Nosalty Logó

Nagymama puncsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Ezen a képen: Nagymama puncsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 14% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 275 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1648 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 114 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 275 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2964.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    1286 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 1648 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 114 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet kettéosztjuk, és az egyiket 2 ek cukorral és 1 tk vaníliaaromával felforraljuk.
  2. A kétszersültet egy jénaiba tördeljük, és a forró tejjel nyakon öntjük.
  3. A tojássárgáját 4 ek cukorral, 1tk vaníliaaromával habosra keverjük. Belerakjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük, majd mehet bele a mazsola. A megmaradt 1/2 l tej hozzáadásával sűrű pudingot főzünk, és összekeverjük a kétszersülttel.
  4. A tojásfehérjét 2 ek cukorral és 1 ek kakaóporral kemény habbá verjük, és a krémünk tetejére simítjuk.
  5. Díszítjük kakaóporral, és már lehet is enni.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 28600
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 11.

Ajánló

Aki nem szereti a mazsolát, az elhagyhatja belőle. Jó étvágyat hozzá!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az én DRÁGA MAMÁM, az az tízünk  DRÁGA MAMÁJA készítette ezt a finomságot. Sajnos már nagyon rég nincs közöttünk. A VILÁG LEGJOBB MAMÁJA volt:) Nagyon rég nem csináltam meg ezt a finomságot. Régi szép emlékeket ébreszt fel bennem az íze:). Azt hiszem, gyakrabban fogom elkészíteni.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

hali-)ismerem ezt a receptet én is de még lekvárral is lehet tuningolni

Edit

Egy réteg lekvárt teszel rá? Vagy hova teszed? Üdv Edit

Törölt felhasználó

hali-)én ugy csinálom hogy a kétszersultet leöntöm gorro tejel rá a lekvárt ,nem kenyni hanem ugy szétszortan és ugy a krém persze (barack lekvár)aztán ujra elölröl probáld ki nekem bejön ,ha érdekel a tiramisut ugy csinállom én hogy 2cs babapiskota 1l tej 2cs v .puding cukor izlés szerint ,maszkaponé sajt hejett nagyon jo a tömlös natur sajt 3db de csak az a tejszinesnek már más az ize piskota kávéba mártva rá a rá a krém +mazsola+ kakaoporral erotikusan meghinteni +piskota megegyszer a teteje puding +tálalás elött tejszinhab (hullala) na jo étvágyat sziooooo

Edit

Kösziiii Üdv Edit

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ha rendszeresen fogyasztasz citrusféleket, ezt tudnod kell!

Jelenleg (is) nagyon fontos, hogy rendszeresen fogyasszunk gyümölcsöket, ez pedig a téli időszak beköszöntével leginkább a narancsot, a mandarint és a citromot jelenti. Azonban nem árt az óvatosság, hiszen ezeket a gyümölcsöket különböző vegyszerekkel kezelik, melyek kockázatot is rejthetnek.

Nosalty

További cikkek