r
Nosalty Logó

Habkönnyű csokoládétorta pirított törökmogyoróval

halkonyat
Habkönnyű csokoládétorta pirított törökmogyoróval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

531
Kalória
7.8g
Fehérje
54.3g
Szénhidrát
31.9g
Zsír
44.3g
Víz
118g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
34.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótához:

Csokoládékrémhez:

Összeállításhoz:

Összesen 531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótához:

Csokoládékrémhez:

Összeállításhoz:

Összesen 5299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótához:

Csokoládékrémhez:

Összeállításhoz:

Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    319.4 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4114.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1076 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    609 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    543.1 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    443.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1801 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1751 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1065 micro
Összesen 5299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 313 kcal

Elkészítés

Piskótához:

  1. Egy 23 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, előmelegítjük a sütőt 170°C-ra.
  2. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjéket felverjük a vízzel majd a porcukorral. Beleverjük a sárgájákat, végül az átszitált, keményítős-kakaós lisztet is beleforgatjuk, a tésztát a formába öntjük.
  3. 40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.

Csokoládékrémhez:

  1. A pudingot megfőzzük a tejben, beleolvasztjuk az étcsokoládét és a margarint, valamint a cukrokat.
  2. Ha kihűlt, beleforgatjuk a habfixálóval felvert tejszínhabot.

Összeállításhoz:

  1. A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, héjától megszabadítjuk, és apró darabokra törjük.
  2. A legalsó tortalapot megkenjük a nutellával, rászórjuk a mogyorót, megkenjük a krém harmadával. Rátesszük a középső piskótát, erre is krém kerül, rátesszük a harmadik lapot, és az egész tortát bevonjuk a krémmel.
  3. A csokoládét megolvasztjuk, ha már nem tűzforró, egy nejlonzacskóba töltjük, aminek az aljára egy apró lyukat vágunk. Sütőpapírra mintákat rajzolunk vele, ha megdermedtek, óvatosan leemeljük őket, és díszítjük vele a tortánkat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

Nálunk mindenki egyet ért abban, hogy ez a csokoládétorta veri a legjobb cukrászdaiakat is :) Egyáltalán nem tömény, nem túl édes, hanem egy lágy, habkönnyű torta.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...