r
Nosalty Logó

Mézes-mázos csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Keri
Mézes-mázos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2819 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2262 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 705 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258 g

Zsír

  • Összesen
    146 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4710.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    2299 mg
  • Nátrium
    1661 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1070.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    928 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9047 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 2819 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    389 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felcsíkozzuk, a szárnyat és combot megtisztítjuk, alaposan megmossuk.
  2. Elkészítjük a szószt: összekeverjük a ketchupot, mézet, fűszerezzük, teszünk bele apróra vágott hagymát vagy fokhagymát.
  3. Belemártogatjuk a húsokat.
  4. Majd 20 percet pácoljuk a húsikat, de minél többet áll a szószban, annál finomabb!!!
  5. Majd egy jénai tálba tesszük a szószos húsokat, és a maradék szósszal még jól nyakon öntjük.
  6. Lefóliázzuk, és vagy 30-40 percen keresztül pároljuk, majd levesszük a fóliát, és pirítjuk még vagy 20-30 percen keresztül. Nem baj, ha lesz rajta egy-két feketésebb sülés, annál finomabb:-).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13233
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 20.

Ajánló

Extra hagymás tört krumplival szoktam elkészíteni. A képen láthatónak azért van ilyen színe, mert tettem bele lilahagymát, és egy kis maradék tepsis krumplit is. Tálalható kukoricás rizzsel is, vagy amivel jól esik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a Vacsoracsatában láttam. Ez már az én változatom, ezt-azt kivettem az eredeti receptből, és tettem bele például hagymát is. Általában érzésre, és ránézésre szoktam elkészíteni a szószt, és így fűszerezem is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...