Nosalty Logó

Narancskrémes brownie torta -Brownie torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Narancskrémes brownie torta -Brownie torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 770 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6154 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 295 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 770 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    330.7 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4200.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    720 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    771.6 g
  • Cukor
    545 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    766.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    972 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2113 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    470 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1972 micro
Összesen 6154 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 295 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kerek tortaformában brownie tésztát készítünk így. Teljesen süssük át!
  2. Hagyjuk kihűlni, kivesszük a formából, egy cérnaszállal kettévágjuk. Ha a torta középen púpos, vágjuk le egyenesre.
  3. A narancslevet odatesszük melegedni, majd felfőzzük a pudingporral.
  4. Ha kicsit kihűlt, hozzáreszeljük a narancshéjat, belekeverjük robotgéppel a krémsajtot és a felvert tejszínt.
  5. A tészta szélét kicsit lefaragjuk, de csak épp annyira, hogy szorosan illeszkedjen a másik, 24 cm-es tortaformába. Beletesszük az alsó sütilapot. Ráöntjük a krémet, szétkenjük, megszórjuk a gyümölccsel. Kevés krémet hagyjunk a torta tetejére is!
  6. Rátesszük a torta tetejét, megkenjük nagyon vékonyan a maradék krémmel. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  7. Ha megdermedt, kivesszük a tortaformából, és bevonjuk a fehér fondanttal, díszíthetjük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 106002
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Születésnapot ünnepeltünk a családban. Azon alkalmak egyike, amikor sütök. Krémeset. Az ünnepelt elég nehéz eset. Mondhatni igényes és kicsit flancos, nem lehetett csak úgy összedobni valamit. Ilyenkor már hetekkel előtte stresszben vagyok, mert mindig nagy várakozásoknak megfelelve kell megalkotnom a következő tortát. Hozzászoktak, hogy mindig előrukkolok valami újjal, valami meglepővel - persze ezt én szúrtam el. Nem kellett volna mindig szebbet, jobbat csinálni, csak maradni egy szinten. Mostanra azonban izgatottan csillog a szemük, amikor beállítok a soron következő szülinapos tortájával. Az alapötlet az volt, hogy Irene nagyon szereti az étcsokit és a narancsot együtt. Imádja, ha ragad, ha szaftos a süti, így jött a saját jól bevált finoman krémesre süthető brownie receptem. A narancskrém ezek után adta magát, majd az egészet el kellett rejtenem egy olyan csomagolásba, amire, ha ránéznek, egyáltalán nem gondolnák, hogy mi rejlik alatta. Így esett a választás a hófehér egyszerű fondantra, minimális díszítéssel. Senki nem gondolta volna, hogy a torta belseje fekete... Finom volt. Aki szereti narancsos étcsoki ízét, annak biztosan bejön.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ilyen csodálatosat még cukrászdában sem látok.Bogi

Törölt felhasználó

Húúú,de szép!Nagyon ügyes vagy:) (és nagyon ötletes volt az álcázás,megnéztem a blogodon:)) üdv:Zuzu

sziszi01

Szia! Ez egy M?REMEK! Gratulálok! Az alap brownie tésztád biztosan kipróbálom.Sziszi

Törölt felhasználó

Hú, ez gyönyör? lett! Ügyes vagy! Tündér

Éva-Anyóca

Ez egy csodálatos remekm?!!Gratulálok!!Örülhetett az, aki kapta.Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Csak csatlakozni tudok az el?ttem szólókhoz, valóban fantasztikusat hoztál létre. Izgalmas, elegáns és modern egyszerre, bármelyik luxusétteremben megállná a helyét. Profi vagy! Csak így tovább! Csilli

Törölt felhasználó

jujdeszép!

Törölt felhasználó

nem tudom szó nélkül hagyni a küllemét! biztos vagyok benne hogy ízre is hasonló :) ment a receptkönyvbe! köszi

Törölt felhasználó

Nanemáááá! megjegyezni kívánom, hogy ilyen randaságot még életemben nem láttam:)))) Ez a mértani pontosság, a sz?l?szemek pontos elrendezése, na meg az összhatás! Kata

P.

Mindenkinek koszi lányok! Most egy darabig nem vagyok, nyaralunk, 2 het mulva jovok! Pusszantas mindenkinek!

Törölt felhasználó

Szép munka, csodálatos!

superkata00

Szia! Miel?tt ráteszed a fondantot bevonod ezzel a vajkrémes dologgal (buttercream)? Vgay egyb?l megy a sütire a fondant?? Már csak ez az egy info hiányzik és neki is láttam :)

P.

Szia Kata! Bocsánat, hogy csak most válaszolok, nem voltam 2 hétig. Igazából semmit nem tettem a fondant alá, csak egy lehelletnyi réteget a narancskrémböl. Sok sikert! Eszter

superkata00

Szia! Megcsináltam fondant nélkül végülis. Finom lett nagyon. Ez egy nagyon jó kis torta, mert annyira nem maceráns, és tényleg egy az egyben úgy néz ki, mint a képen. Nekem a brownie kicsit édes volt - tudom annak olyanak kell lenni és pont - Most megcsinálom a kalácsodat :D Remélem az is ilyen jól sikerül mint ez!

P.

Nagyon örülök, hogy sikerült! Igen, alapvet?en maga a torta nem nehéz, a brownie-t lehet kevesebb cukorral csinálni, egészen nyugodtan, nem szentségtörés. :-p A kalács tuti, remélem, neked is jól sikerül és ízleni fog! Jó sütést!

superkata00

Köszi! Pár óra múlva referálok :) Hétvégn a sushidat próbáljuk... Eszter túl sok a jó recepted :))) már nem gy?zöm :) Arról nem is beszélve, hogy a kalács mellé kénytelen leszek megsütni az angyaltortádat is :)

P.

Juj de jó! Sushit csináltok! Na, ne mondj ilyet mert tényleg zavarba hozol. Mondjuk úgy, elkotyvasztgatok itt lelkesen, de annak nagyon örülök, hogy találsz magadnak köztük kedvedre valót! :-) Igen, az ilyen kalácsféléknek a legnagyobb el?nye, hogy muszáj mellettük mást is csinálni a tojásfehérje miatt. :-D Várom a véleményt! Puszi!

Pfanni

Megcsináltam a tortát, nagyon finom lett, rengeteg dícséretet kaptam érte. DE nem bánnék pár segít? ötletet, hogy a fondantot hogy lehet rátenni a tortára. Nekem ez a rész nagyon nehezen ment, és nem is lett olyan szép, mint a képen. Odáig rendben van, hogy kinyújtom kör alakúra a fondantot, de innen a rátevés a tortára kínszenvedés volt. Várom az ötleteket, és köszönöm a receptet!

superkata00

Szia Anna! Ezek szerint te rápróbáltál a fondantra. Én rákerestem a youtube-on, hogy hogy is kell ezt csinálni, elég "érdekes" videók vannak fent, érdemes megnézni. Én azért is kérdeztem, hogy a fondant alá kell e valami, mert az összes videón úgy volt, hogy "buttercream"-el kenik meg a tortát és így helyezik rá ezt a kinyújtott fondantot. A videókon lehet látni mindent lépésr?l lépésre, hogyan nyújtja ki, hogyan teszi rá...stb. Mondjuk nekem annyira nehéznek t?nt, hogy dobtam a fondantot most :) De majd valami egyszer?bb tortán kpróbálom.

P.

Szia Anna! Sajnos a fondant elég macerás. Bár belinkeltem honnan van, de nem a legjobb arányokkal rendelkez? recept - most így utólag azt kell mondjam - bár annyiban jó, hogy nincs tele mindenféle szörny?séggel, mint jónéhány másik - például glicerin és hasonlók. Amire utólag gondoltam, hogy meg fogom próbálni több zselatinnal, hiszen ez adja meg a rugalmasságát és akkor talán nem szakad annyira. Több ötletem tényleg nincs. Én is kicsit megszenvedtem vele.... :-p De lehagyhatod. Amit még javasolok, az is fehér, kevés vízzel elkevert porcukor. Ez ugyan kenhet?, de ugyanolyan fehér a végeredmény. Puszi! Eszter

Törölt felhasználó

Kedves Eszter! A glicerin mit vétett, miért nem jó ha fogyasztjuk? Ez a három érték? cukoralkohol a természetben megtalálható anyag. Szervezetünkben minden zsiradék a lipáz nev? emészt?enzim hatására a zsírcseppeket zsírsavra és glicerinre bontja, amib?l testünk felépíti a maga zsírjait, hormonjait, ártó-, és véd? koleszterinjét, stb. Bár a következ? link enyhén mérgez?nek titulálja, de itt megjegyezném, hogy oly annyira nem mérgez?, hogy a gyógyhatású, kozmetikai, élelmiszer ipari termékek jelent?s mértékben tartalmazzák. Szerveztünk zsírok bontásával állítja el?, és a link tartalmazza a glicerin lebontásának folyamatát is. http://hu.wikipedia.org/wiki/Glicerin Azért túlzott alkalmazását nem javasolnám, mert a cukoralkoholokra jellemz?en er?sen nedvszívó, ezért hashajtó hatású. Üdvözlettel uborkafa Utóirat: Ami kis mértékben gyógyszer, az nagy mértékben méreg, de ez minden anyagra igaz.

P.

Szia Uborkafa! Pont annyi a vétke a glicerinnek, amennyit leírtál. :-) Imádom a tudományosságod. Komolyan. Talán az a bajom a bolti glicerinnel, hogy mesterségesen el?állított természetes anyag. És ha már ilyen, akkor a természet nem véletlenül alkotta meg oly pontosan a testünkben felhasználható anyaghányadokat mindenb?l. Érdemes ?ket betartani. Na, persze ezen tortában jelen lév? tekintélyes mennyiség? cukor és egyéb nem visszatartó erej?, de nekem a glicerin akkor is kicsit rosszul cseng. :-D Nagyon örülök, hogy leírtad ezt a sok okosságot! Eszter

illesera

Sziasztok! Szerintetek, ha fehér marcipánnal vonnám be a tortát, az kevésbé lenne macerás? Mert gondolom ízben nem lenne rossz?! a marcipánnal talán könnyebb bánni?!És még egy kérdés : a fekete áfonya vagy a sz?l? az ebben a receptben bef?tt ? köszi Era

P.

Szia Era! Nyugodtan próbáld meg marcipánnal is, az ízének biztosan nem árt. :-) A gyümölcsök ebben az esetben frissek, nem bef?tt. Én nem nagyon próbálkoznék bef?ttel. Puszi Eszter

Szabó Éva

Mostanában minden nap megcsodálom ezt a tortát..olyan szép..egyszer megpróbálom..valamikor.. :) Addig pedig memorizálom a képet és a receptet,és elképzelem, milyen lehet beleharapni :) Amúgy szeptemberben tervezem az elkészítését egy igen fontos személy születésnapjára :) Eszter! Említetted,hogy ez tapasztalataid szerint nem annyira kedvez? fondant. Tudnál esetleg helyette valami mást ajánlani? :) Köszi :) pusz :)

P.

Szia Évi! A fentebb leírt hozzászólásokban találsz megoldást a fondant helyett. Olvasgasd el ?ket. :-) Drukkolok majd szeptemberre, hogy jól sikerüljön! Aztán feltétlenül írd meg, hogy milyen lett! Sok puszi! Eszter

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk