r
Nosalty Logó

Részeges Izidor

helena26
Részeges Izidor
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Diós krém

Tojásos krém

Csokoládémáz

1332
Kalória
19.9g
Fehérje
83.5g
Szénhidrát
101g
Zsír
79.7g
Víz
376.8g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
66.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Piskóta

Diós krém

Tojásos krém

Csokoládémáz

Összesen 1332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Piskóta

Diós krém

Tojásos krém

Csokoládémáz

Összesen 7987 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Piskóta

Diós krém

Tojásos krém

Csokoládémáz

Összesen 436 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    101 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 1332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    119.1 g

Zsír

  • Összesen
    606.2 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    185 g
  • Koleszterin
    2261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6471.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1185 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    866 mg
  • Foszfor
    3078 mg
  • Nátrium
    1106 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    501.3 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    478 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3211 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    1353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3156 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2027 micro
Összesen 7987 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 436 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a vajat, és szép simára keverjük.
  2. Végül a kimért diót, a lisztet, a kakaót, a sütőport összekeverjük, és a felvert tojáshoz adjuk, elkeverjük.
  3. Vajjal kikent tepsibe simítjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.

Diós krém

  1. A diót, a cukrot, a rumot összekeverjük. Óvatosan keverjük hozzá, hogy ne legyen híg. A diós krém vizes homok állagú legyen, amit rányomkodunk majd a piskótára.

Tojásos krém

  1. A krémet elkészíthetjük tejforralóban, ha viszont nincs, akkor egy tál és egy fazék is megfelel. Fazékba feltesszük a vizet forrni.
  2. A tálba feltörjük a tojásokat. Először cukor nélkül jól felverjük mixerrel, majd a cukrot fokozatosan adagolva keverjük bele.
  3. A tálat a fazékra helyezzük, és folyamatosan keverve sűrűre főzzük a krémet. Adjuk hozzá az 1 ek kakaót, és még keverjük legalább 5 percig. A krém egy kicsit összekapódik a kakaótól. Levesszük, kihűtjük.
  4. Kihűlve hozzáadjuk a vajat, és ezzel habosra verjük.

Csokoládémáz

  1. A vajat felolvasztjuk, hogy forró legyen, levesszük, és beleszórjuk a kockára tördelt csokoládét, és addig kevergetjük, míg a csokoládé el nem olvad.
  2. A piskótára simítjuk a diós krémet, erre jön a főtt tojásos krém, végül bevonjuk a csokoládéval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x26x6

Régóta készültem, hogy elkészítem ezt a süteményt. Egyik szlovák (Varecha) oldalon  találtam meg Opity Izidor és Opity Jano néven (Részeg Izidor és Részeg Jani). Ma végre el is készítettem, de nem bírtam kivárni, míg megkeményedik rajta a csokoládémáz, így felvágtam. Régen egyik barátnőm sütötte ezt a süteményt, ami nekem nagyon ízlett, de nem volt rajta főtt krém, csak diós krém, és csokoládéval bevonva, de úgy is fantasztikus volt. 

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek