Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-citromos-mákos süti

Narancsos-citromos-mákos süti
Narancsos-citromos-mákos süti
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden évszakban tökéletes fincsiség! Egyszerű elkészíteni, nem macerás, de NAGYON FINOM!!! :) 

hozzávalók / 6 adag

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 25 dkg barna cukor (ha nincs, lehet kristálycukorral is, nekem is csak a fele volt itthon, elfelejtettem venni)
  • 25 dkg vaj (puha)
  • 4 db tojás (egész)
  • 10 ek tej (9-10 ek)
  • 3 csomag vaníliás cukor (vagy vanília aroma 2 kk)
  • 5 dkg szemes mák (nem kell darálni)
  • 1 csomag sütőpor (lisztben elkeverni)
  • 1 csipet (lisztben elkeverni)
  • 1 citromból nyert reszelt citromhéj
  • 1 narancsból nyert reszelt narancshéj
  • 20 dkg aszalt gyümölcsök (aszalt fekete cseresznye 1 csomag, vörös és fekete mix 1 csomag)

A teteje megkenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukrokkal kikeverjük, ebbe reszeljük a citrom és narancs héját, így is összekeverjük, majd hozzáadjuk - a mák és aszalt hozzávalók kivételével - a többi összetevőt (a lisztben előzőleg elkevertem a sót és a sütőport), s elektromos habverővel alaposan összekeverjük. Lehet simán fakanállal is keverni.
  2. Ezután öntjük bele - a nem darált! - mákot, az aszalt gyümölcsöket, s fakanállal újból összeforgatjuk, elegyítjük.
  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, s a masszát beleöntjük, szépen elegyengetjük, s 150 fokon, alsó-felső sütéssel, 35-40 percig sütjük. Ajánlatos tűpróbát alkalmazni 30 perc után.
  4. Az utolsó 5 percben kifacsarjuk egy kisebb, laposabb edénykébe a citromot és a narancsot, majd amikor kivesszük a sütőből a süteményt, 4-5 evőkanál porcukrot teszünk a kifacsart lébe, csak összekeverjük őket (nem kell feloldani a cukrot), s még melegen az egészet elkenjük süteményes ecsettel a kisült tészta tetején.
  5. Ez képez majd egy réteget a sütemény tetején, s nagyon finom ízt ad neki. Nem kell porcukrozni.
  6. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd tetszés szerint szeleteljük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x38x6 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 180
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
160 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos süti, citromos mákos kevert, citrom mázas mákos süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

879
finomliszt 30 dkg
barna cukor 25 dkg
vaj 25 dkg
tojás 4 db
tej 10 ek
vaníliás cukor 3 csomag
mák 5 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
aszalt gyümölcsök 20 dkg
citromlé 1 citromból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
cukor 5 ek