r
Nosalty Logó

Gateau Marcel

Glaser
Gateau Marcel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tortához

A díszítéshez

561
Kalória
7.3g
Fehérje
56.8g
Szénhidrát
34.6g
Zsír
42g
Víz
213.9g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
50.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 561 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 4477 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 561 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    277.1 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2952.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    454.5 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    335.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    1038 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1884 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1860 micro
Összesen 4477 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 377 kcal

Elkészítés

A tortához

  1. Egy 22 cm-es átmérőjű tortaformát vajjal kikenünk, és sütőpapírral kibélelünk (alját és oldalát).
  2. A csokoládét és a vajat gőzfürdőben felolvasztjuk.
  3. A tojássárgákat 130 g cukorral és a kikapart vaníliamaggal kézi mixerrel habosra verjük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  4. A már kihűlt csokoládé-vaj masszát óvatosan a tojássárgája habhoz keverjük. Majd adagonként hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. A krémet két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket hűtőbe tesszük.
  6. A krém másik felére rászitáljuk a lisztet, és óvatosan elkeverjük. Az előkészített tortaformába öntjük, betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 percig sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk. A tortaformából kivesszük.
  7. A tortalapot egy tányérra tesszük, köréje csatolunk egy tortakarimát.A narancslekvárt rákenjük a tortára, majd rásimítjuk a maradék krémet.
  8. A kész tortát legalább 4 órára hűtőbe tesszük. A tortakarimát eltávolítjuk. Megszórjuk a csokoládéforgáccsal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Az unokahúgomnak készült ez a finom sütemény. A receptjét is ő szerezte valahol a messzi Dániában, és elküldte nekem is. Tálalás előtt megszórhatjuk kakaóval is.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek