Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancskrémes brownie torta -Brownie torta 2.

Narancskrémes brownie torta -Brownie torta 2.
Narancskrémes brownie torta -Brownie torta 2.
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (78)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapot ünnepeltünk a családban. Azon alkalmak egyike, amikor sütök. Krémeset.
Az ünnepelt elég nehéz eset. Mondhatni igényes és kicsit flancos, nem lehetett csak úgy összedobni valamit.
Ilyenkor már hetekkel előtte stresszben vagyok, mert mindig nagy várakozásoknak megfelelve kell megalkotnom a következő tortát. Hozzászoktak, hogy mindig előrukkolok valami újjal, valami meglepővel - persze ezt én szúrtam el. Nem kellett volna mindig szebbet, jobbat csinálni, csak maradni egy szinten. Mostanra azonban izgatottan csillog a szemük, amikor beállítok a soron következő szülinapos tortájával.
Az alapötlet az volt, hogy Irene nagyon szereti az étcsokit és a narancsot együtt. Imádja, ha ragad, ha szaftos a süti, így jött a saját jól bevált finoman krémesre süthető brownie receptem. A narancskrém ezek után adta magát, majd az egészet el kellett rejtenem egy olyan csomagolásba, amire, ha ránéznek, egyáltalán nem gondolnák, hogy mi rejlik alatta. Így esett a választás a hófehér egyszerű fondantra, minimális díszítéssel. Senki nem gondolta volna, hogy a torta belseje fekete...
Finom volt. Aki szereti narancsos étcsoki ízét, annak biztosan bejön.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kerek tortaformában brownie tésztát készítünk így. Teljesen süssük át!
  2. Hagyjuk kihűlni, kivesszük a formából, egy cérnaszállal kettévágjuk. Ha a torta középen púpos, vágjuk le egyenesre.
  3. A narancslevet odatesszük melegedni, majd felfőzzük a pudingporral.
  4. Ha kicsit kihűlt, hozzáreszeljük a narancshéjat, belekeverjük robotgéppel a krémsajtot és a felvert tejszínt.
  5. A tészta szélét kicsit lefaragjuk, de csak épp annyira, hogy szorosan illeszkedjen a másik, 24 cm-es tortaformába. Beletesszük az alsó sütilapot. Ráöntjük a krémet, szétkenjük, megszórjuk a gyümölccsel. Kevés krémet hagyjunk a torta tetejére is!
  6. Rátesszük a torta tetejét, megkenjük nagyon vékonyan a maradék krémmel. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  7. Ha megdermedt, kivesszük a tortaformából, és bevonjuk a fehér fondanttal, díszíthetjük is. Fotók itt.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 95 923
elküldve: 33
receptkönyvben: 1 375
elkészítve: 78/94
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancsos csokitorta, narancs-csoki torta, brownietorta narancskrémmel, narancsos-csokis torta, fekete torta fehér borítással, narancskrémes csokitorta

Hozzászólások (78)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kágika78
kágika78 Tue, 2016-10-25 18:32

Ma kipróbáltam - ajándékba készült. Persze aggódtam, hogy tényleg finom-e... Úgyhogy tortaforma helyett kis tepsiben sütöttem meg, hiszen egy négyzet alakú tortának lehet a széléből vágni (tiszta sor, hogy a sütiszéleket nem illik kínálni), de ugye egy tortát átadni hiányzó szelettel... :-D
Na szóval elkészült, a tésztát imádom, fantasztikus sötét és finom kakaós! Sose sütöttem még brownie jellegű dolgokat, hiányoltam a sütőport vagy a szódabikarbónát... De ezek nélkül is szép magas lett! Kicsit csálén vágtam ketté, de elmegy.
A krém kicsit másként készült, ugyanis nem kaptam a helyi boltban krémsajtot, semmilyen márkát, idő meg már nem volt szupermarketbe rohangálni. Úgyhogy egy másik sütireceptet vettem alapul: a narancslével főzött pudingot kihűlés után 125 g vajjal kevertem ki. Én tettem bele egy zacskó vaníliás cukrot, és kb. egy evőkanálnyi porcukrot, így lett isteni ízű.
A süti tetejére étcsoki-forgács került.

Köszönöm a receptet! Remélem, az ajándékozottnak is ízleni fog!

angi77
angi77 Thu, 2016-05-05 20:16

Köszi,nálunk sikere volt,nem áfonyával hanem narancs cikkekkel csináltam.

Szandálka
Szandálka Tue, 2015-01-27 08:41

Sziasztok! A sok pozitív hozzászólás hatására elkészítettem tegnap este ezt a tortát szülinapra. Ma este lesz kóstolva, így az eredményről nem tudok még írni, DE nem túl savanyú a krém? Vagy ez direkt ilyen? :) Lehet én voltam béna, mert egyáltalán nem tettem bele cukrot. Még a pudingporba sem :S Nyugtassatok meg, hogy ez eleve egy brutál csokis torta citrusos krémmel :D

Marokity Angéla
Marokity Angéla Sat, 2015-01-24 14:13

Sziasztok!

Ez a süti egyszerűen isteni... :) mivel nem szeretjük a fondantot ezért azt kihagytam, és inkább egy kis chilis csokit csorgattam a tetejére... kinézetre, állagra, ízre fantasztikus :)

S.Angi
S.Angi Mon, 2014-10-27 15:33

Sziasztok!az én kérdésem az lenne h a tésztában a lisztet lehet helyettesíteni dióval?lesz olyan vendég a hétvégén aki lisztérzékeny és nem biztos h lesz időm külön sütni neki is!vagy ha diót nem lehet akkor mit javasoltok?köszi

Niccole
Macskamentha / Niccole Thu, 2014-07-24 10:56

Szia!
Holnap tervezem a tortád megsütését, egyedi díszítéssel. :-) (Ha tudok valahogy, majd küldök képet.) Egy gyors kérdés: a narancskrémbe nem teszel egyáltalán cukrot? Vagy a pudinghoz ajánlott mennyiséget hozzáteszed és ezért nincs ez feltüntetve?
Köszi!
Üdv.:
Niccole

Jankuc
Jankuc Thu, 2013-03-21 17:18

Sziasztok,

én érdeklődnék, hogy a fondant alá a narancs krémet használtátok?

szathmarym
szathmarym Fri, 2012-10-12 13:41

Szia! Isteni lett a torta, a krémből dupla adagot csináltam, így minden réteg ugyanolyan vastag lett.
Mindenki imádta, köszönjük :)

kágika78
kágika78 Tue, 2016-10-25 18:33

Igen, következő alkalommal én is dupla mennyiségű krémet fogok bekeverni!

Sz-es
BackerMan / Sz-es Thu, 2012-10-11 18:56

Szia! Elkészítettem. Nagyon finom lett!
Először kicsit tartottam tőle, mert nehéz kategóriát adtál neki. Szerintem nem is olyan nehéz. :)

Mettácska
Mettácska / Mettácska Tue, 2012-09-25 09:09

Szia Eszter!
Gyönyörű a tortád! :)
Hétvégére én is készülök sütni, ehhez kérném a segítséged. Nagyon tetszik ez a narancsos krém, pont passzolna a keserű csokikrém mellé.
Viszont egy egyedi tortát próbálok készíteni, természetesen egyedi formában. :) Tehát miután megvannak a piskótalapjaim, azok betöltésekor nincs lehetőségem visszarakni formába és úgy ráönteni a krémet. Az a kérdésem, hogy ez a krém mennyire folyós? Szerinted megtudom csinálni úgy, hogy kenem a krémet a lapok közé?
Előre is köszönöm!
Szép napot!
Mettácska

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2012-09-29 17:35

Szia Mettácska!
Remélem, még időben. Az lenne a javaslatom, hogy több pudingport használj (olyan adagolási aránnyal, ahogyan a pudingpor zacskóján fel van tüntetve), nagy baj ízben nem lehet belőle. Akkor lesz igazi puding állagú és így kenhető. A tejszínbe pedig tegyél habfixálót és így keverd a krémhez. :-)
Így már rendben kell, hogy legyen. :-)
Sok sikert!

Mettácska
Mettácska / Mettácska Wed, 2012-10-03 11:00

Köszi a választ! Igen egy picit későn, de azért belevágtam úgy ahogy eredetileg van a krém. Miután olvastam a válaszod, akkor villant fel nekem: habfixáló!!!!! Óóóóó, hogy ez nekem miért nem jutott eszembe!! :)
No mindegy! Egy picit akart csúszkálni ide-oda, de a fondantom összefogta és a végeredmény csodás lett! Ez a narancskrém a csokival együtt isteni volt! Köszi mégegyszer! :)
És a gazdája amikor meglátta elállt a lélegzete!!! :)
Egy villanyszerelőnek csináltam, az ötletet a neten böngésztem!
Ilyen lett:
http://kepfeltoltes.hu/view/121003/DSC00234_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szép napot!

