Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos dunahullám szelet

Narancsos dunahullám szelet
Narancsos dunahullám szelet
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég light-os süti receptet teszteltem, és hogy micsoda sikerrel. :-) Na jó a " light-os" egy tág fogalom. Nem mintha nem lenne a sütiben cukor, de csoki nélkül joghurttal mégis könnyebb, mint egy vajkrémes dunahullám. És a narancs... hmmmmm.... Tökéletes kiegészítője a joghurtnak.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A narancsmázhoz

ajánlat

Igazán akkor finom a süti, ha már egy éjszakát a hűtőben töltött, ezért érdemes vendégvárás előtt egy nappal hamarabb elkészíteni. Tálalása mutatós, ha a felvágott szeleteket narancsszeletekkel dekoráljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A narancsokat mossuk meg forró vízben, majd legalább kettőnek a héját reszeljük le. Hámozzuk meg mindet úgy, hogy héj alatti fehér bőrből semmi ne maradjon a gyümölcsön, osszuk cikkekre, és a cikkekről is szedjük le a szétválasztó belső héjakat.
  2. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a joghurtot, egyenként a tojásokat, egy darab narancs héját és a sütőporos lisztet.
  3. Felezzük meg a masszát, az egyik felét sütőpapírral bélelt tepsire kenjük, a másik felébe tegyük bele a kakaóport és még 2 evőkanál tejet, majd kenjük ezt is a tepsibe a fehér masszára, és nyomkodjuk bele a kiszedett narancs filéket.
  4. Süssük a tésztát előmelegített sütőben kb. 25 percig, és hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a joghurtot tejet és vaníliás krémporokat verjük kb. 3 perc alatt habosra.
  6. Vonjuk be vele a kihűlt sütinket, és 6o percig hűtőben jól hűtsük át.
  7. Utolsó lépésként a hideg narancslevet, a cukrot és a zseléporokat keverjük csomómentesre, majd állandó kevergetés mellett egyenletes hő fölött főzzük fel. Öntsük utolsó rétegként a krémmel már bevont sütire.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x39 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 299
elküldve: 2
receptkönyvben: 117
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

joghurtos dunahullám, dunahullám narancsosan, narancsos vaníliakrémes szelet

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katsumoto
Katsumoto Sat, 2013-02-23 11:12

Szeretném elkészíteni a sütit, mert nagyon finomnak tűnik, de megakadtam a vaníliás habpornál. Még sosem hallottam róla. Hol lehet ilyet kapni?

receptlounge
szanten / receptlounge Sat, 2013-02-23 15:31

Kedves Katsumoto. Köszönöm hogy felhívtad a figyelmem erre a bakira. Kijavítottam a szöveget krémporra. Én ugyanis fõzés nélküli krémport használtam és nem habport. Itt Németországban persze más neve van de az interneten gyorsan kiderítettem neked. Otthon Mo.-n Aranka krémpor a neve, Dr. Oetker. Persze lehet van más fajta is, mindegy milyet használsz. De az a lényeg, hogy fõzés nélküli krémpor legyen. Ha mégsem találod pótolható a krém : fõzz keményebbre 2 vaníliás pudinport kb.7 dl tejjel és 5 evõkanál cukorral.l Verj fel 5 dl habtejszínt kemény habbá, ès add a kihûlt pudinghoz. Nagyon fincsi vaníliás krémet kapsz. Üdv :-)))

Katsumoto
Katsumoto Sun, 2013-02-24 11:47

Köszönöm a segítséget!:) Az Aranka krémport már én is ismerem, szóval szerintem hamarosan el is készítem.:)

450
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 20 dkg
tojás 4 db
joghurt 2 dl
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 2 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
narancs 5 db
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 3 dl
joghurt 3 dl
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 5 dl
tortazselé 2 csomag
cukor 3 ek