Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Laktóz-, cukor- és gluténmentes málnamousse-torta

Laktóz-, cukor- és gluténmentes málnamousse-torta
Laktóz-, cukor- és gluténmentes málnamousse-torta
100 perc / előkészület: 80 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenmentes desszert karcsúsított verzióban.

hozzávalók / 8 adag

Rizslisztes piskóta

Málnás túrómousse

Málna curd

Szólj hozzá!

elkészítés

Rizslisztes piskóta

  1. Válasszuk ketté a tojásokat. A sárgáját keverjük fehéredésig a nyírfacukor felével, majd dolgozzuk hozzá a liszttel elkevert kakaóport.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és a nyírfacukor másik részével, majd nagyon óvatosan forgassuk a masszához.
  3. Formaleválasztóval befújt tortaformába öntsük bele a masszát, majd simítsuk el a tetejét.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon, körülbelül 20 perc alatt süssük meg.

Málnás túrómousse

  1. A gyümölcsöt tegyük fel melegedni a nyírfacukorral együtt, majd amikor már majdnem forr, botmixerrel pépesítjük, szűrőn áttörjük, és feloldjuk benne az előzőleg jéghideg vízbe áztatott, majd kicsavart lapzselatint.
  2. A laktózmentes túrót botmixerrel pépesítjük, majd kis adagokban hozzátesszük a málnás gyümölcspépet.
  3. A laktózmentes tejszínt kemény habbá verjük, és a túrós masszát fellazítjuk vele.
  4. A túrómousse-t a rizslisztes piskótára öntjük, és a hűtőbe rakjuk.

Málna curd

  1. A málnát a tojásokkal és a nyírfacukorral vízgőz fölött óvatosan melegítjük. Amikor kellően felmelegedett, hozzáadjuk az előzőleg hideg vízben beáztatott lapzselatint.
  2. Amikor besűrűsödik, fokozatosan hozzáadagoljuk a laktózmentes vajat, egyneműre keverjük.
  3. Ha szobahőmérsékletűre hűlt, a túrómousse tetejére öntjük, és a hűtőbe rakjuk fél napra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 685
elküldve: 2
receptkönyvben: 102
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mágó

Mióta szakács: 2019.03.30.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Mindenmentes málnamousse-torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

390
tojás 2 db
xilit 10 dkg
rizsliszt 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 evőkanál
málna 20 dkg
xilit 20 dkg
lapzselatin 7.5 db
laktózmentes túró 50 dkg
habtejszín 25 dkg
málna 10 dkg
tojás 2 db
xilit 10 dkg
vaj 2 ek
lapzselatin 1 db