r
Nosalty Logó

Narancs mousse-os kávés csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csenge.Mlnr
Narancs mousse-os kávés csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Torta alap

Ostyalap

Csokoládékrém

Narancs mousse

Összeállítás

Összesen 1201 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Torta alap

Ostyalap

Csokoládékrém

Narancs mousse

Összeállítás

Összesen 7188 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Torta alap

Ostyalap

Csokoládékrém

Narancs mousse

Összeállítás

Összesen 310 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 1201 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    534.5 g
  • Telített zsírsav
    319 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1682 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4392.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    911 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    1864 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    898.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3632 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    1020 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 7188 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 310 Kcal

Hozzávalók

Torta alap

Ostyalap

Csokoládékrém

Narancs mousse

Összeállítás

Elkészítés

Torta alap

  1. A kekszet beletesszük egy zacskóba, és sodrófával átmegyünk rajta, hogy egy darabos, morzsás állagot kapjunk.
  2. A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a keksszel.
  3. Ezt a masszát belenyomkodjuk egy 22 cm átmérőjű tortaformába (lehetőleg csatos legyen, mert a későbbiekben praktikusabb). Kézzel jól belenyomkodjuk, majd előmelegített sütőben, 200 fokon pár perc alatt aranybarnára sütjük.

Ostyalap

  1. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd kisebb adagonként a tojásfehérjét hozzáadjuk.
  2. Ha szépen elkeveredett, a lisztet is apránként hozzáadjuk, míg egy homogén masszát nem kapunk.
  3. Ezt a masszát sütőpapírra kenjük. Vigyázzunk, hogy a vastagsága ne legyen vastagabb 1-2 mm-nél, mert különben nem lesz ropogós az ostya.
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon 1-2 perc alatt megsütjük. (Én már eleve egy kis kör alakot kentem föl a sütőpapírra. A díszítésnek szánt ostyalapokat, mikor kivesszük a sütőből, amíg meleg, addig kell felszeletelni őket, utána különben már törik.)

Csokoládékrém

  1. A tejszínt felforraljuk, és ráöntjük a tálban lévő felkockázott csokikra. Pár percig hagyjuk, majd jól elkeverjük, és hozzáadjuk a feketekávét. Hagyjuk kihűlni.
  2. Ha már teljesen kihűlt, akkor a vajat hozzáadva robotgéppel kihabosítjuk.

Narancs mousse

  1. A kristálycukrot és a vizet egy edénybe tesszük, és cukorszirupot csinálunk belőle. Akkor jó hőmérsékletű a szirupunk, ha az ujjhegyünket belemártjuk, és a két ujjunk között cukorszál képződik.
  2. Eközben a tojásfehérjét elkezdjük verni, és mikor már habos, de még nem kemény, akkor hozzácsurgatjuk a cukorszirupot. Addig keverjük a robotgéppel, amíg ki nem hűl.
  3. A tejszínből kemény habot verünk.
  4. A tejet és a tejszínt együtt feltesszük alacsony lángú tűzre. Eközben a tojássárgáját a cukorral és a keményítővel kikeverjük. A tejes-tejszínből egy keveset a tojáshoz kanalazunk, hogy hasonló legyen a hőmérséklete és az állaga a tejes-tejszínnel, majd beleöntjük, és addig főzzük míg be ne sűrűsödik (kb. 5 perc).
  5. A narancs húsát összeturmixoljuk, és 4 evőkanálban a zselatint feloldjuk (a leírásnak megfelelően). A zselatinos narancsot hozzáadjuk a tojáskrémhez, és hagyjuk kihűlni.
  6. Ezeket mind óvatosan elkeverjük, és hűtőbe tesszük a mousse-ot, hogy a zselatin hasson.

Összeállítás

  1. Legalulra kerül a kekszalap, majd erre a csokis krém (érdemes a tortaformában összeállítani, és majd később levenni róla a keretet, mert így szebb lesz a formája).
  2. Erre kerül a narancsos mousse (egy keveset hagyunk a díszítésnek) ostyalap.
  3. Hűtőbe tesszük pár órára, és utána már csak a díszítés marad, és lehet is fogyasztani.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1175
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Narancs mousse-os kávés csokitorta
Csenge.Mlnr 12 recept

Arra gondoltam, mivel közeledik a hideg, nyirkos időjárás, jó lenne kitalálni valami olyasfajta süteményt, ami a téli hangulatot idézi fel bennünk. Ennek fényében találtam ki ezt a narancsos kávés párosítást, ami szerintem mindig meghozza a sikert. Szerencsére így történt az én családomban is :).

Hozzávalók

Torta alap

Ostyalap

Csokoládékrém

Narancs mousse

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek