Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos csokoládétorta 4.

Narancsos csokoládétorta 4.
Narancsos csokoládétorta 4.
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem születésnapjára készült, és bár régóta sütögetek, de most először sikerült tökéletesen egyformára, és 3 részre vágnom a piskótát, most először volt pont elég a krém...ritka pillanat :D.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

  • 10 dl habtejszín (a növényi eredetű tejszín a melegítéskor becsomósodik!)
  • 30 dkg csokoládé (jó minőségű)
  • 5 csomag habfixáló (2 dl habtejszínhez 1 csomag kell)

A bevonathoz

ajánlat

Ezt a krémet nagyon sok tortához lehet felhasználni.
De lehet pl. kávés fehér csokis krémet is készíteni, ha  fehér csokit használok és 1-2 tk instant kávéport.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este célszerű a krémet és a piskótát is elkészíteni,  és az összeállításig hűtőben tartani. A piskótával sokkal könnyebb bánni, ha kicsit hűtőben állt. Frissen felvágva, morzsálódik és nagyon lágy. 
  2. Krémhez a tejszínt egy lábosban lassú tűzön felmelegítjük, a csokoládét beletördeljük. Folyamatos kevergetjük, míg a csokoládé teljesen felolvad, de ne forrjon fel! Félretesszük, és ha kihűlt, mehet a hűtőbe.
  3. Piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájával a cukrot és a narancs héját habverővel fehéredésig verjük. Majd a sütőporral és az étkezési keményítővel elkevert lisztet és a narancsok levét is hozzáöntjük. A végén beleforgatjuk a csipet sóval felvert fehérjét. Előmelegített sütőben egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába készre sütjük, sütőben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, ez is mehet a hűtőbe.
  4. A csokoládés tejszínt kemény habbá felverjük a habfixálókkal. (A csokoládé és a tejszín minőségétől függ, hogy a krém a hűtőből kivéve, betonkemény lesz-e vagy lágy, és könnyen felverhető. Nekem kellett bele az 5 habfixáló.)
  5. A marcipánt vagy a fondant porcukros felületen kinyújtjuk (ne sajnáljuk a porcukrot, mert nagyon könnyen leragad!). Akkora kell, ami pont ráfér a piskótára.
  6. A piskótát 3 részre vágjuk. Az első lapra jöhet a marcipán, majd a krém, megint piskóta-marcipán-krém, majd a harmadik piskótalap. Az oldalát és a tetejét is vékonyan megkenjük krémmel, és tetszés szerint díszítjük. Tálalás előtt 2-3 órát még hűtjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 166
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pecci

Mióta szakács: 2011.02.08.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

narancsos-csokoládékrémes torta, csokis-narancsos torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pecci
Pecci / Pecci Thu, 2011-06-23 21:34

Hát persze, mert a legkedvencebb uncsitesóm csinálta nekem a díszeket :D

1040
tojás 6 db
finomliszt 150 g
étkezési keményítő 50 g
cukor 200 g
narancshéj 2 narancsból nyert
narancslé 2 narancsból nyert
sütőpor 1.5 csomag
habtejszín 10 dl
csokoládé 30 dkg
habfixáló 5 csomag
marcipán 300 g
porcukor 5 dkg