r
Nosalty Logó

Gyors tökmagos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Gyors tökmagos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 785 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4705 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    871.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 785 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    242.6 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5229.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1240 mg
  • Nátrium
    2681 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1880 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 4705 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, míg illatozni kezd. Majd durvára vágjuk (húsklopfoló jó barátunk).
  2. Eközben az élesztőt felfuttatjuk a cukros meleg tejben.
  3. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, tojást, szoba-hőmérsékletű joghurtot, felfutott élesztőt és a durvára tört tökmagot.
  4. Ruganyos, lágy tésztát gyúrunk. (Előfordulhat, hogy még egy kis lisztet vesz fel a tészta, adjunk neki.) 1 órát konyharuhával letakarva pihentetjük.
  5. Pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát (megszórhatjuk sajttal vagy egész tökmaggal), kisebb fajta pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a pogikat, tetejüket megkenjük felvert tojással.
  6. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, addig pihennek a pogácsák. Ha felforrósodott a sütő, 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük őket. (Nekem két és fél gáztepsit tett ki ez az adag.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 266
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 34213
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 13.

Receptkategóriák

Pogácsákhoz képest gyorsan megvan. Csak keleszteni kell, hajtogatni nem. Másnap is puha marad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.