Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyon egyszerű kakaós lepény

Nagyon egyszerű kakaós lepény
Nagyon egyszerű kakaós lepény
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű és gyors sütemény, magában is finom, de elfelezve, lekvárt is kenhetünk közé. Torta alapnak is használtam már. Rengetegszer sütöttem meg, ha nincs semmi különleges alapanyag vagy váratlan vendég jön- bevethető. Horváth Ilona receptkönyvében találtam a receptet. Ha tetszik a minta, a blogomon tudhatsz meg róla többet.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást kikeverjük a margarinnal és a cukorral, hozzáadjuk a kakaót, és a sütőporral elkevert lisztet. Felengedjük a tejjel.
  2. Rummal és reszelt narancshéjjal ízesíthetjük.
  3. Kivajazott, lisztezett tortaformában/ tepsiben, 170 fokos előmelegített sütőben kisütjük.
  4. Akár magában is finom, de kenhetünk közé lekvárt, vagy torták alapját is képezheti. Díszíthetjük porcukorral (én pillangós mintájú sablonnal díszítettem, hátha eljön a tavasz....).
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 307
elküldve: 7
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

szekelyanna

Mióta szakács: 2013.03.10.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mintás kakaós lepény, pillangós sütemény, sablonnal díszített sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

259
tojás 1 db
cukor 25 dkg
margarin 5 dkg
tej 2.5 dl
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
finomliszt 12.5 dkg
dió 12.5 dkg
sütőpor 1 csomag
rum 10 ml
narancshéj 1 narancsból nyert
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál