Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-meggyes torta Évi konyhájából

Csokis-meggyes torta Évi konyhájából
Csokis-meggyes torta Évi konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kolléganőm születésnapjára készítettem el ezt a tortát.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta készítése: piskótatésztát készítünk. A 4 tojásfehérjét felverjük, apránként hozzáadva a cukrot, a 4 tojássárgájával összekeverjük, majd a liszt, a kakaópor és a sütőpor keverékét hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük.
  2. Krém elkészítése: a margarint a cukorral habosra keverjük, rummal ízesítjük, és az apróra vágott meggyet hozzákeverjük. 2 dl habbá vert tejszínt lazán hozzákeverünk.
  3. Összeállítása: a piskótalapra rákenjük az elkészített krémet, majd olvasztott csokoládéval leöntjük, és ízlés szerint tejszínnel, díszítőgyönggyel, marcipánnal díszítjük. Az oldalát csokoládédarával megszórjuk.



 

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 473
elküldve: 4
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi1955

Mióta szakács: 2012.11.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládétorta, meggyes csokikrémtorta, csokoládétorta meggyel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andrasimari
Andrasimari Fri, 2013-03-01 09:26

Szia! Elkészitettem a férjem szülinapjára, nagyon finom!! Ajánlom másoknak is. Csak annyit, hogy egy picit variáltam - mint minden piskóta alapú tortánál, én ugyanis mindig teszek a tésztába legalább fél dl. olajat, akkor isteni könnyed a tészta és soha nem "szappanosodik" meg sütés közben. Ezt mindenkinek ajánlom, biztosan nem rontja el, sőt.
Üdv., további jó sütés-főzést!

csato
csato Fri, 2012-11-23 20:25

Ezt egy picit benéztem -áááááááá nagyon- azt hittem Évi Néni!:)))))))))De a többi ok!Csak az a gáz,h a torta látványából is tudnom kellett volna,h nem az övé!Tök más stílus.Már mindegy!
Ja Évi aki receptet írtad ez nem kritika vagy ilyesmi,csak tök más stílus a névrokonod.Üdv Csató

csato
csato Fri, 2012-11-23 20:19

Biztos voltam benne,h Te is gyártasz valamit!!!!!!!:)Szép!A többit csak tudnám...............puszi

965
tojás 4 db
cukor 4 ek
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
meggy 15 dkg
rumaroma 10 ml
növényi habtejszín 2 dl
csokoládé 15 dkg
növényi habtejszín 1 dl
marcipán 10 dkg
cukorgyöngy 2 ek
csokoládédara 5 dkg