r
Nosalty Logó

Mustáros nyúlcomb vele sült újburgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Mustáros nyúlcomb vele sült újburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 618 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2468 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 193 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 618 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    184.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2690.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    779 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 2468 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra, légkeverésen. A mustárt kis tálba tesszük és habverővel folyamatosan keverve hozzácsorgatjuk az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A megmosott és szárazra törölt combokat enyhén besózzuk és meghintjük frissen őrölt fekete borssal. A húsokat alaposan bekenjük a mustáros páccal és vékonyan kiolajozott tepsire helyezzük.
  3. Az újburgonyát megmossuk és (egy tiszta szivacs segítségével) ledörzsöljük a vékony héját. Szárazra töröljük, kevés olívaolajba forgatjuk, sózzuk és a húsok mellé helyezzük a tepsire.
  4. A tepsit bedugjuk az előmelegített sütőbe, öt perc elteltével 50 ml vízzel megspricceljük a nyúlcombok tetejét. Öt percenként a tepsi aljában összegyűlő lével meglocsoljuk a húsokat. A burgonyákat is időnként megforgatjuk. Aranyszínűre sütjük a nyúlcombokat (körülbelül 35 perc alatt). A burgonyák méretétől függően, elképzelhető, hogy hamarabb megsülnek, mint a hús, ezért ellenőrizzük, és vegyük ki, tartsuk melegen, ha már megpuhultak.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 92218
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár Európában hazánk a legnagyobb nyúlhús-exportőr,  a hazai nyúlfogyasztás minimális. Bevallom, én is sokáig idegenkedtem tőle. Ha valaki kedvet érez, íme egy elkészítési ötlet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek