Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros-tejfölös gomba

Mustáros-tejfölös gomba
Mustáros-tejfölös gomba
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a "mártást" szoktam csirke- és sertéshúshoz is használni.

hozzávalók / 6 adag

A gombához

A habaráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apró kockára szeleteljük, olajon üvegesre pirítjuk.
  2. A gombát megtisztítjuk, tetszés szerinti kockára szeleteljük.
  3. Ha a hagyma megpirult, lehúzzuk a tűzről és meghintjük egy kevés pirospaprikával.
  4. Hozzáadjuk a gombát, kevergetjük, amíg kiereszti a levét.
  5. Ízlés szerint fűszerezzük, lassú tűzön pároljuk.
  6. A tejfölben elkeverjük a lisztet, és ha már megfőtt a gomba, alaposan hozzákeverjük.
  7. Jól összeforraljuk, és a legvégén megszórjuk egy csipet tárkonnyal.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 092
elküldve: 7
receptkönyvben: 372
elkészítve: 37/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Tímejjja

Mióta szakács: 2012.01.14.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombapörkölt tejföllel és mustárral, tejfölös-mustáros gombapörkölt, tejfölös-mustáros gombaragu

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TothAnna
TothAnna Sat, 2014-11-01 15:37

Sem a fokhagyma, sem a mustár, sem a leveskocka nem szerepel a receptben. Mégis mikor kell ezeket hozzátenni?

sacesz
sacesz Tue, 2014-01-28 19:25

Szia! Életem első gombapörköltjét próbáltam ki ezzel a recepttel és nagyon finom volt. Köszi a receptet.

poirot
poirot Mon, 2013-09-23 09:39

A mustárt a tejföllel együtt adjuk hozzá, gondolom.

lindros
lindros Fri, 2013-05-10 09:09

Sokadjára készítem el, az íz kombináció csodálatos, egyszerűen REMEK!

321
csiperkegomba 1 kg
vöröshagyma 3 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
mustár 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
tárkony 1 csipet
napraforgó olaj 6 ek
tejföl 500 g
finomliszt 1 púpozott ek