lényeg, hogy fõzés nélküli krémpor legyen. Ha mégsem találod pótolható a krém : fõzz keményebbre 2 vaníliás pudinport kb.7 dl tejjel és 5 evõkanál cukorral.l Verj fel 5 dl habtejszínt kemény habbá, ès add a kihûlt pudinghoz. Nagyon fincsi vaníliás krémet kapsz. Üdv :-)))

Katsumoto

Köszönöm a segítséget!:) Az Aranka krémport már én is ismerem, szóval szerintem hamarosan el is készítem.:)

Törölt felhasználó

Szívesen ;-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A narancsmázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek