r
Nosalty Logó

Narancsos-citromos-mákos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Narancsos-citromos-mákos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

A teteje megkenéséhez

Összesen 879 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

A teteje megkenéséhez

Összesen 5287 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

A teteje megkenéséhez

Összesen 328 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 879 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    247.9 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6812.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    2253 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    2561 mg
  • Nátrium
    1398 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.5 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    1210 micro
  • β-crypt
    341 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1434 micro
Összesen 5287 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 328 Kcal

Hozzávalók

Tészta

A teteje megkenéséhez

Elkészítés

Tészta

  1. A vajat a cukrokkal kikeverjük, ebbe reszeljük a citrom és narancs héját, így is összekeverjük, majd hozzáadjuk - a mák és aszalt hozzávalók kivételével - a többi összetevőt (a lisztben előzőleg elkevertem a sót és a sütőport), s elektromos habverővel alaposan összekeverjük. Lehet simán fakanállal is keverni.
  2. Ezután öntjük bele - a nem darált! - mákot, az aszalt gyümölcsöket, s fakanállal újból összeforgatjuk, elegyítjük.
  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, s a masszát beleöntjük, szépen elegyengetjük, s 150 fokon, alsó-felső sütéssel, 35-40 percig sütjük. Ajánlatos tűpróbát alkalmazni 30 perc után.
  4. Az utolsó 5 percben kifacsarjuk egy kisebb, laposabb edénykébe a citromot és a narancsot, majd amikor kivesszük a sütőből a süteményt, 4-5 evőkanál porcukrot teszünk a kifacsart lébe, csak összekeverjük őket (nem kell feloldani a cukrot), s még melegen az egészet elkenjük süteményes ecsettel a kisült tészta tetején.
  5. Ez képez majd egy réteget a sütemény tetején, s nagyon finom ízt ad neki. Nem kell porcukrozni.
  6. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd tetszés szerint szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x38x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1566
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Minden évszakban tökéletes fincsiség! Egyszerű elkészíteni, nem macerás, de NAGYON FINOM!!! :) 

Hozzávalók

Tészta

A teteje megkenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.