r
Nosalty Logó

Csokis mennyország

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Horváth Zsófia
Csokis mennyország
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Karamell öntet

Díszítés

Összesen 864 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Karamell öntet

Díszítés

Összesen 10362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Karamell öntet

Díszítés

Összesen 376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 864 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    140.9 g

Zsír

  • Összesen
    523.8 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9189.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    2279 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    3380 mg
  • Nátrium
    2758 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1306.6 g
  • Cukor
    936 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3738 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    1173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1413 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 10362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskóta

  1. A hozzávalókat három részre osztjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját a porcukorral és a margarinnal jól kikeverjük.
  4. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd végül hozzákeverjük a tojásfehérjék kemény habját.
  5. Kivajazott és lisztezett tortaformában, előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük. Ezt még kétszer megismételjük, hogy három lapunk legyen.

Krém

  1. A tejszínt felmelegítjük, majd 20 dkg csokoládét felolvasztunk benne.
  2. Teljesen lehűtjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük robotgép segítségével.
  3. A maradék 5 dkg csokoládét apróra vágjuk, a csokis kekszet pedig összetördeljük, és a krémbe forgatjuk.

Karamell öntet

  1. Miután a tortát összeállítottuk, a tetejét karamell öntettel borítjuk be.
  2. A cukrot a vízzel közepes tűzön addig melegítjük, míg a cukor felolvad, majd kicsit magasabb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk.
  3. Ezután óvatosan hozzáadjuk a tejszínt és a vajat. Visszatesszük a tűzhelyre, és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk.
  4. Megvárjuk, míg langyos lesz, és a torta tetejére kenjük.

Díszítés

  1. A tortához "kerítésként" babapiskótát használtam, amit előtte olvasztatott csokoládéval meghúztam.
  2. A tetejére díszítésként toffifee, csokis keksz, gabonagolyó és különböző csokoládé díszek kerültek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14935
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Horváth Zsófia 1 recept

Ezt a tortát először apukám születésnapjára készítettem el, akiről tudni kell, hogy nagyon édesszájú és nagyon szereti a csokit. Kicsit olyan, mint Gombóc Artúr, mindegy, hogy milyen, csak csoki legyen. :) Tehát ezt a tortát Ő ihlette, aki nagyon megörült a torta láttán, de nagy bánatára nem sokáig lelhette benne örömét, mivel nagyon hamar elfogyott. Bátran ajánlom mindenkinek az elkészítését, mert a siker tuti biztos! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek