r
Nosalty Logó

Muskotályos szőlőtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Muskotályos szőlőtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához (2 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1071 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához (2 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4272 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához (2 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 215 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 1071 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    207.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2160.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.7 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    763.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1420 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 4272 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 215 Kcal

Hozzávalók

A tésztához (2 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához (2 adag)

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk. A kész tésztát kb. 1/2 órát hűtőben pihentetjük.
  2. Ezek után a tésztát elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk, és a kivajazott, kilisztezett gyümölcstorta formát kibéleljük vele (az oldalát is). Világosbarnára sütjük. (A tészta másik felét le lehet fagyasztani egy későbbi sütéshez.)
  3. A pudingport a cukrokkal, a tejjel és a tojássárgájával elkeverjük, és készre főzzük. A tűzről levéve, belekeverjük a vajat, majd miután kihűlt, a felvert tojásfehérjét is.
  4. A szőlőt megmossuk, leszemezzük. A kihűlt tortát megszórjuk a pirított dióval, majd beletöltjük a vaníliás krémet. A tetejét kirakjuk a szőlővel.
  5. Elkészítjük a tortazselét, csak víz helyett bort használunk hozzá, majd bevonjuk vele a tortát. Hűtőben pihentetjük akár egy egész éjszakát, hogy jobban összeérjenek az ízek.
  • Tepsi mérete: 29
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4197
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedves betegemtől kaptam ezt a receptet, hogy próbáljam ki, náluk ez a kedvenc ilyenkor a szőlőszezonban. Kipróbáltam, és tényleg nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához (2 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek