r
Nosalty Logó

Mustáros kacsamáj bulgurral

Pogácsa
Mustáros kacsamáj bulgurral
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

482
Kalória
31.7g
Fehérje
57.8g
Szénhidrát
15g
Zsír
341.1g
Víz
643.8g
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 963 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1204.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    341.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14981 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    966 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14980 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2409.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    115.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    682.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29961 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    135 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1932 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 963 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. A bulgurt annyi sós vízzel, ami bőven ellepi, feltesszük főzni nagyon kis lángon, lassan.
  2. A hagymákat felkarikázzuk, és 1 kanál olíván erős lángon megpirítjuk. Kiszedjük egy tányérra.
  3. A kacsamájat vékonyan felszeleteljük, kevés olíván erős lángon megpirítjuk, a végén rácsurgatjuk a mustárt, jól összekeverjük.
  4. Egy tálban összekeverjük a májat, bulgurt és a megpirított hagymakarikákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 5 p

Semmi egyéb zöldségem nem volt itthon, mint két nagy hagyma. Ebből kellett valamit kitalálni ebédre.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...