r
Nosalty Logó

Narancsálom cukor- és gluténmentesen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
Narancsálom cukor- és gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Narancszselé

Krém

Összesen 386 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Narancszselé

Krém

Összesen 2308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Narancszselé

Krém

Összesen 230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 386 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    172.2 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1477.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1399 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    353 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1182 micro
Összesen 2308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Tészta

Narancszselé

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A nyírfacukor felével a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a cukor másik felével a tojássárgáját habosra keverjük.
  2. A habos sárgákhoz hozzáöntjük az olajat, majd hozzákeverjük a mandulát és a habot fokozatosan adjuk hozzá, hogy ne nagyon törjön. A tortakarikát sütőpapírral kibéleljük és 180 fokon megsütjük. Amikor megsült, kivesszük a karikából és rácson kihűtjük.
  3. Ha a tészta kihűlt, ráhelyezzük egy tálcára vagy tálra a piskótát és ráhúzzuk a tortakarikát. Éredmes egy plusz vastagabb fóliát rakni még a piskóta és a tortagyűrű közé(ez erre a célra gyártott fólia szakboltokban beszerezhető). A piskótára öntjük a krém felét és kb. 15-20 percre betesszük a hűtőbe.
  4. Közben a narancszselét keverjük át többszőr. Mielőtt a krémre helyezzük, pár percre tegyük a fagyasztóba, hogy sűrűbb legyen, de még önthető. Amikor a krém kicsit megdermedt, ráöntjük a zselét és újra mehet a hűtőbe. 15 perc múlva a maradék krémet is ráöntjük és 2-3 órára betesszük a hűtőbe.
  5. Amikor megdermedt levesszük a tortakarikát, a fóliát és díszítjük.

Narancszselé

  1. Sütés közben elkészíthetjük a narancszselét. A narancslevet lassan felmelegítjük és hozzákeverjük a cukrot. Lassan felfőzzük, de ne lobogjon.
  2. A zselatint közben hideg vízben beáztatjuk, majd amikor a narancslé kicsit visszahűlt, hozzákeverjük a kinyomkodott zselatinlapokat. Alaposan elkeverjük és betesszük a hűtőbe.

Krém

  1. A krémhez a tojássárgákat összekeverjük a cukorral habosra. 2 dl tejszínt lassan melegítünk, majd amikor már meleg, lassan belecsorgatjuk a habos tojásba és alaposan összekeverjük.
  2. Visszaöntjük a lábosba és felfőzzük, amíg szépen besűrűsödik a krém. Levesszük a melegről, átöntjük egy hideg edénybe, amikor langyos hozzáadjuk a hideg vízben áztatott zselatint és a másik 2dl tejszínt habbá verve.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1473
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsálom cukor- és gluténmentesen
Happygirlkitchen 57 recept

Hozzávalók

Tészta

Narancszselé

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek