Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Muskotályos szőlőtorta

Muskotályos szőlőtorta
Muskotályos szőlőtorta
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedves betegemtől kaptam ezt a receptet, hogy próbáljam ki, náluk ez a kedvenc ilyenkor a szőlőszezonban. Kipróbáltam, és tényleg nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához (2 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk. A kész tésztát kb. 1/2 órát hűtőben pihentetjük.
  2. Ezek után a tésztát elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk, és a kivajazott, kilisztezett gyümölcstorta formát kibéleljük vele (az oldalát is). Világosbarnára sütjük. (A tészta másik felét le lehet fagyasztani egy későbbi sütéshez.)
  3. A pudingport a cukrokkal, a tejjel és a tojássárgájával elkeverjük, és készre főzzük. A tűzről levéve, belekeverjük a vajat, majd miután kihűlt, a felvert tojásfehérjét is.
  4. A szőlőt megmossuk, leszemezzük. A kihűlt tortát megszórjuk a pirított dióval, majd beletöltjük a vaníliás krémet. A tetejét kirakjuk a szőlővel.
  5. Elkészítjük a tortazselét, csak víz helyett bort használunk hozzá, majd bevonjuk vele a tortát. Hűtőben pihentetjük akár egy egész éjszakát, hogy jobban összeérjenek az ízek.

  • tepsi mérete: 29 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 899
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

zora85

Mióta szakács: 2009.11.16.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szőlőtorta fehérboros zselével borítva, boros-szőlős gyümölcstorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1071
vaj 12.5 dkg
finomliszt 25 dkg
porcukor 6 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 1 db
tej 2 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 3 ek
tej 4 dl
tojás 1 db
vaj 5 dkg
dió 5 dkg
szőlő 50 dkg
tortazselé 1 csomag
édes fehérbor 3 dl
cukor 1 ek