walkabout
walkabout Sun, 2012-02-05 13:07

Bátorságot gyűjtöttem ehhez a tortához, és megcsináltam. Eddig istenien néz ki, és ünneplés után már azt is tudni fogom, hogy vajon az íze is olyan isteni e :) Köszönöm a receptet!

fzizu
fzizu / fzizu Thu, 2012-01-19 09:55

Kedves Eszter!A cérnás átvágás hogy működik?Én úgy képzelem el hogy körétekerem,és mintha meg akarnám kötni,húzom-húzom,és egyszercsak kettéválik a tészta!Vagy ez hülyeség?:)

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2012-01-19 10:45

Majdnem így. :-)
Fogod a hosszú cérnaszálat, kifeszíted a két kezed között, és a torta tőled távolabb eső oldalát elkezded vele jobbra-balra húzással "fűrészelni". A torta valószínűleg csúszkálni fog egy kicsit az első néhány húzásnál, én ilyenkor az asztallapon magamhoz csúsztatom és így szépen el tudom vágni.

Arthemis77
Arthemis / Arthemis77 Tue, 2012-01-03 15:55

Szia!A befőttet miért nem ajánlod?(Az én gondom , hogy a 4 éves kislányom kérése az eper, de ilyenkor az csak így kapható, és a szülinapjára lenne a torta.)

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2012-01-03 20:17

Nekem valahogy nem passzolna ebbe a tortába, de próbálkozni lehet. :-) Eperrel is biztosan finom. Ha mégis befőttet használsz, mindenképpen jól csepegtesd le!

bija
blange / bija Mon, 2011-11-21 00:32

Megbíztak egy feladattal. Erre esett a választás. De se szőlő, se áfonya nincs. Szeder szerinted? Sütőtököt mégse rakhatok bele..

bija
blange / bija Fri, 2011-11-25 00:30

No, kisregény. Tessék beleszámítani, hogy ősöreg a sütőnk, én meg siettem.
A brownie-tészta nagyon jó lett, igaz, kicsit egyenetlenül sült át. A krém nekem folyósabb volt, és kicsit darabos is, a pudingot hiába kevertem folyamatosan, csomósodott (és kevés volt neki az egy óra hűtő, plusz a szeder is kicsit eresztette a levét, bár fagyasztott volt). Kisebb formám nem volt, azt inkább nem mesélem el, hogy raktam "keretbe"... Mivel a célszemély ősellensége a marcipánnak, megcsináltam a fondant-t a link alapján. Egy éccakai pihenés után olyan volt, mint a beton, de 15 mp mikrózás és egy kanál olvasztott vaj belegyúrása (vaj a kezekre, és úgy) csodát tett! Mint az álom. Nem szakadt, nyújtható volt, sütőpapírral feltekertem, aztán meseszépen ráengedtem. A dekoráció pedig fehércsoki és egy csepp ételszínezék segítségével sikerült.
Szegény tortával még rohantam fél órát, a villák közben bökdösték a zacskóból a lábamat, és a tortadoboz is folyton szétnyílt. De az eredmény.. Hajjaj.:) Kasszasiker. És nagyon-nagyon laktató. A szeder marad.
Köszönömköszönömköszönöm. Életem legjobb tortája.:)

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2011-11-25 08:10

Juhu! De jó! :-)
Örültem a részletes leírásnak, ez mindig segít a következő bátor vállalkozónak is. :-)

Lovasfej
Lovasfej Wed, 2011-11-09 21:37

Szia!
Elkészítettem a tortát, a barátaim odáig voltak érte. Egyből megpróbáltak rávenni, h. minden hónapban csináljak egyet. :)
Nagy merészen bevállaltam a fondant-ot, pedig mindenki óva intett tőle, mondván lehetetlen megcsinálni. Meglepő módon elég jól sikerült :) Az az egy gondom volt vele, h. eléggé töredezett mikor az oldalára próbáltam rányomkodni és itt-ott elszakadt. Utólag raktam rá egy kinyújtott fonatot, h. takarjon és így végül szép lett. Lehet, hogy túl sok volt benne a cukor és ezért nem volt elég rugalmas?
Egy szó, mint száz, nagyon szépen köszönöm a receptet, szuper finom volt!!

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2011-11-09 22:15

Örülök, hogy jól sikerült!
A fondant lehet attól szakadós, hogy túl sok a porcukor, de fondantból nem vagyok igazán jó én sem. :-p
Legközelebb nyugodtan próbáld ki marcipánnal.

cukorpotlo
cukorpotlo Thu, 2011-08-18 13:43

olyan csodálatosan fest, de a fondant nélkül is működne? :) hamarosan sütöm, de a barátomnak készül, aki nem igazán kedveli az "efféle" dolgokat. :))

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2011-08-18 13:48

Persze, nyugodtan hagyd le róla. Ha kicsit többet készítesz a töltelékből, azzal kend be és már kész is. :-)

Gittus
Gittus / Gittus Thu, 2011-07-21 10:37

Kedves Eszter!
Nagyon jól néz ki a tortád, szeretném megsütni. Annyi lenne a kérdésem, hogy a felvert tejszínt, amikor hozzákevered a pudinghoz, akkor nem töri össze a robotgép?
Válaszodat előre is köszönöm!

Gitta

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2011-07-21 12:09

Szia Gitta!
Nem, nyugodtan keverheted, a tartást úgyis a puding adja majd.

Ildii
Ildii Mon, 2011-05-30 20:48

Elkészült...hmmmm...nyamm-nyammm-nyaaaammmmmmmmmm........csodás! Komolyan! Vendégek jöttek és valamai különlegeset szerettem volna készíteni...sikerült! :) Pillanatok alatt eltűnt! :D
Köszönöm Neked az a fantasztikus ízélményt! Még sooook-sooooooooooook ilyet! ;)

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2011-05-30 21:20

Ildi! Nagyon-nagyon örülöööööööööööööööööööööööök! :-D

elszakadtapalacsinta
elszakadtapalacsinta / elszakadtapalacsinta Tue, 2011-05-24 06:08

Eszter, nagyon szép a tortád, és a fotók is szuperül sikerültek. Elolvastam a blogodban a kutyasushiról szóló bejegyzést, és hangosan felnevettem, mert a gyógyszereket mi is hasonló módszerrel tudjuk csak beletukmálni a két állatunkba (petrezselyem helyett vegetával, fokhagymával :D).

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2011-01-04 17:47

Kedves Mindenki! Ha igazán tuti sikert akartok egy ünnepi étkezés végén, akkor ez az amit feltétlen meg kell csinálnotok!!! De próbáljátok titokban tartani mindenki előtt, hogy mi lesz a desszert, s olyan élményben lesz részete, hogy csak na!!!:))))) Elkészítettük Mr Smith segítségével karácsonyi menühöz a bővebb család részére, már külsőre is azt kérdezték, hogy cukrászdából hoztam? Ekkor még nem sejtettek semmit... S akkor felvágtam...és kiemeltem az első szeletet...Látnotok kellett volna az arcokat...:DDDD Tátott száj, és ennyi: Hűűűű... Szóval mindent megért ez a pillanat!!! Az íze meg egyenesen fenséges! Az üde illatáról már nem is beszélve. Szóval drága Eszterem, nagyon köszönöm ezt az élményt még egyszer, így nyilvánosan is!!!:))))) Millió puszi: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-12-22 23:51

Na Eszterem, el is készítettem ma hozzá a fondant...:)))) Egy kis kewra víz és limoncello ment még bele, valamint narancsvirágméz...:))) 25-én pedig sütöm! Puszi! Mrs Smith

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-12-23 08:11

Hmmm...szinte érzem az illatát...Remélem, nem szenvedsz meg nagyon a fondant-tal, lehet, hogy vésztartaléknak érdemes lenne egy kis marcipánbevonó. Már akartam is szólni. Majd megbesz. pusz.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-12-23 11:47

Eddig jónak tűnik az állaga...Majd meglátjuk mi lesz 25-én! Szerintem a marcipánnal is ugyanúgy bénáznék...:)))) Puszi! Ui.: A skype még mindig nem jó...:(((

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-10-12 16:54

Nahát! Én nemigen szoktam hozzászólni, de ezt nem tudom szó nélkül hagyni. Ez valami csodaszép. Biztos, hogy ki fogom próbálni. Gratulálok hozzá.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-03 21:26

Sziasztok!

Én úgy tettem fel a tetejére a bevonatot, hogy sütőpapírra nyujtottam ki, feltekertem, majd szépen ráengedtem a tortára. Ahhoz képest, hogy életem első tortája, nagyon szép lett, és finom is. :)

770
cukrozatlan kakaópor 120 g
vaj 150 g
cukor 300 g
finomliszt 120 g
tojás 6 db
napraforgó olaj 1 dl
vaníliaaroma 2 teáskanál
chili 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
narancslé 3 dl
narancshéj 1 narancsból nyert
vaníliás pudingpor 1 csomag
krémsajt 2 dkg
habtejszín 2 dl
fekete áfonya 12 dkg
cukorfondant 25 dkg