Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával

Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával
Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik újság mellékletében találtam ezt a receptet. Ma ebédre meg is csináltam. 

hozzávalók / 4 adag

A csirkemájhoz

A tarhonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk, megmossuk a májat. A közepes hagymákat apró kockákra vágjuk, a paprikát vékony csíkokra. A paradicsomot is felszeleteljük.
  2. Egy nagyobb serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. 
  3. Fűszerezzük.
  4. Vagyis főzünk egy light-osabb lecsót, és ha már megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a májat és készre főzzük.

Píritott tarhonya készítése:


  1. A kisebb hagymát nagyon apróra vágjuk. 
  2. Kétszer annyi sós vizet felforralunk, mint amennyi a tarhonya.
  3. Serpenyőbe öntünk nagyon pici olajat majd bele a hagyma és bele a tarhonya.
  4. Ha már megpirult a tarhonya tűzről levesszük és 1 kk pirospaprikát keverünk hozzá, majd felöntjük a sós vízzel és készre pároljuk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 047
elküldve: 0
receptkönyvben: 221
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kishuszka

Mióta szakács: 2010.02.18.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsós csirkemáj

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

597
csirkemáj 60 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
zöldpaprika 2 db
paradicsom 2 közepes db
fűszerpaprika 2 kk
majoranna 1 kk
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
tarhonya 35 dkg
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 1 kk
0 ízlés szerint