r
Nosalty Logó

Habkönnyű csokoládétorta pirított törökmogyoróval

halkonyat
Habkönnyű csokoládétorta pirított törökmogyoróval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

531
Kalória
7.8g
Fehérje
54.3g
Szénhidrát
31.9g
Zsír
44.3g
Víz
118g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
34.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótához:

Csokoládékrémhez:

Összeállításhoz:

Összesen 531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótához:

Csokoládékrémhez:

Összeállításhoz:

Összesen 5299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótához:

Csokoládékrémhez:

Összeállításhoz:

Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    319.4 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4114.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1076 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    609 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    543.1 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    443.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1801 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1751 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1065 micro
Összesen 5299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 313 kcal

Elkészítés

Piskótához:

  1. Egy 23 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, előmelegítjük a sütőt 170°C-ra.
  2. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjéket felverjük a vízzel majd a porcukorral. Beleverjük a sárgájákat, végül az átszitált, keményítős-kakaós lisztet is beleforgatjuk, a tésztát a formába öntjük.
  3. 40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.

Csokoládékrémhez:

  1. A pudingot megfőzzük a tejben, beleolvasztjuk az étcsokoládét és a margarint, valamint a cukrokat.
  2. Ha kihűlt, beleforgatjuk a habfixálóval felvert tejszínhabot.

Összeállításhoz:

  1. A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, héjától megszabadítjuk, és apró darabokra törjük.
  2. A legalsó tortalapot megkenjük a nutellával, rászórjuk a mogyorót, megkenjük a krém harmadával. Rátesszük a középső piskótát, erre is krém kerül, rátesszük a harmadik lapot, és az egész tortát bevonjuk a krémmel.
  3. A csokoládét megolvasztjuk, ha már nem tűzforró, egy nejlonzacskóba töltjük, aminek az aljára egy apró lyukat vágunk. Sütőpapírra mintákat rajzolunk vele, ha megdermedtek, óvatosan leemeljük őket, és díszítjük vele a tortánkat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

Nálunk mindenki egyet ért abban, hogy ez a csokoládétorta veri a legjobb cukrászdaiakat is :) Egyáltalán nem tömény, nem túl édes, hanem egy lágy, habkönnyű torta.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek