Nosalty Logó

Narancskrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Narancskrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 487 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1948 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    417 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    590 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 487 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1310.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.6 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1667.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    709 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    949 micro
  • β-crypt
    2361 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2135 micro
Összesen 1948 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1-2 narancs héját lereszeljük, és a cukorral meg a fűszerekkel összekeverjük.
  2. A narancsokat meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
  3. A narancslevet - 0,5-1 dl kivételével - feltesszük forrni, és hozzáöntjük a narancs héjával elkevert fűszereket. Mindössze 5 percig forraljuk, aztán finom szűrőn átszűrjük.
  4. A félretett narancslével csomómentesre elkeverjük a lisztet, és hozzáadjuk a tejszínt. A leszűrt narancslevet felforraljuk, majd belekeverjük a tejszínes habarást. 1 percig forraljuk, majd lefedjük, és félretesszük.
  5. A felkockázott narancs darabokat a tányérokba elosztjuk, és rámerjük a levest melegen.
  6. De megvárhatjuk, amíg a leves szobahőmérsékletűre hűl, és a tetejére szórjuk a narancsdarabokat.
  7. És ha maradna, hűtve is finom.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 13244
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tomatotree 261 recept

Már rég ki akartam próbálni, hogy milyen a narancslé tejszínnel, mert amúgy szeretjük a tejszínes gyümölcsleveseket. A fűszerezés sem okozott gondot,  egyedül a narancshéjjal nincs jóban minden családtagom,  nem szeretik se túróban, se süti tésztájában. Ezért előre figyelmeztettem őket, hogy ez a leves, hogy készült. Mégis ízlett még az ellenzéknek is, mert a tálaláskor már nem volt jelen a "bűnös" narancshéj. Lehet, hogy akár el is hagyható belőle a narancshéj, mert ha túlzásba visszük, akkor kicsit kesernyés íze lesz a levesnek. A "legnehezebb" (igazából időigényes)  feladata a narancs felkockázása volt, mivel még a hártyáitól is meg kellett szabadítani. Ha erre kitalálok egy jó módszert, majd felteszem - vagy ha tud valaki egyet, szóljon légyszi!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek