Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis mennyország

Csokis mennyország
Csokis mennyország
115 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát először apukám születésnapjára készítettem el, akiről tudni kell, hogy nagyon édesszájú és nagyon szereti a csokit. Kicsit olyan, mint Gombóc Artúr, mindegy, hogy milyen, csak csoki legyen. :) Tehát ezt a tortát Ő ihlette, aki nagyon megörült a torta láttán, de nagy bánatára nem sokáig lelhette benne örömét, mivel nagyon hamar elfogyott. Bátran ajánlom mindenkinek az elkészítését, mert a siker tuti biztos! :)

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Krém

Karamell öntet

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A hozzávalókat három részre osztjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját a porcukorral és a margarinnal jól kikeverjük.
  4. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd végül hozzákeverjük a tojásfehérjék kemény habját.
  5. Kivajazott és lisztezett tortaformában, előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük. Ezt még kétszer megismételjük, hogy három lapunk legyen.

Krém

  1. A tejszínt felmelegítjük, majd 20 dkg csokoládét felolvasztunk benne.
  2. Teljesen lehűtjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük robotgép segítségével.
  3. A maradék 5 dkg csokoládét apróra vágjuk, a csokis kekszet pedig összetördeljük, és a krémbe forgatjuk.

Karamell öntet

  1. Miután a tortát összeállítottuk, a tetejét karamell öntettel borítjuk be.
  2. A cukrot a vízzel közepes tűzön addig melegítjük, míg a cukor felolvad, majd kicsit magasabb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk.
  3. Ezután óvatosan hozzáadjuk a tejszínt és a vajat. Visszatesszük a tűzhelyre, és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk.
  4. Megvárjuk, míg langyos lesz, és a torta tetejére kenjük.

Díszítés

  1. A tortához "kerítésként" babapiskótát használtam, amit előtte olvasztatott csokoládéval meghúztam.
  2. A tetejére díszítésként toffifee, csokis keksz, gabonagolyó és különböző csokoládé díszek kerültek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 391
elküldve: 5
receptkönyvben: 66
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Horváth Zsófia

Mióta szakács: 2015.08.18.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínes csokitorta, karamell öntetes kekszes csokitorta, tejszínes csokikrémes torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anna.hart
anna.hart Fri, 2015-09-25 08:22

Szia! Én holnap szeretném megsütni a tortát remélem az enyém is ilyen szép lesz. A krémhez milyen kekszet használtál?

agi971
agi971 Sun, 2015-08-30 21:41

Szép és finom,el is készíthető, szóval tökéletes!

866
tojás 6 db
porcukor 25 dkg
margarin 15 dkg
finomliszt 12 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
habtejszín 5 dl
tejcsokoládé 25 dkg
porcukor 15 dkg
habfixáló 2 csomag
keksz 20 dkg
cukor 12.5 dkg
víz 2 ek
habtejszín 75 ml
margarin 2.5 dkg
babapiskóta 30 db
tejcsokoládé 15 dkg
toffifee 15 db
csokoládés gabonagolyó 5 ek